Знаете ли, вашата кухня и хладилникът у дома имат всички тайни на прекрасната коса, независимо от типа на косата. Простите съставки, открити във вашите кухни, могат да направят магия и помагат на косата да блести и да изглежда страхотно. Най -хубавото е, че те са лесно достъпни, евтини и не е нужно да инвестирате цял ден за маски за коса. Нека да обсъдим повече и да ви кажем как да ги направите сами, да върнете блясъка и живота на косата си, казваме!!

Домашни маски за коса за всеки тип коса

Най -добрите домашни маски за коса за всеки тип коса:

1. Фината коса се нуждае от допълнителна грижа и още повече, защото е ФИНА. Затова направете овлажняваща маска за коса, използвайки бадемово масло и банан с хвърлено яйце. Бананът помага за тънка коса, яйцето има протеини, които да хранят косата, а маслото ще укрепи косата, казват експерти. Дръжте това на главата си за тридесет минути, три пъти седмично и го измийте със студена вода и мек билков шампоан.

2. Сърбежът на скалпа също се нуждае от грижи, в противен случай ще вали сняг по главата и раменете ви през цялата година. Премахнете смущението и оставете кокосовото масло и зехтина в еднаква степен да свършат работа. Можете дори да използвате авокадо и майонеза за кондициониране на скалпа, корените на косата и косата като цяло, малко нежна любов и грижа е всичко, от което скалпът се нуждае

3. За тези с чуплива коса, цепените краища са парцел, с който трябва да се справят. Това, от което се нуждаете, е протеинова маска за коса, която би помогнала за стимулиране и насърчаване на растежа на косата. Протеините в яйцето биха помогнали за укрепването на фоликулите, косъма и чупливостта на косата биха отишли, а начупването също е по -малко. Майо и яйце в смес и нанесени по един час три пъти седмично е всичко, от което се нуждаете. Измийте го със студена течаща вода и мек шампоан от билки там.

4. Тъпата, повредена и суха коса, особено през зимата, може да бъде смущаваща. Освободете космите, като използвате половин авокадо, смесен с литър майонеза и супена лъжица етерично масло по ваш избор. Добавете към него капка мед и вода, разбъркайте добре и нанесете. Дръжте го за един час и след това го изплакнете със студена вода и мека билкова шампоанна процедура. Правете това три пъти седмично за най -добри резултати.

5. Космените фоликули се нуждаят от подхранване през цялото време, за което трябва да бъдат отворени. Най -добрият начин да ги отворите ще бъде, като оставите малко вода върху косата. След като това стане, използвайте пръстите си и внимателно срешете косата си, докато нанасяте маската за коса. След нанасянето, оставете маската от кокосово масло, лимон и мед да стои неподвижна в косата ви. След двадесет минути цялата доброта ще бъде погълната от отворените фоликули, след които вече можете да използвате студена вода, за да измиете остатъците. Това би запазило влагата и кожичките също в безопасност. Използвайте билков балсам, за да хидратирате косата по -късно и накрая изплакнете с оцет и вода.

6. Мляко и мед, два прекрасни подаръка от природата могат да помогнат за направата на маски за коса у дома. Вземете пълна чаша мляко и го смесете с мед, чаена лъжичка е достатъчна. Масажирайте сместа в скалпа и косата си, оставете да престои двадесет минути. Измийте го след това с хладка вода и накрая го изплакнете с билков шампоан по ваш избор. Правете това три пъти седмично за невероятни резултати.

7. Маската от кокосов крем също би била добра, да, тя е лепкава, но ДОБРА. Затоплете парчето сметана, като използвате ръцете и тялото си. Мекотата трябва да се усети, преди да я нанесете върху косата си. Дръжте го в косата си за двадесет минути и след това използвайте гореща тюрбанова терапия за повече доброта. Сега дръжте това за един час непокътнато и след това го измийте с шампоан, направен от билки. Изплакнете го със студена вода и оставете косата да изсъхне сама. Правете това два пъти седмично и гледайте как косата се връща с живота.

8. Бадемите и бананите, когато ги залепите и нанесете върху косата си, биха били хубави. Той помага за подхранване на скалпа и овлажняване на кожичките. Три капки от маслото в един банан, измислената смес прави маската за коса невероятна рецепта за използване. Придава мека коса и подскачащ блясък. Три пъти седмично и е добре да парадирате с тези дълги коси.

9. Можете да ги източите и да ги използвате като гарнитура, но ягодите като паста и нанесени върху косата с жълтък и малко зехтин правят чудеса. Запазете мярката 2: 1: 1 и оставете сместа да стои върху косата ви за един час. Измийте го с мек шампоан по -късно, три пъти седмично е добре.

10. Черният чай и ром също като комбинация могат да помогнат; една чаена лъжичка от двете, когато се смеси и нанесе върху корена на косата, би направила чудеса. Трябва да оставите тази смес да почива върху главата ви за един час, след това да я изплакнете със студена вода и да я измиете с шампоан, направен от билки. Три пъти седмично е това, което трябва да отделите и за тази рецепта.

Заключителни думи:

Хората смятат, че майонезата и авокадото наистина не работят, напротив. Пълномасленият майонез, смесен с цяло авокадо и направен на паста, прави чудеса. Точно от корените на косата до върховете, задръжте пастата за половин час и след това измийте в течаща студена вода, разликата ще се забележи незабавно.

Ето 10 съвета плюс допълнителен бонус от един, който можете да използвате. Направи си сам е по -добре от това да плащате големи суми за едночасово лечение във всеки салон, особено когато последният използва твърде много химикали, които разрушават косата ни.

Източник на изображението: Запас на затвора