каменна градина скали растения мост

Харесва ли ви японската градина? Мечтали ли сте някога да създадете свой собствен? Тогава сте попаднали на правилното място. Ще ви дадем няколко страхотни съвета как да украсите вътрешния си двор в японски стил. В тази статия ще ви запознаем с интересни идеи и примери, които ще бъдат много полезни за перфектния дизайн на градината Дзен.

Японската градина все още е известна като алпинеум. Той е създаден през 14 век като посвещение на философията на дзен будизма. Липсата на вода е характерна за този тип външен дизайн.

Перфектната японска градина се характеризира с внимателно подреждане на камъни, майсторски подрязани дървета, мъх и, разбира се, бели камъчета, които да представляват течащата вода. Скалната градина не трябва непременно да е голяма. Най -важното тук е, че е ясно видимо от мястото, където медитирате.

Характерна особеност е ориентацията на скалата. Тук е важна строга класификация на камъните, която трябва да знаете добре – ниските вертикални камъни все още се наричат ​​камъни на душата, високите вертикални камъни са камъните на тялото, плоските – сърцевидни камъни, дъгообразните клони и носещите камъни са все още известни като волски камъни. Камъните се използват за озеленяване. За рамките на “океанския” кръг се използват главно малки, кръгли камъни, за “планините” – груби и остри ръбове. Скалите обикновено се поставят на три – висока в средата и две по -малки от двете страни, символизиращи членовете на семейството – съпруг, съпруга и дете.

Използването на пясък не се препоръчва, защото за разлика от камъчетата, той може да бъде унищожен бързо. С малките декоративни камъни можете да образувате вълни, които представляват неспокойната водна повърхност. Японската градина може да има и каменни животински фигури, които носят различни метафорични послания.

Японската градина се характеризира с атрактивна каменна декорация 

атрактивна алпинеумна градина в японски стил

 Река от камъчета и каменен мост

японските градински речни камъчета  Оригинална декорация на кръг около дървотояпонската градина кръг камъни дърво

 Скалите са поставени по строг начинсимволи на японските градински камъни  Плоска каменна градинска пътека и интересно засажданеинтересен дизайн градина японско докосване

Текст с Катя