градински дизайн дизайн евтин организира цъфти цветя идея статуя

Проектирайте градината евтино

Наближаваме есенния сезон и сега е идеалното време за градинарство. Това е особено вярно за широколистни дървета и храсти, вечнозелени видове и декоративна трева. По това време на годината можете също да закупите растенията на намалена цена, което прави цялото нещо още по -забавно.

Това е резултат от желанието на продавачите да избегнат зимуването на растенията в складовете.

Това влошава качеството им и причинява много проблеми.

Много хора се вълнуват много, когато става въпрос за закупуване на нови растения. В някои случаи граничи с лудост. Някои хора имат много дълъг списък с желания и искат да го изпълнят перфектно. Моят съвет: отделете няколко минути и помислете отново какво точно искате да купите.

Запомнете: Пазаруването е полезно само ако пасва идеално на вашия градински стил и на условията във вашата градина. Останалата част в крайна сметка ще свърши в компост.

Съветвам ви да си зададете следните въпроси, преди да пазарувате:

Как растението наистина може да расте на желаното място?

Направете градината с евтини цветя цветни стълби извън зоната

Дали почвата във вашата градина е доста суха и гореща, изложена ли е на промени в бурята или вашата градина е сенчеста, хладна и изпълнена с пара? Прочетете инструкциите за растението и вижте дали то наистина може да се развие във вашата градина.

Трябва да обърнете специално внимание на следните критерии: подходяща климатична зона, нужда от слънце (пълно слънце, частична сянка или сянка), влага (дори растенията, растящи в най -сухите райони, се нуждаят от вода и някои повече от останалите).

Попитайте в района кой продавач е опитен градинар

Направете градината евтини цветя пъстра горска пътека

По -добре не купувайте от г -н Everyman. Обсъдете с него точно коя от инструкциите за растението не може да бъде намерена:

– вид земя

– степен на влажност

– толерантност към вятъра

– толерантност към топлина

– Устойчивост на бури

– темп на растеж

И така, след всички тези критерии, открихте ли, че растението ще расте на желаното място? Сега идва следващият важен въпрос:

  Каква функция ще има растението и ще може ли да изпълни това успешно?

Проектирайте градината евтино, цветя бели, оригинални

Търсите растение, което ще създаде фокусна точка във вашата градина? След това имате нужда от такъв между 3 и 8 метра. Същите размери също работят чудесно, ако търсите малко сянка и уединение. Те могат да се използват на малка веранда или пред прозорци от пода до тавана.

Бихте ли предпочели по -дебел сянка или дървото трябва да служи като покрив за стая, прикрепена на открито?

Направете градината евтини цветя хамак дървета

Сега правилото е: колкото по -голямо, толкова по -добре. Трябва да се съсредоточите върху намирането на растения с височина над 10 фута.

Помислете за адаптирането на основния обект към околните растителни видове. Внимавайте също за следното: Растението, в своето предимно възрастно състояние, не трябва да надвишава желаната височина.

   Съответства ли растението на вашия градински стил?

Направете градината евтини цветя цветна зона за сядане черни мебели

Искате ли да създадете стилна градина? След това трябва да направите това много внимателно. Преди да направите някакъв избор, трябва да се запитате дали той идеално отговаря на вашите декоративни нужди.

Можете да комбинирате цветни листа и цветя, необичайни форми на растения и тъкани. Те трябва да отговарят на конкретната цел на дизайна или личния вкус.

Градината в средиземноморски стил се нуждае от много висок темп на растеж. Скулптурните им форми са напълно различни, отколкото когато проектирате градината на ваканционна кабина.

Може би великолепието на вашата градина трябва да се състои от прекрасни цветове

Направете градината евтини цветя пъстра пътека тротоар червени цветя

Наслоените зелени растения в комбинация с червени цветя биха били чудесно решение в този случай.

Докато растенията отговарят на вашите лични критерии, вие сте на печелившата страна

Направете градината евтини цветя градинска ограда дърво

 Можете ли да предложите правилната грижа на желаното от вас растение?

Проектирайте градината евтини материали инструменти

Някои растения просто се нуждаят от повече внимание от други. Торенето, лечението на болести и епидемии, определянето на периоди на почивка и подаряването може да струва много време и енергия. Помислете внимателно какво можете да направите с него и изберете правилното растение според този критерий!

Здраво ли е избраното растение??

Проектирайте градината евтино цветя цветни бетонни тротоарни плочи

Дървото на Чарли Браун или храст с особен характер могат да бъдат идеални за вашата градина. Но след дълго време в градината на продавача тези растения също биха могли да бъдат леко стресирани.

Ето как изглежда здравото растение

Проектирайте градината благоприятно цветя засадете саксия цветя почва

– Листата трябва да се чувстват плътни и стегнати и да изглеждат съответно

– Растението не трябва да страда от щети от насекоми и болести

– Корените на дърветата, поставени в ленени торби или събрани заедно, също трябва да бъдат цели и здрави

– По -малките растения трябва да се извадят от саксиите им и да се проверят корените им. Ако кореновата система е добре развита, земята ще остане заедно и няма да се разпадне. Здравите корени ще бъдат бели и твърди. Черните и кафявите корени, както и тези, покрити с гъби, трябва да се избягват. Заплитането е друг лош знак.

Планирате ли да купите растения за любимата си и красива градина през есента? Надяваме се, че сега се чувствате по-добре подготвени за това

градина дизайн евтини организира поливане здрави растения