Всеки, който е добре запознат с темата за градинския дизайн, може би би попитал защо в този момент включваме темата „засаждане на луковици на лалета“. По правило тези растения трябва да се засаждат в земята през есента или най -късно малко преди Коледа. Тогава те ще цъфтят през пролетта. Колкото по -рано го поставите в земята, толкова по -пълно ще бъде цветето. Но пролетта е сезонът на лалетата и затова бихме искали да напишем повече за това сега. В крайна сметка можете да засадите няколко луковици на лалета в саксия за цветя. Така че можете да украсите своя вътрешен двор или интериор навреме за пролетта и да го напълните със свеж аромат. През есента все още можем да ги сложим в градината. Така че нека сега обсъдим подробно темата!

Намерете луковиците на лалета за предпочитания от вас сорт!

Поддържайте градината си Засаждане на лалета

Купете луковиците на лалета

Можете да намерите широка гама луковици на лалета в онлайн магазините и на пазара за цветя. Първата решаваща стъпка при засаждането им ще бъде правилния избор. Има два критерия, по които трябва да ги изберете. От една страна, имате нужда от цвета и разнообразието, които най -много ви харесват.

Нуждаете се и от много качествени луковици на лалета. Разнообразието е толкова голямо, че специални фестивали са посветени само на тези цветя. Пример за това е този в Истанбул, за който вече докладвахме на нашия уебсайт.

Що се отнася до качеството, първият важен критерий е размерът на луковиците на лалета. Тя е пропорционална на размера на цветята, които в крайна сметка искате. Разбира се, трябва също така внимателно да проверите дали има наранявания или заболявания по луковиците на лалетата. Те могат да повлияят на развитието на растенията.

Колкото по -големи са луковиците на лалета, толкова по -добър е резултатът

Градински дизайн градински идеи засаждане на лалета

Издърпване на лалета в саксия за цветя

Нека започнем с актуалната тема за сезона, а именно засаждането на луковици в саксии за цветя. Защото вече е март и няма време да ги засадите в земята. Те в никакъв случай няма да цъфтят навреме. Освен саксията, в този случай имате нужда и от експандирана глина, градинско руно и след това разбира се почва за саксии. Те се поставят в саксията точно в този ред. Експандираната глина и земята трябва да са с дълбочина около 10 сантиметра. Между другото, трябва да измерите точно това! Дълбочината на земния слой е от жизненоважно значение! В първата фаза от развитието на луковиците на лалета те се нуждаят от по -висока температура. Затова е най -добре да ги поставите близо до слънчев прозорец. Ако засадите луковиците на лалета и след това ги държите близо до слънчевия прозорец, те могат да цъфтят след няколко седмици. Друг вариант е да поставите луковиците на лалетата в стъклен буркан и също толкова близо до слънчев прозорец за известно време. Веднага щом се появят първите листа, можете да ги засадите.

Луковиците на лалета трябва да са с добро качество

Малки красиви луковици, засаждащи лалета

Поставете луковиците на лалета в земята

Можете да залепите луковиците директно в земята, но за предпочитане това трябва да стане през октомври или ноември. В този случай първото нещо, от което се нуждаете, е подходящо място. Трябва да е слънчево или частично засенчено. Дълбочината може да варира от 10 до 20 см. Колко добре ще се развият лалетата в дългосрочен план зависи до голяма степен от количеството светлина и топлина.

Има огромно разнообразие от лалета, от които да избирате

Модерен градински дизайн засаждане на лалета

Общи съвети

Има някои общи съвети, на които трябва да се придържате, независимо дали искате да отглеждате луковиците в саксия или в земята. Вече споменахме някои от тях: Трябва да изберете възможно най -големите луковици на лалета и да изберете слънчево място. Нуждаете се и от добре дренирана почва. В идеалния случай трябва да е малко пясъчен. И накрая, луковиците на лалета трябва да бъдат защитени срещу полевки и други вредители.

Това може да ускори растежа на лалетата

Градски градински градински идеи засаждане на лалета

Желаем ви успех със засаждането и грижата за вашите лалета! Между другото, ние показахме много идеи за декорация с тях тук на нашия сайт. Не забравяйте да ги проверите!

Желаем ви цветна и щастлива пролет!

Друга идея за бързи резултати – луковици на лалета във водата!

Засаждане на лалета в градината

Това трябва да бъде приблизително разстоянието между различните луковици на лалета!

Засадете лалета градински дизайнерски идеи

Пропускливата, пясъчна почва би била идеална

Лалета засаждане саксия за растение с луковици

Лалетата растат добре на слънчеви или частично засенчени места

Засаждане на лалета професионален градински дизайн

Добра награда за усилията, или?

Засадете лалета по -красиви идеи за градинска градина

Всъщност не се нуждаете от толкова много време, за да засадите луковици на лалета!

Засаждането на лалета е чудесна идея за градината

Желаем ви много успехи!

Купете луковици на лалета и ги засадете правилно