трикове и съвети за градински дизайн слънчогледи

Трикове и съвети за градински дизайн – редовно отрязвайте стъблата на вашите растения!

Винаги искате да поддържате градината си подредена, чрез редовна поддръжка, така че да изглежда красива и дори привлекателна! Да, понякога задачата не е лесна, но ние се радваме да ви помогнем да я решите!

Едно от първите правила, които задължително трябва да спазвате, е: редовно отрязвайте стъблата на вашите растения!

Това допринася значително за добрия външен вид на вашата градина! Отрязването се отнася до премахването на селективни растения или стъбла. Крайният резултат е ефективна и здрава градина.

Трикове и съвети за градински дизайн – това допринася значително за добрия външен вид на вашата градина!

трикове и съвети за градински дизайн цъфнаха растенията

Ако вашата градина съдържа растения, податливи на мухъл, като трайни насаждения като флокс или Monarda didyma, трябва да осигурите адекватна циркулация на въздуха, за да предотвратите образуването на гъбички. Става въпрос за редовно изрязване на трупи близо до земята. Тази операция по никакъв начин не вреди на останалите племена, напротив, те определено не са атакувани от никаква болест. Освен това наистина трябва да повтаряте тази операция редовно, тъй като мухълът е много упорит, след като се утаи, е много трудно да се отстрани без химикали.

Тогава вашата градина ще изглежда отново здрава и привлекателна!

градинарски трикове съвети за пресаждане на цветя

Лесен начин за разреждане на растенията е да видите нови издънки и кълнове през пролетта. Ако изглеждат сгушени, изрежете всяка бучка до центъра на дървото.

Deadheading е тъмно звучащ термин, който описва отрязването на непривлекателните мъртви глави на цветята в лехите. При увяхване не е необходимо, но ако искате да удължите времето на цъфтеж и да осигурите повече свежест и чистота във вашата градина, тогава също трябва редовно да отстранявате и премахвате изсъхналите цветя отгоре. Тогава вашата градина отново ще изглежда здрава и привлекателна!

Отделяйте време за редовна работа в градината

градински трикове и съвети се осмелявайте градински инструмент

Повечето растения са генетично програмирани да произвеждат семена. Веднага след като семената са произведени, работата, функцията е завършена и растението може или да изсъхне, или просто да остане зелено растение. Ако отрежете цветята преди засаждането на семената, растението ще произведе други цветя, за да постигнете целта си. Славата на съвременното растениевъдство е създаването на стерилни сортове. Ако искате да намалите главозамайването във вашата градина, изберете стерилни сортове.

Редовно режете стъблата, които са близо до земята

градинарски трикове и съвети се осмелявайте градински инструменти

Приятно око в градината  

трикове и съвети за градински дизайн засаждане на саксииНасладете се на градинарство за двама 

градински трикове и съвети за пресаждане на градинарство