Габионите се считат за разнообразен градински дизайн, който е много лесен за използване. Много собственици избират габионна стена, защото нейната здравина, стабилност и външен вид са особено привлекателни. В статията ще ви запознаем с идеи за габионни стени, които са проектирани по индивидуален дизайн. Комбинациите с други материали като дърво или алуминий са много популярни и символизират индивидуалното докосване в градинския дизайн. Можете да научите повече по темата в следните точки, които са информативно обобщение на темата за стените на габион.

Комбинациите с дърво са много популярни

модерни пълнещи габиони

Габионна стена има изключителен външен вид, който може да подобри много добре вашия имот. Дизайнът се счита за отнемащ време проект, защото трябва да подготвите и изградите почти всичко сами. Причината за това е, че Габиони не могат да бъдат доставени готови и трябва да направите пълненето сами. Когато става въпрос за стена с височина повече от 1 метър, подземната повърхност на стената от габион се нуждае от основа, която ще гарантира стабилността на конструкцията в бъдеще.

Този тип градинска стена се счита за много стабилна и особено издръжлива, тъй като камъните, които служат като пълнеж, осигуряват уникална стабилност в градината. Изключителната конструкция предпазва вашата градина от любопитни очи и по този начин имате частна зона в градината, която е идеална за почивка и релакс.

Трябва сами да напълните габионите, телените кошници се доставят без пълнене. Освен това можете сами да изберете пълнежа и селекцията от камъни е наистина голяма и може да се комбинира перфектно с вашия градински дизайн. Най -популярните варианти на габионни стени са кариерите от гранит, кварцит или варовик. Конструкцията не се счита за лесна, тъй като телените кошници са много тежки и никак не са лесни за позициониране. Препоръчва се габиони да се позиционират на първо място и да се изградят незапълнени и едва след това да се запълнят Телени кошници с всякакви камъни.

Можете да изберете пълнежа според собствения си вкус

габионни пълнежи, изработени от стъклени камъни

Що се отнася до пълненето на габион, първо трябва да се помисли дали стената по -късно ще бъде обрасла. Ако е така, тогава не ви трябват скъпи и красиви камъни, а пълнеж от габиони, който има добра якост на натиск и устойчивост на замръзване. Такива свойства са особено важни, тъй като устойчивостта на атмосферни влияния на габионната стена ще играе много важна роля при силни метеорологични условия. При пълнене на габионните кошници се препоръчва да няма големи кухини между камъните. Това е единственият начин да се създаде перфектно компресиране на габионната стена.

Габионната стена обикновено не е евтина и поради тази причина много собственици избират модерни комбинации с габиони. Цената зависи от размера на габионите, а също и от вида на камъните. Ако имате точна представа за габионната стена, трябва внимателно да изчислите разходите. Много често се случва цените на килограмите и комплектите на габионите да варират значително от един доставчик до друг.

Габионните стени принадлежат към индивидуалния дизайн на градината

модерна габионна стена

Персонализирането включва различни размери на зърната, цветове и шарки, които създават уникална атмосфера в градината. Крайният резултат със сигурност ще привлече вниманието ви.

Не забравяйте за основата на габионната стена

строителство-сайт-габион-стена-направи си сам

Защита от любопитни очи

габион-габионна стена

  габион-габионна стена

идеи за габион-габион-стена

накрайници за стени габион-габион

съвети за идеи за габион

габион-каменна стена

ъгъл на стена от габион

идеи за стени от габион

направете сами стена от габион

каменен пълнеж за стени от габион

градински габиони

градински дизайн габионна стена

наполовина запълваща стена от габион

полувисока габионна стена

дворни градински габиони

малки камъни-габион-стена

комбинации-габионна стена комбинация-дърво-габионна стена

луксозен дизайн на стена от габион  модерен дизайн на габион

съвременни идеи за габион  каменна пълнеж-габионна стена