Магнолиите (Magnolia и Michelia spp.) Са много популярни в германската градина и защо да не са! Има много различни сортове, вариращи от широколистни до вечнозелени, и всички те имат красиви цъфтежи, които се появяват през пролетта и са придружени от блестящ аромат. Някои сортове са подходящи за градината, а други като големи саксийни растения. Така че магнолията процъфтява както на открито, така и на закрито. Но трябва да знаете как правилно да се грижите и да ги наторявате. Вече обяснихме как да отглеждаме и да се грижим за магнолия, а днес ще обсъдим темата за „торене на магнолия“.

Кога трябва да наторявате дървета и храсти от магнолия??

Магнолията наторява красиви цветя от естествен тор

Цветовете на магнолия очароват със своята красота и аромат

Магнолия наторява пролетен органичен тор

Наторете магнолия

Магнолията е едно от първите дървета, които цъфтят през пролетта. Тя носи големи красиви цветя, чийто цвят може да варира от бяло до пурпурно, розово, лилаво и дори жълто.

Ето как през пролетта цъфти едно дърво от магнолия

Магнолия наторява градина с магнолия

Красивата магнолия цъфти като свежа украса във вашия собствен дом

Магнолия наторява ваза с цвят на магнолия

Храстите на магнолия, независимо дали са вечнозелени или широколистни, са практически без вредители и изискват минимална поддръжка. Повечето магнолии растат най-добре в богати, добре дренирани, богати на хумус почви с леко кисело до неутрално рН. Някои видове обаче растат и в алкални почви. Магнолиите не изискват силна храна. Най -доброто време за торене на храст от магнолия е когато е засадено и през пролетта.

Магнолията може да цъфти много великолепно, ако се наторява редовно

Пролетни съвети за торене на магнолия

Пролетта е най -доброто време за торене

Магнолията опложда бели цветни пъпки

Магнолията се тори при засаждане

Когато засаждате магнолията, най -доброто време е да я наторите. Компостът, компостираният тор и торфеният мъх от спагнум са идеални за това.

Магнолиите, засадени през пролетта, се възползват от добавянето на 100 g към 250 g тор на квадратен метър. Балансиран тор с равни пропорции азот, фосфор и калий с микроелементи (желязо, сяра и магнезий) насърчава здравословния растеж и производството на цветя.

Най -добре е да използвате органичен компост

Магнолия тори пролетни бели цветя

Магнолията се наторява през пролетта

През пролетта наторете храстите на магнолия, засадени през есента. Торовете от розов храст съдържат хранителния баланс, необходим за храненето на храст от магнолия. Нанесете 100 g до 250 g тор на квадратен метър или следвайте инструкциите на производителя, ако те се различават. Разпръснете тора върху почвата близо до храста. Корените на магнолията не обичат да бъдат обезпокоени. Следователно торът не трябва да се обработва в почвата. Вместо това поливайте леко след торене. Магнолиевите дървета и храсти се нуждаят от азот, особено през пролетта, когато листата им започват да се развиват.

Пролет в парка

Магнолия дървета Парк Grühling Магнолия наторете

Магнолията се наторява през есента

Наторете магнолията си през есента, за да помогнете на дървото да се втвърди и да се подготви за фазата на покой. През есента торите с по -висока концентрация на калий в сравнение с азота и фосфора. Естествени източници на калий са дървесна пепел, зелен пясък, брашно от водорасли, калиев муриат, калиев сулфат, сул-по-маг и гранитен прах. Следвайте инструкциите на производителя, когато допълвате торенето си с органичен калий. Обикновено е достатъчно леко добавяне на балансиран тор, допълнен с органичен калий. Използвайте около 100-150 г тор на квадратен метър. Ако листата са здрави на цвят и храстът ви от магнолия е растел добре през цялото лято, можете да пропуснете есенното торене.

През есента оплодете дървото си от магнолия с мулч

Магнолията се тори с мулч

Използвайте мулч

Използването на компост, дървени стърготини, борови игли, кора или друга органична материя ще спомогне за запазването на плевелите, като същевременно поддържа почвата хладна и влажна. В допълнение, органичният мулч е тор с бавно освобождаване. Неразграденият мулч обаче увеличава нуждата на растението от азот, тъй като азотът се използва при разграждане на органично вещество. Компостираният тор и листната плесен не увеличават толкова необходимостта от азот, но предлагат и по -малка защита срещу нахлуването на плевели. Торете само с допълнителен азот през пролетта, за да стимулирате растежа на леторастите и листата.

По -големите дървета се нуждаят от малко повече тор

Магнолия наторява магнолия

Торът Magnolia се предлага в стотици марки на пазара днес. Магнолиите са големи, естествени, вечнозелени растения и изискват допълнително снабдяване с азот под формата на тор. Наторете магнолията си и се насладете на нейните приказни цветя през идващата пролет!

Насладете се на красотата на природата!

Магнолията наторява жълти цветя