През целия ден косата ви преминава през безброй проблеми и решения. Прекалено горещ ли е въздухът и косата започва да се къдри? Просто го навийте на кифличка и забравете за това. Срещата на родителския учител изисква ли вие и тя да бъдете и двете рокли във вашите формали? Просто хвърлете косата си в стегната плитка, а нейната в две понита. Ще мине ли горещият човек от часа по английски след няколко минути? Просто отворете косата и я разрошете за разхвърлян вид. Нашата коса преминава през много решения и в края на деня се свежда до важните петна.

срешете косата си

Защо Гребен?

Добре ли е да срешете косата си? Баба винаги ви е принуждавала да вържете косата си, докато удряте чувала и зад нейните разсъждения не стоеше просто застояла ортодоксална традиция, а по -скоро солидна наука. Докато се мятаме и мечтаем през нощта, косата изпитва триене с възглавницата, което води до слабост и накъсване на косата. По същия начин косата се нуждае от подходящ гребен, преди да продължите за деня. След дълъг ден, преди да се оттеглите за през нощта, уверете се, че сте го сресали отново веднъж. Междувременно носете малка удобна четка за ежедневните експертни настройки на косата.

Разресването има много предимства, освен обичайното успокояване на косата. Когато разресвате косата си, скалпът изпитва натиск от зъбите на гребена, което от своя страна стимулира кръвообращението. С подходяща циркулация, сега можете лесно да отглеждате дългата си закърнена коса без притеснение.

Познайте вашия тип:

Първите основи на разресването на косата е да знаете типа, който е най -подходящ за вас и тук първо започваме с типовете гребен. Ако имате по -тънка консистенция на косата и сте избрали къси пухкави слоеве, винаги се опитвайте да се придържате към гребен за зъби. Ако имате тънка, но дълга коса, използвайте гребена за зъбите за скалпа си, но преминете към четка за коса, докато разресвате гривата си.

Когато сресвате дебела коса, нищо не подхожда по -добре от силна четка. Същото важи и за гривата. След като сте го сресали, използвайте гребен за зъби, за да го утаите.

срешете косата си

Как да срешете косата си:

Ето списък от 5 важни съвета и трика за това как да се разресва косата правилно са следните.

  • Когато започнете с разресването на косата, уверете се, че първо сте подредили заплитанията. Ако се опитате да срешете косата си скалпа надолу със заплитания, не само ще загубите много коса, но и ще изпитате болка и затруднения.
  • Винаги започвайте от края. Отделете косата от средата и съберете едната страна с ръка. С четка или гребен започнете леко да разресвате долните слоеве. Не се колебайте да използвате ръката си, ако жилавите заплитания не слушат питите.
  • Бавно се движете нагоре към средата едва след като долните краища са подредени. Последната част е скалпа. Ако косата ви е разделена в средата, следвайте линията на косата и срешете настрани.
  • След като сте сресали двете страни надолу, използвайте гребен за преграда, за да разделите косата на желаното от вас разделяне. Можете дори да изпробвате метода на флип и почистване, при който косата се разресва назад и след това прави подходящ дял, предните кичури се преместват настрани и се пометат. Това придава по -дефиниран и обемно изпълнен вид.
  • Винаги избягвайте разресването на мокра коса. Ако имате мокра коса и е необходимо разресване, моля, следвайте горните правила, при които разресвате долните краища и се придвижвате нагоре. В случай на заплитане на мокра коса, използвайте водна сила, за да разплетете косата си. След това го подсушете преди разресване.