великолепен градински пейзаж цветни цветя обръщат внимание

Прекрасен градински пейзаж, пълен с цветни цветя – градински дизайн със стил

Овладейте изкуството на цвета във вашата градина!

Да, ако следвате нашите съвети за дизайн на градина, можете да имате красив и дори драматично изглеждащ пейзаж, пълен с цветни цветя и много зелена зеленина.

   Поставете еднакво изглеждащи цветя една до друга

прекрасен градински пейзаж пъстри цветя идея трева

Можете да добавите интересен и дори драматичен вид към вашата градина, като засадите петна с любимите си цветя. Повтарящите се цветове определено привличат погледа и дават сплотено усещане. Тук, например на снимката, можете да видите червения градински чай, който свети на някои места в градината.

  Всичко се променя със сезоните

прекрасен градински пейзаж цветни сезони на цветя

Естествено, цялото море от цветове се променя от сезон на сезон. С малко планиране обаче винаги можете да имате красиви цветове във вашата градина – просто обърнете внимание на времето на цъфтеж на отделните растения. Например, лилаво или синьо цъфтящи луковици и многогодишни растения растат розово, през пролетта; Имаме летни червени и розови цветя през горещите месеци, след това хризантеми и храсти в златисти, оранжеви или червени тонове през есента.

      Създайте цветовете според вашата ежедневна програма!

великолепен градински пейзаж колоритен дизайн на цветя

Можете да изберете цветовете за ежедневния си график. Ако сте навън в градината предимно вечер и можете да се любувате на пейзажа си, тогава можете да изберете растения със сребриста зеленина и бели цветя. Те блестят и блестят красиво при залез слънце. Ако прекарвате по -голямата част от времето в градината сутрин, изберете ярки цветя и листа, които ще ви дадат щастливо начало на деня!

 Насладете се на ярките цветове!

прекрасен градински пейзаж пъстри цветя свежест красив

Нюансите на червено, жълто и оранжево привличат погледа много бързо, затова използвайте изкуството на цветовете и използвайте цветя в тези цветове като фокусни точки във вашата градина.

      Образувайте слоеве от растения!

прекрасен градински пейзаж цветни цветя акценти дизайн

Изглежда интересно, когато можете да оформите слоеве с различни цветове. Както можете да видите тук, розовите и сините хортензии създават меки ивици в тази градина. Отдолу има оранжево-жълта ивица и след това идва красивата лента от лавандула.

   Изберете вашата цветова палитра сами!

прекрасен градински пейзаж цветни цветя градина навес дърво

 Един лесен начин да предизвикате голям интерес е да изберете конкретна цветова палитра. Изберете няколко цвята, които вървят добре заедно. Не само, че това изглежда красиво, вашата цветова схема има мощно въздействие върху всичко около него.

Създайте платно за цветя!

прекрасен градински пейзаж цветни цветя кът за сядане мебели от ратан

Обикновените стени са идеални за представяне на технологиите. Но голите стени изглеждат ужасно в градина, пълна с цветни лехи. Така че, внимавайте да не направите такава грешка – не оставяйте стена толкова сива и гола, засадете катерещи се рози точно пред нея, след няколко години няма да видите много от стената!

   Растенията във всяка мярка!

прекрасен градински пейзаж пъстър цветя беседка

Големите групи от един нюанс оказват по -силно въздействие от по -малките клъстери. Този трик е ефективен както при използване на едно растение, така и при отглеждане на различни растения с един и същи цвят на едно място. Драматично крещендо може да бъде постигнато във вашия пейзаж с красива ивица от червени и сини тонове.

    Контейнер за цветя

красива градина пейзаж цветни цветя контейнер растения

Играта на цветовете не се ограничава само до цветните лехи. Не искаме да забравяме цветята в контейнерите. Красива керамична саксия също изглежда омагьосващо като цветята в нея!

   Допълнете цвета с текстури

прекрасен градински пейзаж пъстри цветя пейка зелено дърво

Ландшафтни структури като огради, перголи и летни къщи също могат да добавят определена визуална привлекателност към вашия двор, особено ако живеете в снежен зимен климат. Тази хладна синя юзда на снимката е в съответствие с засаждането тук: многогодишни здравец и лилава Талия в градината, където също може да се види червена врата и зелена пейка подправя целия облик.

  Мислете стъпка по стъпка!

прекрасен градински пейзаж пъстри цветя розови цветове

Решаването как да засадите целия си двор може да бъде обезсърчително. Така че улеснете го, мислете стъпка по стъпка. Не работи наведнъж! Оформете цветните лехи, засадете любимите си цветя и след това продължете!

  Следващо ниво

красив градински пейзаж цветни цветя оформят трева

Изберете дървета с цветни листа (като бук например).

  Осветлете сенчестите петна

красив градински пейзаж цветни цветя саксийни метални растения

Във всяка градина има сенчести места, които можем да осветяваме или поне да опитаме с ярки, светещи цветя!

 Лилаво на върха изглежда страхотно!

прекрасен градински пейзаж цветни цветя зеленина цъфти стъпала

Златните листа веднага привличат погледа – така и лианите! А растенията с лилави, червено-кафяви или сливови листа са особено модерни. Това великолепие от цветове се откроява добре в градината и се смесва перфектно с разнообразието от цветове в целия пейзаж.

 Обикновени петна

прекрасен градински пейзаж цветни цветя зеленина растения

Най -лесният начин да направите изявление с цвят е да изберете един нюанс. Ако искате да създадете дълбочина, можете да използвате различни цветове.

 Създавайте контрасти

прекрасен градински пейзаж пъстри цветя контрасти

Бялото се отличава най -добре до черното – това е добре известно – затова използвайте същата идея в градинския дизайн, за да създадете контраст. Можете да направите това, като комбинирате растения със светли цветя и тъмни листа или, както е показано тук на снимката: цвете с лилаво листче прави силен фон за белите, ароматни здравец.

Да изпъкнеш

Удебелените цветове стоят сами по себе си, те винаги са привличащи вниманието, така че опитайте нюанси на червено, оранжево и жълто, те са идеални за всеки пейзаж. Надяваме се да ви хареса да избирате любимите си цветове и винаги да мислите за нашите полезни съвети! Изкуството на цвета е наистина нещо, което също може да се научи!

Усещане за по -голяма външна площ

прекрасен градински пейзаж цветни цветя свежи на открито