Нови ли сте в грима за очите? Искате ли да знаете някои основни трикове, които могат да ви помогнат да получите драматичен чифт очи, без да овладеете изкуството? Просто се съсредоточете върху това как да подредите очите си красиво и ще бъдете готови да хипнотизирате другите с външния си вид. Очите са една от най -атрактивните части на лицето ни и трябва да ги подобрим, като носим очна линия, докато правим грим. Сега за много от начинаещите най -големият въпрос е как правилно да си сложите очна линия. Е, очертаването на очите ви твърде много може да развали целия ви вид. Така че, кажете ни стъпка по стъпка процедурата за носене на очна линия от тази публикация.

Преди да започнем, нека разберем какво е очна линия.

Какво е очна линия?

Очна линия е козметичен грим, който се използва за подчертаване на горните клепачи на очите. Те помагат очите да изглеждат по -големи и по -ярки. Обикновено черните очни линии се предлагат в различни цветове като синьо, зелено, кафяво и дори блестящи метални сенки.

Как да нанесете тази перфектно изглеждаща очна линия

Продукти и аксесоари, от които се нуждаете:

1. Молив за очна линия (изберете любимия си от различни нюанси)

2. Фон дьо тен (с един нюанс по -светъл от действителния ви тон на кожата)

3. Прозрачен прах (трябва да е фин и гладък на допир)

4. Четка или гъба апликатор

5. Препарат за премахване на грим от памучна топка и без алкохол

Как да нанасяте очна линия стъпка по стъпка:

Вижте тези стъпки, за да знаете как сами да нанесете очна линия.

Първа стъпка:

Първата стъпка за очертаване на очите е да изберете подходящия молив за очна линия. Два най -важни фактора, които трябва да се имат предвид при избора на молив за очна линия, са тенът на кожата, както и цветът на косата. Ако искате да получите естествен вид, отидете на мек молив, който генерира линия с почти подобен цвят на вашите мигли. За тези, които имат черни или тъмнокафяви вежди или мигли, черен молив е винаги най -добрият избор. Тези, които не са благословени с дебели и изпъкнали мигли, трябва да се придържат към по -тъмните нюанси, докато въгленово сивото или наситено кафявото могат да бъдат цветовете за белезникавите жени.

Втора стъпка:

Има много жени, които смятат, че почистването на лицето е безполезно, когато става въпрос за носене на очна линия. Това може да се окаже най -голямата ви грешка, тъй като по този начин ще изглеждате напълно неестествено. Винаги започвайте с почистване на лицето, включително деликатната зона около очите. Изсипете 2-3 капки препарат за грим на очите върху памучната топка и внимателно избършете лицето си. Той ще премахне мръсотията, маслото, следите от грим или каквото и да е друго, присъстващо върху или около клепачите ви и ще ви даде ясна основа за подплата на очите ви.

Трета стъпка:

Време е да подготвите останалата част от лицето си за грим за очна линия. Нанасянето на много тънък слой основа е от съществено значение за тази цел. Уверете се, че смесвате, както и оперете ръбовете на основния слой правилно в областта на очите си. Също така, нанесете полупрозрачна пудра върху клепачите си, за да настроите очната линия и да я поддържате свежа, както и непокътната през целия ден.

Четвърта стъпка:

Сега вземете подложката за молив и поставете малки точки върху горните клепачи на очите, вместо да създавате дълги непрекъснати линии. Това е много полезно за тези, които нямат достатъчно опит в грима за очна линия. Просто дръжте здраво молива за молив, поставете го много близо до основата на миглите си и притиснете върха му към клепачите на очите. Създайте възможно най -много точки от единия ъгъл до другия ъгъл на очите през горните клепачи.

Пета стъпка:

След това разбъркайте добре точките с помощта на апликатора за гъба или просто четката за очна линия. Всичко, което трябва да направите, е да преместите върха на четката или апликатора веднъж или два пъти над точките. Не трябва обаче да премахвате инструмента от клепачите на очите си по време на дейността. В противен случай няма да получите гладка линия. Накрая повторете процеса за долните си клепачи на очите и завършете грима на очите си с подходящи нюанси на сянка и спирала.

Съвети как да нанесете очна линия за начинаещи:

Чудите се как да поставите перфектна очна линия? Ако сте начинаещ в света на грима и се борите с очната линия, тези съвети и трикове могат да ви помогнат.

  • Моливните очни линии са най -добрите за начинаещи, тъй като предлагат по -добро сцепление и лекота на използване.
  • Направете точки, преди да нарисувате очна линия. Присъединяването на точки може да направи работата ви проста и гладка.
  • Ако забележите някакви петна, покрийте го с някаква основа или коректор.
  • За опушен вид начертайте дебела линия и я размажете с памучен тампон.

Надяваме се, че вече сте усвоили изкуството да нанасяте перфектна очна линия. Не забравяйте, че изкуството не идва от първия опит. Редовната практика и експериментирането с различни стилове могат да ви помогнат да създадете трайна очна линия, която със сигурност ще вземете очни ябълки. Нека очите ви говорят за вашия стил!