градински дизайн на практика цветя лилави дъски растения почва

Университетска градина блика с идеи за отглеждане на продукция и цветя в контейнери и цветни лехи

Зеленчуковите градини са прекрасни места, където годни за консумация градини могат да се комбинират чудесно с цъфтящи растения. В продължение на векове тези градини са леснодостъпен източник на плодове, зеленчуци и билки в близост до нашите кухни.

Днес хората са преоткрили предимствата на домашните градини – не само като източник на прясна местна храна, но и като начин да добавите интерес и дори красота към пейзажа.

Практичен градински дизайн също може да бъде удоволствие да се разгледа

практичен градински дизайн метални саксии растения ограда лилаво

Наскоро отидох в зеленчуковите градини в университета в Тенеси, за да видя къде повдигнатите лехи със зеленчуци са заобиколени от лози, натоварени с горски плодове, билки и цветни цветя. Елате с мен и вижте красивите неща, които растат в тази зеленчукова градина и вземете идеи за вашата собствена градина.

Редица красиви цветя растат в по-нестандартни контейнери, поцинковани кофи за боклук и ви поздравяват по пътя към градината.

Редица красиви цветя

практичен градински дизайн метални вани засаждат цветя

Лалетата, теменугите, виолите и момина сълза изглеждат толкова красиви. Цветята наистина се открояват, когато са групирани заедно в контейнери с различна височина.

За да създадете свой собствен кош за боклук:

  1. Пробийте пет или шест дренажни отвора на дъното на кофата за боклук.
  2. Напълнете долната половина на кофата с празни 2 -литрови PET бутилки, за да запълните празното пространство и да спестите почва
  3. Добавете саксийна почва и растения.

Леглото на стария, ръждясал камион служи като перфектната сеялка

практичен градински дизайн засаждане на стара кола

Кофите за боклук не са единствените места, където в тази градина растат уникални растения

практичен градински дизайн засаждане на стара колаКартофите растат много добре, когато се отглеждат в контейнери – дори в старо легло на камион. Засадете ги в качествена смес за саксии и нанесете универсален органичен тор.

Това нестандартно легло скоро ще направи хубава реколта от картофи

практически-градина-дизайн-стара-трева-площ-ограда-храст

Зад ограда, натоварена с къпини и малини, можете да зърнете чудото, което ви очаква в зеленчуковата градина.

Проектирайте зеленчуковата градина

практичен-градински-дизайн-цветни лехи-ограда

На входа ви посрещат множество повдигнати легла с плодове, зеленчуци, билки и цветя. Цветята са красиви, но също така привличат опрашители в градината, а някои, като настурции и виоли, са годни за консумация.

Многобройни повдигнати легла с плодове, зеленчуци, билки и цветя

практична градинска зона за растение

Листните зеленчуци в това повдигнато легло не само имат вкусен вкус, но и са много привлекателни в контрастиращите си цветове.

практичен градински дизайн за проектиране на къщи

Манголтът може да бъде засаден също толкова добре за красотата на ярко оцветените стъбла, колкото и за храна. За щастие можете да имате и двете.

практичен градински дизайн ръбове на стари легла

По вътрешността на оградата на зеленчуковата градина са израснали различни билки. Цъфтящ лук, мащерка и риган са само няколко, които ще намерите около зеленчуковата градина.

Разнообразие от билки

практичен градински дизайн градинска ограда дърво традиционно

На пръв поглед повдигнатото легло изглежда изпълнено с плевели, но ако погледнете по -отблизо, ще видите, че не е така. Това, което прилича на плевели, всъщност е растение, наречено Shaggy vecha, което служи като култура за улов. Уловените култури се засаждат между зеленчукови култури навреме, защото добавят азот към почвата.

Мъхестият фий може да бъде засаден в края на лятото и след това да се скубе под земята през пролетта. Това ще наруши доставката на азот в почвата и ще я направи готова за нова реколта от зеленчуци.

Лилавите „вълнени“ петунии, портокаловите теменужки, розмарина, мащерката и ягодите правят красива жива стена

градински дизайн практически цветя пурпурни дъски растения почва

Цветя, плодове и билки се комбинират, за да създадат тази вертикална градина, една от най -новите тенденции в градината.

Отглеждане на зеленчуци, което увеличава максимално количеството зеленчуци,

практичен градински дизайн подправки плодове зеленчуци

Друга популярна тенденция е градинарството в градинарство с площ от 0,09 квадратни фута, което увеличава максимално количеството зеленчуци, които могат да растат на малко пространство.

практичен градински дизайн розови цветя

За пускането на нови активи винаги е вълнуващо да се чуе. Още по-добре е, когато ги видите сами. Това ягодово растение “Toscana” има красиви червени цветя.

практичен градински дизайн лилаво цъфти цветя

Котешката трева може да се използва както като билка, така и като декоративно многогодишно растение в градината. Това последно въведение, „Purple Haze“, има красиви цветя.

практичен градински дизайн лилави дървени стълбове

Тази ръчно изработена кошница за компост изглежда почти красива с лилавата си боя, не мислите ли така?

практичен градински дизайн дървени панели кораб

Ако никога не сте виждали лично растение от артишок, може да се изненадате колко е голямо. Артишокът е друг пример за годно за консумация растение, което може да се използва като декоративно растение. Ако артишокът не е вашият любим зеленчук, можете да им позволите да правят големи, красиви цветя.

практичен градински дизайн отглеждане на растения

Фасулът започва възходящата си тенденция по тази бамбукова решетка. Разбира се, ако искате, можете да направите фантастична решетка. Но еспалиерите не трябва да бъдат сложни, те могат лесно да бъдат създадени чрез връзване на пръчки или клони с конец.

Зеленчуковите градини са прекрасен начин за отглеждане на разнообразни ядливи растения в красива градина

практичен градински дизайн култивиране градинска площ растат

Знаете ли, че марулята обича чесън? Вярно е. Чесънът, засаден в средата на повдигнатото легло, помага да се предпазят лошите буболечки от марулята.

Всичко, от което се нуждаете, са няколко от любимите ви плодове и зеленчуци, една или две билки и няколко цъфтящи едногодишни. Засадете ги в голям контейнер, повдигнато легло или дори директно в земята и се насладете.