Гривните са пръстени като бижута, носени около ръцете от жени, които са традиционна култура, последвана от всички жени в Индия. През последните десетилетия дамите редовно носят всички златни орнаменти редовно в днешно време в този модернизиран свят. Жените предпочитат да носят скъпоценно злато или всякакви цветни орнаменти само по време на специален повод. Сега такива проектирани гривни са Каменните гривни, които се предлагат в различни дизайни в наши дни.

Златото произвежда машини от висок клас и лазерна технология, за да формира нови дизайни със златото и легираните метали, заедно с различни цветове камък, налични по естествен път. За да получите кратка представа за различните дизайни и модели с камъни.

Най -новите дизайни на гривни с камъни:

15 -те най -нови дизайни на каменни гривни са въведени в дамското знание, които все още не са открити!!

1. Дизайн с диамантена гривна с вълнообразни шарки:

Дизайн с диамантена гривна с вълнообразни шарки

Златото може да бъде оформено в различна форма, използвайки крайните технологии, които дават добре завършена златна форма. Последният известен дизайн е вълнообразният модел, при който златната гривна е направена във вълнов модел бял, обсипан с малък пасианс или изумрудени диаманти върху гривната.

2. Дизайн на гривна от бяло злато от сапфир:

Дизайн на гривна от бяло злато със сапфир

Красивата комбинация от бял и блестящ светещ камък от сапфир дава небесно усещане на очите ни. Цейлонският сапфир е най -популярният вид сапфирен камък. Кралският син оттенък се допълва добре със светещите диаманти.

3. Флорален дизайн-Дизайн с шипове от рубин:

Флорален дизайн-Дизайн с шипове от рубин

Набраздена златна гривна с флорален модел около гривната, обсипана с рубини върху флоралната шарка е един от най -новите модели рубинена гривна, известна с бижута за сватбена колекция в южната част на Индия.

4. Аметист-родолитов гранат-розов турмалинов каменен гривен:

Аметист-родолитов гранатово-розов турмалинов каменен гривен

Тази три различни цветови комбинации от розово (розов турмалин), лилаво (аметист) и светлочервено (родолит) придава искрящ вид на гривната. Цената на тези камъни е сравнително по -ниска от тази на други известни камъни.Тези камъни са комбинирани със сребърно или бяло златно гривенче.

5. Индийски традиционен дизайн на гривна с изумруд и диамант:

Индийски традиционен дизайн на гривна с изумруд и диамант

Индийската сватба винаги е известна с бижутата, които жените носят по този повод. Най -популярният дизайн на гривна в наши дни е Изумруденият камък с комбинация от изумрудени диаманти, а също и с комбинация от пасианси. Ширината на гривната може да варира според личния избор.

6. Дизайн на ръчно изработени смарагдови и рубинени шипове:

Ръчно изработен дизайн със смарагдови и рубинени шипове

Тази умопомрачителна ръчно изработена гривна от злато, обсипана с великолепната цветова комбинация от червен до розов цвят рубин с изумруд с модел на флорална аранжировка, извеждащ перфектната занаятчийска работа на ръка.

7. Kundan -Diamond Bangle Design:

Kundan -Diamond Bangle Design

Една от най -новите и най -известни каменни гривни е гривната с кундински шипове. Тази традиционна гривна кундан идва от Раджастан. Камъните кундан са различни от бели до червени, розови, зелени, обсипани със златните гривни. Гривните могат да бъдат дебели или тънки. Тези цветни камъни придават скучен завършек с античен вид.

8. Усукано въже с диамантен шиповник:

Усукано въже с диамантен шипов дизайн

Златото и родият са усукани на въже с диаманти, осеяни по ръбовете на всяко усукване. Златната линия се вижда на открито пространство между въжето, което придава очарователен вид с блестящ завършек, дължащ се на родий по ръбовете на гривната.

9. Дизайн от лабрадоритен камък:

Дизайн на лабрадоритен камък

Лабрадоритен камък, който е изрязан и полиран, който излъчва цвят, който зависи от падането на светлината на синьо, зелено. Камъните могат да бъдат фиксирани в центъра на обикновена златна гривна или в сребърна гривна. Изборът на златна или сребърна гривна е личен избор.

10. Дизайн с плоска дебела гривна с диамант-рубин:

Дизайн с плоска дебела гривна с диамант-рубин

Плоски дебели гривни могат да се носят като деца, които придават богат вид, когато се носят. Най -добрият избор би бил да се разкрие богатата комбинация от диаманти с рубин. Тази проектирана гривна ще съвпадне добре със сари, носена за сватбата.

11. Дизайн на златна гривна с диаманти, рубин и смарагд:

Дизайн на златна гривна с диаманти, рубин и изумруд

Това е трио комбинация от цветове, която придава видна красота на гривната. Яркочервеният рубин с оттенък на зелени и искрящи диаманти с цветен оттенък от D до F, които придават на диаманта безцветен ефект.

12. Дизайн с шипове със златни перли:

Дизайн с шипове със златни перли

Перлите са най -старият, но все още в тенденция камък. Златната гривна, покрита с перли, може да бъде въведена в ограничен бюджет, за разлика от други скъпоценни камъни. Перлите вървят добре със скучно антично завършено злато.

13. Дизайн на гривна от жълто злато от Navaratna:

Дизайн на гривна от жълто злато с камъни Navaratna

Наваратна означава девет според санскрит. Има девет скъпоценни камъка, обсипани върху гривната, придаващи много цветен дизайн на гривната. Деветте камъка са рубинен, перлен, червен корал, изумруд, жълт сапфир, диамант, син сапфир, хесонит и котешко око. Когато се носи, дава всички предимства, свързани с камъните.

14. Дизайн на златна гривна с шипове Pavalam:

Дизайн със златна гривна Pavalam

Pavalam наричан още червен корал. Това е органичен камък с различни ползи като повишаване на енергията, добро кръвообращение. Камъкът Pavalam може да бъде като верига с прозрачна тел, след което е завързан около центъра, издълбана златна или сребърна гривна.

15. Циркониева шишенце с флорална гривна:

Циркониева шипована флорална гривна

Цирконият, наричан още кубичен циркон, е друг вид пенлив камък до диаманта. Този камък е по -евтин от диамантите. Цветовете на циркония могат да бъдат от лилав до многоцветен и дори безцветен, добавянето на различни химикали придава цвета на тези циркониеви камъни. Камъните са подредени в редица около гривните. Броят на редовете се брои за цената на гривната.

Гривни, проектирани с камък, се предлагат на пазара в различен ценови диапазон. Избирането на каменна гривна според някогашния символ на звездата и накшатрата също играят роля, ако дамите са много избирателни при избора на камъка за гривните. Консултацията с гемолог може да бъде един от най -добрите съвети. За дамите, които обичат да имат колекционерска каменна гривна, тогава циркониевият камък би бил подходящ избор, а също така и кунданската каменна гривна, която ще придаде античен вид. Когато става въпрос за диамантени гривни, гривна с усукано въже или гривна с диамант е най -новият дизайн, на който жените са големи почитатели. Преди да се отправите към пазаруване, се запознайте с камъка, който е разположен за себе си, и след това оглавете дамите от магазина!!