Спестете вода в градината си

Потърсете начини да спестите вода – и пари – във вашия градински пейзаж. Ето някои чудесни начини да започнете.

от Ан Ниланд

Мъдри водни разтвори

Ходенето по пътека или алеята ви, ако водата все още тече, е пълна загуба на вода. Решете това, като използвате спирателно устройство или дюза, която ви позволява да изключвате водата според нуждите и по този начин става възможно да се пести вода.

Пестете вода разумно

Използвайте капково напояване

Разпръсквачите губят вода поради изпаряване – така че запазете удоволствието от ценната си влага, като използвате маркуч за капково напояване, който бавно ще капе вода върху пода. Покрийте го с мулч, за да не губите почти нищо.

Панталони за накисване

Съберете безплатните неща

Едно от най -изненадващите неща за дъждовния варел е колко бързо се напълва с вода, дори и при най -лекия дъжд. И дъждовната вода не съдържа химикали за градска вода. Свържете дъждовния варел към дренажната тръба или използвайте верига, за да насочвате водата.

Събирайте безплатно

Използвайте мулч

Плевелите във вашата градина не само са трън в окото, но и смучат ценната почвена влага далеч от вашите растения. Един от най -добрите средства за борба с плевелите без химикали е слой мулч. Пропуска въздух и вода и се засажда лесно. Какво друго, органичният мулч (като мулч от кора) се разгражда с времето и подобрява градинската ви почва.

Използвайте мулч

Задайте таймер

Смесител с таймер заключва вашата спринклерна система в определен момент, така че да не се налага да го правите сами.

Ето един съвет от нас: За да предотвратите източването на водата, настройте таймера си, включете пръскачката, оставете водата да проникне в земята, след което започнете да поливате отново.

С таймер

Отцепен съединител на маркуча

Променете маркуча си с конектор за бързо освобождаване, за да не губите вода, сменяйки приставките. И спестете време, като не се налага да се разхождате, за да изключите водата.

Бързо освобождаване

Поливайте само когато е необходимо

Ако вашата пръскачка има таймер, проверили ли сте колко вода се отделя? Как можете да спестите вода – Поставете манометър за дъжд там, където водата се събира. След това задайте таймера, за да даде на вашите растения точно това, от което се нуждаят.

Ето един съвет от нас: Повечето растения се нуждаят от около инч вода седмично през вегетационния период.

Необходима вода

Засадете култури, устойчиви на суша

Веднъж установени, устойчиви на суша растения могат да се справят без вода за дълги периоди от време. Това не означава, че те не се нуждаят от вода, просто по-малко от другите градински растения. Когато напоявате вода, накарайте ги да „пият дълбоко“ – така те ще бъдат готови да се изправят пред следващия кръг на суша.

По -тънка толерантност

Поправете течовете

Това също спестява вода- променяйте закалените във времето о-пръстени. Това е просто решение за течащи краища на маркуча. И не губете ценната вода поради дупка в средата на маркуча – поправете дупката или инвестирайте в нов маркуч.

Изтичане на маркуч

Дайте своя дажба

Ако вашият град изисква дажба на вода, дайте разпределение на разпределението във вашата провинция. Допълнете дажбата на маркуча си с вода, която сте събрали в варела за дъжд. Поливайте вашите висококачествени растения и след това поливайте по -евтините.

Дажбена градина