Повечето от нас харесват естествения черен цвят на косата си. Искаме да го поддържаме и да поддържаме косата здрава и силна в същото време. Много от нас обаче се сблъскват с проблема с побеляването на косата с възрастта или някои от нас се сблъскват с проблема естествената ни черна коса да стане червеникава или да загуби естествения си цвят. Загубата на естествения цвят на косата може да се дължи на редица фактори. Може да е вътрешно, като неправилна диета, хормонални промени или липса на сън. Тя може дори да бъде външна, като използване на прекомерни стилизиращи продукти или топлина или неправилно разресване на косата.

Естествени съвети за грижа за черна коса

Съвети за грижа за естествената черна коса:

Но днес ще ви дадем 15 -те най -добри и естествени съвета за грижа за черна коса, които ще ви помогнат да поддържате и запазвате естествения черен цвят на косата си.

1. Маслен масаж за черна коса:

Ако харесвате великолепния черен цвят на косата си и искате да я поддържате, първото масло, което ви идва на ум, е маслото амла. Можете ежедневно да масажирате главата с масло от амла и това ще ви помогне да поддържате черния цвят на косата си. Тези дни ще намерите различни масла от амла на пазара и те могат да се използват върху косата ви през всички сезони. Можете да държите маслото амла удобно и да го затоплите малко преди да нанесете върху косата. Нанесете това масло по цялата дължина на косата и го задръжте за 20 минути, преди да отмиете с мек шампоан.

2. Пакет за коса за черна коса:

Можете да си купите аптечни цветове за коса, които се предлагат в различни нюанси като бордо, черно и т.н. Въпреки това, ако не обичате да използвате пероксидни бои за коса, тогава единствената ви възможност да запазите черната си коса да изглежда и да се чувствате черна и силна би била да използвате домашно приготвена билков и аюрведичен пакет за коса, който ви придава черен цвят и е здрав за косата и скалпа. Ето един добър пакет за черна коса, който можете да опитате. Количествата са посочени за коса с дължина до раменете. Можете да увеличите съставките според дебелината и дължината на косата.

  • ½ чаша амла на прах
  • ½ чаша прах от къна
  • 1 чаша разбита кисела извара
  • ½ чаша прах от семена от сминдух
  • 1 разбито яйце (по избор)

Смесете ги и ги накиснете 30 минути преди нанасяне. Ако не използвате яйце, можете да накиснете сместа за една нощ и след това да я нанесете 20 минути преди времето за къпане. Измийте с мек шампоан. Тогава естествено ще получите желания от вас черен цвят на косата, без да получавате странични ефекти.

3. Разресвайте правилно:

Разресването е също един от най -добрите съвети за запазване на черния цвят на косата. За това можете да срешете косата си с широки назъбени четки вместо с дебели зъбни гребени. Това ще помогне за разпространението на естественото масло от корените ви по цялата дължина на косата. Това ще му даде естествен блясък.

4. Прекъснете стилизирането:

Трябва да намалите количеството продукти за коса, които използвате за поддържане на черната коса. Трябва да подстригвате краищата си и да отрязвате правилно от време на време, за да ги предпазите от разцепване. Това ще ви помогне да запазите черната си коса в естествения й цвят и да блести дълго. Освен това ще го поддържа здравословно.

5. Специализирани клинични лечения за черна коса:

Ако смятате, че косата ви се нуждае от специално лечение или не можете да отрежете при оформяне или нанасяне на топлина върху косата си, тогава трябва да се консултирате с леченията, предлагани от специализирани клиники. Можете да отидете на процедури като интензивно кондициониране или възстановяване на кератин. Това също така спестява вашата черна коса за постоянно.

6. Не чакайте да се консултирате с Вашия лекар:

Ако сте изправени пред прекомерен косопад или загуба на естествен цвят от черната си коса или сте изправени пред преждевременно побеляване на косата, трябва да се консултирате с добър трихолог. Той/тя може да ви предложи правилния хранителен план, както и допълнителни добавки, които тялото ви може да се нуждае.

7. Амла и лимон за черна коса:

Един от най -добрите съвети за черна коса е да използвате амла. Доказано е, че Amla поддържа косата естествено черна; това е много по -добре от нанасянето на цвят на косата. Това е естествен начин да поддържате косата черна и предполагам, че това е причината повечето от маслата за коса да съдържат амла в нея. Смесете амла на прах с вода и малко лимонов сок и изплакнете косата си ежедневно с този разтвор за естествено черна коса.

8. Топено масло с мулети за черна коса:

Съветите за грижа за черна коса включват използването на топено масло с мулети. Загубили някога сияещия черен цвят на косата си, след това използвайте този връх за черна коса. Загрейте топено масло с сок от мулети и амла и оставете водата да се изпари, това, което получавате, е естественото съдържание, което може да се приложи като маска за коса.

9. Манго за черна коса:

Кралят на плодовете, освен че е много вкусен, помага и за възстановяването на естествения черен цвят на косата. Най -добре за тази цел са неузрелите манго. Обелете малко неузрели манго и добавете малко листа от манго и ги смесете с малко олио. Сега това решение трябва да се държи на слънце за дълго време и това, което получавате, е невероятно решение за възстановяване на изгубения мастилено -черен цвят на косата. Това без съмнение е един от най -полезните съвети за грижа за черна коса.

10. Манго камъни за черна коса:

Друг съвет за естествено черна коса е да използвате масло от мангови камъни. Маслото е много полезно за хора със сива коса, магически превръща косата в катранено черен цвят при редовна употреба.

съвети за грижа за черна коса

11. Портокалов сок за черна коса:

Този хранителен плод може много добре да се счита за естествено домашно лекарство за сиви косми. Намачкайте портокала и добавете малко амла на прах, за да направите паста и след това я нанесете върху скалпа и за нула време ще помогне за възстановяване на цвета на косата. Това е може би един от най -полезните съвети за естествена черна коса.

12. Лимонов сок с кокосово масло за черна коса:

Това е страхотно и много древно средство за лечение на побелялата коса. Загрейте кокосовото масло, като го нагреете бавно и след това изстискайте лимон в маслото. Нанесете сместа върху скалпа и я масажирайте много добре. Това е може би най -старият, но най -полезен съвет за грижа за черна коса.

13. цариградско грозде за черна коса:

Един от най -добрите естествени съвети за черна коса е да използвате този невероятен плод. Първо смесете цариградското грозде на прах с половин изцеден лимонов сок и нанесете бавно и последователно върху скалпа, задръжте го за около час и след това измийте косата си с шампоан

14. Лукова паста за черна коса:

Лукът има чудодейно действие върху сивата коса. За естествено черна коса смилайте лука в смес и ще получите кашеста лукова паста, нанесете тази паста върху скалпа, която ще подхрани корените, както и фоликулите. Измийте пастата с мек шампоан, редовната употреба на лукова паста има добър ефект върху косата и поддържа косата черна.

15. Морков за черна коса:

Морковът е много полезен за поддържане на растежа на косата и естествено черен. Вместо да нанасяте сок от моркови върху косата си, по -добрата техника е да пиете сок от моркови. Това е видимо средство за побеляване на косата и ефектите могат да се видят доста рано. Това е чудесен съвет за естествено черна коса.

Гореспоменатите са няколко от най -добрите съвети за черна коса. Използвайки горните природни средства, ефектът е сигурен и бърз. Ако страдате от влошаване на цвета на косата, използвайте някой от горните съвети за естествена черна коса и изпитайте резултатите сами.