Химиотерапия! Да, днес ще обсъдим предимствата и недостатъците на химиотерапията при рак на гърдата. Ракът на гърдата е съвкупност от ракови клетки (злокачествен тумор), които започват в клетките на гърдата. Туморът на гърдата може да се характеризира с размера, вида на клетките плюс характеристиките, които увеличават растежа му. Основният професионалист в използването на химиотерапия за рак на гърдата е потвърденият опит от лечението.

Химиотерапия за и против рака на гърдата

Плюсове на химиотерапията при рак на гърдата:

 • Ползите от химиотерапията зависят от вида и фазата на рака плюс също от претенциозния индивид.
 • По -добрите практики помагат да се гарантира, че раковите клетки са убити, освен това го изграждат по -малко вероятно кои пациенти ще практикуват повторно появяване на рак.
 • Още едно предимство на химиотерапията е способността да се води нормален начин на живот по време на лечението. Много сесии се нуждаят от малко.
 • В първи етап рак (преждевременно стадий на рак) операцията се извършва до точката на медицинско заболяване. Това често е последвано от химиотерапия за намаляване на опасността от рецидив.
 • В първи етап на рак в напреднал стадий, начинът на действие е да се класифицира ракът чрез ревност към симптомите. Това повишава издръжливостта плюс гарантира подобрено качество на живот.
 • Лекарствата могат да се дават постепенно, намалявайки страничните ефекти. Портовият катетър пази вената ви. Освен това, преливане на кръв плюс тромбоцити може да се прилага по подходящ начин в пристанището.
 • Зеленчуци и плодове в гъвкавост на сместа в допълнение препоръчват пациенти с рак за имунна подкрепа, които поглъщат основни антиоксиданти плюс фитохимикали витамин А, Е и С. може да се намали малко чрез изцеждане, тъй като излишната каша може да хване необходимите фитохимикали.

Недостатъци на химиотерапията при рак на гърдата:

Възможно ли е да се появят допълнителни странични ефекти поради химиотерапията, която може да предизвика много нервност? Може да се говори с лекаря. Налични са редица лекарства, които управляват тези симптоми.

 • Физическите странични ефекти често включват гадене, болка, загуба на коса загуба на тегло в противен случай наддаване на тегло, плюс умора, докато насочването към ракови клетки, лекарства за химиотерапия освен това по -малък брой бели кръвни клетки.
 • Допълнителен недостатък е намаляването на имунитета. Докато се противопоставят на раковите клетки, химиотерапевтичните лекарства освен това намаляват броя на белите кръвни клетки, което след това намалява естествената защита на организма до инфекцията.
 • Химиотерапевтичните лекарства заличават клетките, които се делят. Редица обикновени телесни клетки се отделят бързо плюс също претенциозно чрез химиотерапия. Това включва клетки в кожата, косата, кръвните клетки и ноктите. Неподобните ракови клетки, обичайните телесни тъкани могат да се подобрят. Обикновено имате няколко седмици почивка между леченията. Прекъсването позволява на обикновените ви телесни тъкани да получат над вещите на химиотерапията.
 • Химиотерапията може да повлияе на способността ви да изкопаете бременна. Ако сте в покой с менструации, те могат да спрат след химиотерапия.
 • Химиотерапията причинява дългосрочни странични ефекти. Може би ще се почувствате изтощени известно време по -късно, отколкото лечението ви е приключило. Може да започне една година, за да си върнат енергията.
 • Програмата за химиотерапия може да доведе до смърт в малка колекция от пациенти плюс едно желание да се оценят тези критични наказания по -рано от основното лечение.
 • Може да не е от полза за всички пациенти от лечението; Страничните ефекти обаче няма да бъдат безопасни. Такива хора често се обличат в успокояваща грижа.
 • Лечението може да не подобри цялостното прогнозиране на рака плюс може да не увеличи по същество продължителността на живота на човек.
 • Основният поток от химиотерапевтичните лекарства може да се управлява на човек като дневен пациент в болницата, няколко лечения ще изискват хоспитализация.