Ако зависи от това как поставяте декоративни акценти в градината, бихте могли да използвате много творчество и да комбинирате полезното с естетическото. Садилките са истинското доказателство за това. Всичко, което е зелено или цъфтящо, се нуждае от подходящ контейнер за растения. Те са задължителни в градината и у дома, но имат и чисто декоративни функции.

Правите ли разлика между саксии, корита и саксии? Всички те са сеялки и със самите растения образуват неразделно цяло. Подходящи и за различни видове растения, всички те правят красива фигура у дома или в градината. Но когато става въпрос за по -големи сеялки, се говори за сеялки.

Що се отнася до декорацията на градината, саксиите за растения са на мода днес: те са подходящи за всеки отделен случай, за да разкрасят атмосферата. Саксиите не само извеждат красиви цветя и листа, но и са стилна декорация, която лесно може да се превърне в привличаща погледа. За щастие, има широка гама от материали, цветове, форми и текстури, че има нещо подходящо за всеки и за всякакви цели. Много производители също вземат предвид личните нужди, така че в стаята могат да се поставят много индивидуални дизайнерски акценти. на Посадител DECORAS са чудесен пример за това. Те могат да се използват както на закрито, така и на открито. Те са устойчиви на атмосферни влияния, устойчиви на замръзване и UV.

сеялка голяма сеялка за открито

Сеялките изглеждат красиви

Сеялките са почти задължителен елемент във всяка градина и на всеки балкон. Но те също така осигуряват свеж усет в интериорния дизайн, поради което са много популярни в хола и спалнята. Те могат да бъдат истински привличащи погледа, ако ги изберете, за да съответстват на дизайнерската концепция.

В градината растенията подправят атмосферата по естествен начин. Но само с правилните саксии растенията влизат във фокус. Различните дизайни и материали позволяват външната зона да изглежда различно. Не само постигате модерен външен вид, но и античен или реколта. Можете също така да добавите романтичен щрих към градината си с подходящите контейнери за растения. LED сеялките и сеялките с решетка са чудесни за това.

сеялки в различни цветове за външна употреба

В допълнение към своите декоративни функции, контейнерите за растения често излизат на преден план и с функционална роля: когато създавате частна зона, те могат да помогнат, като действат като екран за поверителност.

Разнообразие от материали

В определени случаи и на определени части от стаята саксиите с цветя са от съществено значение, ако искате да украсите с растения. Например, хората обичат да украсяват балкона със сеялки, защото не винаги имат възможност да засаждат цветя и храсти. В зависимост от това дали искате да декорирате на открито или у дома с сеялки, избирате правилния материал и правилния дизайн. Основните критерии за сеялки на открито са да бъдат стабилни и здрави. Дълголетието е също толкова популярно. Доскоро саксиите за растения от керамика, камък или цимент се предлагаха главно в специализирани магазини. Но пластмасата е предпочитана и днес за саксии за цветя. Саксиите за растения от фибростъкло и неръждаема стомана също се появяват точно на тяхно място в съвременните открити площи. Те се предлагат в различни цветове и създават красиви цветни ефекти в градината. Могат да се наблюдават качествени разлики в дебелината на материала, обработката, UV устойчивостта и боядисването. Всеки материал има предимства. Кои са те?

Сеялка в спалнята с сочно растение

сеялка в хола и кръгло огледало за стена

Фибростъкло

Сеялките от фибростъкло са стабилни и многофункционални. Те са с леко тегло и естествен вид. Подходящи са и за открито, но пробиването на дупка в дъното е задължително. Това позволява на водата да се оттича и предотвратява намокрянето.

пластмаса

Саксии за цветя, направени от този материал, се появяват в различни цветове. Прави се разграничение между гладки сеялки от фибростъкло и груби и естествено изглеждащи повърхности.

Сеялките от фибростъкло имат много гладка повърхност, докато пластмасовите сеялки се чувстват доста груби. Но саксиите, изработени от двата материала, са лесни за работа и могат да бъдат произведени в голямо разнообразие от форми и цветове.

цинк

Такива сеялки се характеризират със своята здравина и устойчивост и са устойчиви на удари и зима. Те също са отлични на закрито, защото се появяват в различни цветове.

неръждаема стомана

Сеялките от неръждаема стомана са много здрави и се различават по своята висока устойчивост на корозия. Те придават на атмосферата елегантен вид.

Поли ратан

В допълнение към мебелите от полиратан, полирантановите саксии също са добро решение за градината. Използват се пластмасови влакна, които са устойчиви на UV лъчи. Това прави такива сеялки особено подходящи за открито. Здрави и в същото време елегантни и близки до природата, те представляват функционално решение.

Теракота и глина

Теракота и глинени саксии са леки, но не особено удароустойчиви и устойчиви на зимата. Ето защо те се заменят със сеялки, изработени от други материали.

сеялка модерна сеялка с красиви цветя

На какво трябва да обърнете внимание при избора на саксия за цветя:

За да поставите вашите растения в центъра на вниманието, първо трябва да използвате подходящи растителни видове за съответните цветни съдове. Растенията в сеялката трябва да растат естествено.

  • Формата на сеялката зависи от дълбочината на корените: Големите растения се нуждаят от сеялки, в които корените им могат да се разширят. Растенията с плитки корени, от друга страна, не се нуждаят от обемисти сеялки
  • Помислете предварително какъв размер трябва да бъде вашата саксия: В зависимост от това какъв вид растенията ще виреят там, изберете подходящ размер
  • При висящи растения внимавайте саксията да не се преобърне. Статутът на фирмата е от голямо значение тук
  • Избягвайте преовлажняване с дренаж и дупка в земята. Това важи особено за открито
  • Саксиите за растения от фибростъкло и саксиите за растения от неръждаема стомана не са дишащи и водопропускливи – това също трябва да се помни
  • Сеялките с поливни системи, където растението получава нужното количество вода и хранителни вещества, също вече не са необичайни. Но те не се препоръчват за открито – преовлажняването е често срещано явление.

Градина, пълна с естествени цветя и омайващи аромати! Това е нещо! Наистина е лесно с правилните сеялки! Високи, големи или ярки саксии за растения са истински акценти във всяка атмосфера! Разположени пред входната врата или около зоната за релакс, тези универсални устройства извеждат външното или вътрешното пространство на по-високо ниво.