Ябълките са един от най -популярните подаръци за настоящия сезон! Те могат да служат за най -различни цели. Първо, ябълките са здрави и могат да ни помогнат срещу много неприятни симптоми при смяна на сезона. Това може да се използва за приготвяне на конфитюри и други вкусотии. Можете също така да печете сладкиши с тези прекрасни плодове на природата. Можете да използвате ябълките в интериорни декорации като маси и рафтове. С други думи, можем да използваме ябълките през цялата година. Но възможно ли е това? Да, определено ако съхранявате ябълките правилно. Ще ви опишем това по -долу!

Беритбата на ябълки има различни етапи

Ябълкови ябълки здрави - здрави ябълки

Кога всъщност трябва да берете ябълките??

Преди да се съхраняват правилно ябълките, трябва да се внимава те да са с добро качество. Това е свързано с много различни фактори. Наред с други неща, дървото се грижи преди цъфтежа, както и по време на това и времето за прибиране на реколтата. Времето за прибиране на реколтата също е от решаващо значение.

Има различни видове ябълки и те могат да бъдат разделени според различни критерии. Има летни и зимни ябълки. Вторият тип може да се поддържа в добро състояние много по -дълго. Ето защо, ако съхранявате ябълки, най -добре е да изберете такива сортове. Трябва да обработвате летните сортове по различен начин. Можете да го използвате за приготвяне на различни продукти като сладко и да им се насладите по този начин през по -студения сезон.

Зимните сортове са тези, които трябва да се съхраняват за постоянно

Здрави ябълкови ябълки - зелени идеи

Различните етапи на прибиране на реколтата

Дори с Зимни ябълки много зависи от времето, в което са избрани. По принцип има няколко етапа на събиране на тези плодове. Това, които трябва да се съхраняват най -дълго, са ябълките, събрани малко по -рано. Това трябва да се случи веднага щом са узрели перфектно, но все още не са започнали да се развалят. Дори няколко дни разлика в този случай биха могли да бъдат от жизненоважно значение за това дали са добре запазени или не. Трябва да берете плодовете, които са повече от външната страна на клоните на дърветата. Те също така издържат най -дълго и могат да се консумират през цялата зима. По -различно е положението с ябълките, които узряват последни. Подходящи са за директна консумация след прибиране на реколтата.

Трябва да берете ябълките, когато са наистина узрели

Ябълки Ябълки здрави - зрели и красиви

Как трябва да бъде мястото, където съхранявате ябълките?

Сега нека поговорим малко за характеристиките на мястото, където трябва да съхранявате ябълки. Фактори като влажност и температура са от решаващо значение. Идеалната влажност на мястото, където съхранявате ябълките, трябва да бъде между 85 и 90%. Има температурни разлики, които са свързани с вида сорт ябълка. Температурата обаче трябва да е доста ниска, но при никакви обстоятелства не трябва да пада до 0 градуса C или под 0. Половин градус би бил достатъчен за добро съхранение и бихте могли да допуснете до 4 градуса. Именно тези фактори правят правилното съхранение на ябълките особено трудно в дългосрочен план. Затова определено трябва да настроите подходящите измервателни уреди в помещението, на което сте възложили тази задача. Благодарение на това е възможно да се наблюдава температурата и влажността и / или да се предприемат действия навреме.

Трябва да съхранявате ябълките, които растат по -близо до ръба на клоните 

Здрави ябълки - вземете на ръка

Етапи на съхранение

Много е важно плодовете постепенно да се адаптират към ниската температура. Вероятно ще берете ябълките на около 20-30 градуса. Ако веднага ги поставите в склад с температура между 0 и 4, това би причинило значителни щети. Затова първо трябва да ги поставите в помещение с малко по -ниски температури и едва след това да ги поставите в стаята за постоянно съхранение.

Същите правила важат независимо дали съхранявате по -големи или по -малки количества ябълки

Ябълкови ябълки здрави червени и жълти

Комбинирайте с други продукти

В частните домакинства обикновено нямате толкова голяма свобода да отделите стая само за съхранение на един продукт. Разбира се, ябълките могат да се съхраняват заедно с други плодове. След това всеки от тях ще използва различни температури за съхранение. Като правило обаче има и различни условия в избите и другите помещения, в зависимост от точното местоположение. Например, някои ъгли може да са по -хладни и по -влажни. Тогава средните зони ще бъдат по -топли и по -сухи. Крушите могат да понасят по -ниски температури и в никакъв случай не трябва да надвишават 7 °. Затова разпределете плодовете в избата, така че всеки да получи възможно най -доброто положение. И накрая, имайте предвид, че някои продукти имат по -силна миризма, а някои се абсорбират по -лесно. Това може да доведе и до влошаване на качеството на отделните видове плодове. Вземете това предвид и вземете подходящи мерки, за да избегнете подобни неприятни последици.

Ябълките могат да се съхраняват с други плодове

MSNBC_getty_images_stock

Сортирайте плодовете!

Има няколко типични заболявания, които ще забележите, когато прибирате ябълките. Те със сигурност ще се разпространят с течение на времето и освен всичко друго могат да заразят и други плодове. Преди да съхранявате ябълките, трябва да ги сортирате внимателно, независимо дали ще ги съхранявате в по -малки или по -големи количества. Желаем ви вкусна и здравословна зима с правилно прибраните ви плодове!

Трябва да отделите болните от здравите плодове

лъскави ябълки Ябълките са здрави

Ако се съхраняват правилно, можете да се насладите на пресни ябълки до четири месеца след прибиране на реколтата

малки и големи ябълки ябълки здрави

Научете за различните сортове!

ябълки ябълки различни цветове здрави

Научете кога и как са брани ябълките

много дами ябълки ябълки здрави

Много ябълки означават много здраве през зимата

прекрасни ябълкови ябълки здрави