Изгарящата горещина на лятото често е ужасна за понасяне. Често ние като млади жени, които искат да парадират с нашия стил и да изглеждаме добре, сме омръзнали и твърде уморени, за да си помислим дори да се подготвим да излезем през горещите летни месеци. Едно от основните притеснения за това е горещата топлина, която може да стопи грима ни и да развали външния ни вид. Топлината наистина може да бъде лоша за кожата и също може да причини слънчево изгаряне и тен. Следователно летният сезон изисква нов вид режим за красота и грижа за кожата, който е напълно различен от ежедневния ни грим. Първостепенното значение е първо да носим грим, за да ни предпазим от топлината и да разваля грима ни. Ето защо ние сме тук със съвети за летен грим, за да разберете как да оформяте и да се грижите за красотата си през летния сезон.

Съвети за летен грим

Всички ние се нуждаем от нови идеи за летен грим по това време, за да победим жегата със стил. Първият ключ е да носите добър овлажнител върху измитото лице и след това слънцезащитен крем. Това е жизненоважна стъпка за защита на кожата от UV лъчи. На пазара се предлагат няколко продукта за грим, които са вградени със слънцезащитни продукти, които трябва да се използват само през лятото. Ето няколко лесни съвета как да нанасяте грим през лятото.

Съвети за грижа за кожата и грим през лятото:

Ето няколко лесни и прости съвета за грим през лятото и идеи за грижа за кожата, за да преодолеете ефективно и да победите топлината със стил.

1. Почистване през лятото:

Основното нещо, което трябва да запомните, е да почиствате добре лицето през лятото. Не го правете веднага след излизане от слънцето. Почистващата процедура трябва да се извършва сутрин или вечер като част от рутинен режим на грижа за кожата. Използвайте добро алое вера или хидратиращо измиване за лице, за да почистите кожата си. Вариантите с краставици и папая също се справят добре и се предлагат в няколко марки. Първо, почистете лицето си, за да премахнете всички замърсявания и тен с помощта на почистващо мляко или розова вода.

Почистване през лятото

Той също така ще даде свежест на лицето. Също така е важно да използвате добър скраб всяка седмица, за да премахнете примесите и праха, които се натрупват върху външния слой на кожата поради външни фактори като замърсяване. Нанесете скраба с кръгови движения върху лицето. Можете също така да приготвите свой собствен скраб у дома с оризов прах и извара, за да ексфолирате мъртвите кожни клетки.

2. Овлажняване на кожата добре:

Овлажнява добре кожата

Не пренебрегвайте да хидратирате кожата си през лятото. И това е основен съвет за грим за летния сезон, тъй като мнозина имат мит да не нанасят овлажнител през лятото. Често вярваме, че прави кожата ни мазна и затова избягваме продукти като овлажнители, но не пренебрегваме тази стъпка.

3. Слънцезащитно приложение:

Нанасянето на добър слънцезащитен крем е жизненоважно през летните месеци. Човек не може да подчертае важността на слънцезащитните продукти достатъчно всеки ден, особено през лятото. Слънцето през този сезон наистина може да навреди на кожата ви и единственият начин да се предпазите е чрез старателно нанасяне на слънцезащитен крем. Всеки летен грим трябва да започва със слънцезащитен крем. Нанасяйте не по -малко от 50+ SPF върху лицето и шията всяка сутрин. Дори и да не излезете от дома, тази стъпка е много важна. Това трябва да се прилага отново на всеки четири часа, за да бъде ефективно върху кожата през целия ден

4. Грим за лице:

Грим за лице

Сега идва частта за грим. Нека започнем с пресни летни съвети за грим през този сезон. Всеки грим през лятото трябва да премине през този процес.

а. Грунд:

Не може да не се подчертае значението на грунд за основата на грима, особено през летния сезон. Това се изисква ежедневно, било то всеки ден или през летните ваканции. Грундът ще помогне да се постави основата върху кожата, без да се размазва през целия ден

б. Фондация:

Всеки перфектен летен грим ще започне от основата след нанасянето на грунда. Фон дьо тенът трябва да бъде избран според тена на кожата, като според предпочитанията можете да изберете или консистенция на мус или силно покритие или леко покритие. За лятото можете да опитате тежко или леко покритие по -добре от консистенцията на мус. В случай, че искате да отидете за ежедневен грим, опитайте лек грим. Ако искате да присъствате на партита или сватби, опитайте се да създадете пълна и тежка основа за покритие. Изберете фон дьо тен по -близо до вашия нюанс, нанесете върху лицето с помощта на четка за фон дьо тен или гъба равномерно по лицето и шията. Можете да вземете най -добрата лятна основа за грим, която има SPF, която да използвате този сезон!

° С. Коректор:

Следващият летен урок за грим е приложението за коректор. В случай на петна от акне или пъпки или обезцветяване на кожата, можете да използвате помощта на коректор, за да направите фон дьо тена да изглежда дори на лицето. Вземете коректор на вашия нюанс или по -светъл нюанс. Освен това можете да използвате червен коректор, за да скриете черни петна по лицето. Нанесете и върху върховете на лицевите точки като носа, брадичката и челото, за да подчертаете чертите на лицето.

д. Компактен прах:

Следващата стъпка е използването на компактен прах. Докато някои предпочитат да пропуснат тази стъпка, се препоръчва тя да се използва през лятото. Можете да вземете SPF вграден компактен прах за лятото. Това помага също така да ви осигури двоен слой защита върху кожата през летния сезон. Нанесете равномерно с помощта на аерограф.

5. Грим за очи:

Грим за очи

Следва гримът на очите като част от тези прости летни съвети за грим. Ето как да се справите!

а. Сенки за очи:

Първата стъпка, която трябва да направите, е сенките за очи. През лятото всички искаме да поддържаме грима си лек и ярък. Затова отидете или на голи цветове, или на ярки цветове според тена на кожата и повода. Съветите за грим за мазна кожа през лятото са да нанасяте сенки за очи само върху грунд за очи. На пазара се предлагат грундове за очи, за да се гарантира, че гримът за очите продължава дълго време. Нанесете първо лека сянка върху гънката и след това леко разнесете с четка. След това вземете подобни цветове на сянката и разширете приложението от вътрешността на окото до външната област.

б. Очна линия:

От съществено значение е да използвате водоустойчива очна линия през лятото. Не използвайте обикновени очни линии, тъй като това може да се размаже поради пот и топлина. Нанесете равномерно върху горния клепач на окото.

° С. Каджал:

Отидете за Kajal в следващата стъпка. Нанесете равномерно върху долния клепач на окото, за да добавите смелост и красота към очите. Летният грим за тъмна кожа също може да следва тази стъпка и не е необходимо да я пропускате. Това е еднакво за всички тонове на кожата.

д. Спирала за очи:

Спиралата е друг важен компонент. Това ще помогне за подобряване на миглите. За лятото можете да използвате водоустойчива спирала. Това помага спиралата и миглите да изглеждат по -пълни и да останат за по -дълго време.

д. Грим за вежди:

Докато мнозина подценяват значението на веждите, не можем да не подчертаем, като се има предвид изцяло новия вид, който може да осигури. Веждите и миглите могат да се нанасят равномерно, за да изглеждат по -пълни и очите да изглеждат по -ярки!

6. Грим за устни:

Грим за устни

Ето още една важна стъпка, която не може да бъде пропусната. За летните месеци можете да използвате земни или голи тонове, както желаете. Много жени предпочитат да избират прости и зелени тонове през лятото, тъй като това ще издигне изцяло външния вид. Дори през лятото гримът за тъмна кожа може да работи върху този външен вид за по -ярък вид. Нанесете равномерно хубаво червило, за да изглеждате прекрасно въпреки жегата.

7. Докосване нагоре:

След като всичко това е направено, има няколко щрихи, за да добавите допълнителна светлина. Добавете прасковен тон или кафяв руж през лятото. Това ще добави външния вид и ще накара бузите ви да изглеждат по -пълни и ярки. Друг хайлайтър ще бъде най -добрият приятел, който ще накара лицето ви да засияе още повече в тази жега. Нанесете върху върха на носа, върху брадичката и скулите, за да изглеждате красиви и бляскави. Това е важна част, особено по време на летни съвети за сватбен грим.

Докоснете Ups

Освен това, нанесете спрей за настройка на лицето, за да поддържате грима на място и да останете по -дълго.

8. Грим за коса

Това е още една важна част, която не може да бъде пренебрегната. Можете да работите върху прическа, както желаете преди или след грима. Най -добре е обаче да подредите прическата си, преди да започнете самия грим. Отидете на някой хубав плитка или пони или оставете със странични щипки, за да изглеждате великолепно. В случай на летен плажен грим, не забравяйте да добавите и лак за коса в крайна сметка, за да сте сигурни, че косата ви няма да се къдри.

Допълнителни съвети:

Надявам се, че тези стъпки за това как да се грижите за летния грим са ви харесали. Ето още няколко съвета

  1. Няма нищо по -важно от нанасянето на добър слънцезащитен крем през лятото. Следователно никога не пропускайте тази стъпка от вашата грим рутина.
  2. Можете също така да си купите слънцезащитен спрей, който да напръскате лицето си веднъж на четири часа. След пръскане можете да го докоснете с компактен прах, вграден в SPF.
  3. Съветите за грим за суха кожа през лятото включват консумация на достатъчно вода и поддържайте себе си хидратиран. Освен това можете да имате под ръка овлажняващ спрей, когато излезете. Напръскайте лицето си с него, за да се чувствате свежи.
  4. Не забравяйте да премахнете грима, след като сте го направили. Никога не спи с грим. Затова използвайте добро средство за отстраняване на грим или почистващ лосион.
  5. Почистете добре лицето преди лягане. Тази стъпка е задължителна, когато нанасяте грим през всички месеци.
  6. Нанесете хубав летен серум през нощта върху кожата, за да помогнете на кожата да се подмлади, озари и възстанови.

Надявам се, че това ръководство за летни съвети за грим е било полезно за вас. Като се има предвид изгарящото слънце и топлината навсякъде, тези идеи за летен грим са необходими, за да озарят деня ви и да не позволят на летните жеги да ви затрупат. Следвайте тези стъпки, за да победите слънцето и топлината със стил. Кажете ни какво мислите за тези съвети и трикове за режима за грижа за кожата през лятото.

Често задавани въпроси и отговори:

1. Могат ли жените с по -тъмен цвят на кожата да използват хидратиращ лосион през лятото?

Отговор: Да разбира се! Всички тонове на кожата могат да продължат и да нанасят хидратиращ лосион през лятото. Независимо дали е по -тъмен или по -светъл и човек трябва да използва добър овлажняващ лосион. Мит е, че жените с по -тъмен тен на кожата могат да станат по -тъмни или да изглеждат тъмни през лятото, ако се прилагат такива лосиони. Това е основен режим на грижа за кожата, който трябва да се спазва!

2. Препоръчва ли се мазна кожа да се използва хидратиращ лосион през лятото?

Отговор: Често е мит, че мазната кожа не изисква хидратиращ лосион. Независимо дали става въпрос за всеки тип кожа и тон на кожата, и тя се нуждае от подхранване и влага, за да абсорбира и хидратира. На днешния пазар има няколко лосиона, които са немазни и предотвратяват омазняването на кожата. Затова изберете и нанесете един от тях за кожата си.

3. Колко дълго мога да си слагам грима през летния сезон?

Отговор: Зависи от вас и вашите изисквания за нанасяне на грим през лятото. Независимо дали е през целия ден или за няколко часа, не забравяйте да премахнете грима в края на деня. Не удължавайте нанасянето на грим, ако не се използва или изискване според събитието.

4. Кои продукти са полезни за премахване на слънчеви изгаряния и тен през лятото?

Отговор: Известно е, че лятото причинява слънчево изгаряне и слънчево изгаряне на няколко души. Следователно е важно да се грижите за кожата през лятото повече от всеки друг сезон. Нанасяйте натурални продукти като алое вера, мед, картофи и домати върху лицето и шията през летните месеци. Освен това, нанасяйте подмладяващи кожата серуми вечер преди лягане. Можете също така да прилагате добър пакет за лице всяка седмица с папая и краставица, за да възстановите и подмладите кожата.