Съвети за спестяване на пари в градината

Градинските центрове често организират целогодишни продажби на растения в края на всеки сезон. Въпреки че растенията могат да изглеждат изсъхнали и избледнели, те ще „отскочат“ и ще бъдат свежи и оживени през пролетта. Изключение: декоративни треви. Купете млади треви в началото на сезона и ги оставете да узреят през лятото на по -големи площи, преди да отглеждат, за да спестите четири пъти разходите.

Спестете пари в градината

Предупреждение: разпръскване на растенията

Ако трябва да покриете твърде много почва, изберете тези растения, които ще се разпространят. Независимо дали става въпрос за лоза или пълзяща почва, тези растения ще запълнят празнотите във вашата градина. И те често изглеждат много по -добре от мулч. (Само не забравяйте, че имат повече място.

)

Отглеждайте растения от резници

Спестете пари в градината

Можете да отглеждате всяко растение от резници почти безплатно. И резниците са чудесен начин да имате много растения наведнъж. Забележка: Различните растения процъфтяват най -добре от различни видове резници. Ако проучите малко въпроса, можете да сте сигурни в успеха си, като съберете правилните видове резници заедно в точното време на годината.

Мисли малко

Спестете пари в градинското дърво

Ето как можете да спестите пари в градината, като отглеждате по -млади екземпляри, вместо да харчите много пари за големи дървета. Вашите малки дървета ще растат най -бързо, когато мулчът достигне най -външните клони. Поливайте дълбоко през вегетационния период, за да насърчите здрави корени. Торете ежегодно през пролетта.

Изберете дългосрочни растения. Внимавайте за растения, които цъфтят повече от един сезон. Форзиция, например, е прекрасна за седмица -две през пролетта, но това е основно всичко. Fothergilla има бели цветя през пролетта и красиви червени и жълти есенни цветове. Или многогодишно здравец „Rozanne“, който не само има цветя, подобни на „Johnson Blue“, но също така цъфти от началото на лятото до мразовитите дни.

Използвайте намерени материали

Спестете пари в градината с тухли

Потърсете красотата в стари материали. Старите тухли от разрушена сграда, например, незабавно придават чар на най -новата градина. И е забавно, когато имате история за разказване, скрита зад тези стари елементи.

Споделяйте и действайте

действайте съвет

Градинарите са известни не само със своите безплатни съвети и съвети, те отиват още една крачка напред и споделят нещата помежду си. Например, те търгуват растения с приятели, раздават остатъците от семена, заемат инструменти, обединяват се със съседите, когато наемат електрическо оборудване, или споделят цената на камион мулч с приятел.

Разделете трайните си растения

Много трайни насаждения, като ириси, лилейници и хоста, се справят най -добре, когато се разделят на всеки няколко години. Вместо да купувате нови растения, отглеждайте тези растения в други части на вашата градина.

Започнете да отглеждате растения от семена

Изпълнение евтино

Целогодишните растения, двугодишни и трайни насаждения от семена са сигурна идея за твърди пари. Самозасяващите видове, които се връщат година след година, ще ви струват още по-малко в дългосрочен план. Някои от най-добрите повторни семена включват:

• Балсамови растения

• Ханенкам / Целозия

• Клеоме

• Трънова ябълка / Дурман

• Слез / Hollyhock

• Rittersporm / Larkspur

• Невен / невен

• Тученица Roeschen / Moss Rose

• Zinnia / Zinnia

Сейте на открито

Евтино капково напояване

Засадете семена от цветя и зеленчуци, които не се нуждаят от начало в градината. По този начин не е нужно да купувате семенни суровини. Спестете от сметките си за напояване. Например, поливането в хладните сутрешни часове ще намали загубите поради изпаряване. Използвайте мулч върху почвата, за да я поддържате хладна и влажна и използвайте капково напояване, за да поддържате корените на растенията добре напоени.

Препоръчително е, когато можете да инсталирате отделен измервателен уред за външна употреба; дозираната вода за външна употреба винаги означава по -ниска сметка.

Инвестирайте в качествени инструменти

Може да е трудно да не си купите лопата за 7 долара, но си струва да купите качествени инструменти. Евтините лопати са склонни да се счупят при копаене в камениста почва; Инструментите за отстъпка често се разпадат, когато се използват често. Вземете инструменти, които са дългосрочни и които може никога да не се наложи да замените. По-добре да купувате нова качествена лопата, отколкото нискокачествена на всеки няколко години.

Направете сами компост

Подхранвайте растенията си по естествен начин и подобрете почвата си с компост. За по -бързи резултати използвайте компостер на Tummler. Или с търпение поставете органичните си материали в контейнер или дори на купчина и оставете природата да свърши цялата работа.

Оставете отпадъците на тревата си

Отпадъци евтино

Ако оставите отломки и изрезки на земята, те ще изгният там, добавяйки хранителни вещества и органични вещества към тревата.

Изключение: не оставяйте резници, ако сте оставили тревата си малко по -дълго. Твърде много косена трева може да задуши тревата ви.