Лятото е сезонът, в който можем да прекараме най -хубавите моменти в живота си. Това е времето, когато излизаме, играем, забавляваме се на слънце. Но в същото време слънчевите лъчи причиняват големи щети на косата ни, което причинява разпадане на косата. Летните жеги ни ограничават да се наслаждаваме на здрава и подскачаща коса през цялата година, тъй като отслабва нишките през лятото. Косата става безжизнена и поради такова излагане на слънце, еластичният и лъскав ефект се елиминира. Наред с това се сблъскваме и с други проблеми с косата, като пърхот, косопад и др. Топлината причинява увреждане и на скалпа. Изгорелите от слънцето следи се разкриват след продължително излагане на слънце.

Как да защитим косата от слънце 1

Тези наранявания са неизбежни, освен ако не ги контролираме навреме. Ще трябва да приемем няколко прости стъпки, които ще гарантират безопасността на косата ни дори през лятото.

Съвети за защита на косата от слънцето:

Следват някои от най -добрите начини за това как да предпазите косата от слънцето.

1. Избягване на козметика:

Бутилки за лосион за слънце

Въпреки това продуктите за коса правят косата ни лъскава и красива, причиняват много увреждания на корените и скалпа. Използването на твърде много козметика, като боядисване или процедури за коса в спа центъра, отслабва косата и я изсушава. Косата ви вече е суха, докато се наслаждавате на лятото. Следователно прекомерната сухота няма да е добра за косата ви. Можете обаче да използвате козметика за косата си преди лятното начало на или след изминалия сезон.

2. Избягване на продукти на базата на лимон:

Избягвайте продукти на базата на лимон за защита на косата от слънцето

Продуктите на базата на лимон изсушават нишките на косата, което е една от основните причини за накъсване на косата. Консумирането на напитки или храни или използването на продукти, чиято основна съставка е лимонът, ще изсуши косата много по -бързо от обичайното. Следователно избягването на такива продукти е задължително през лятото.

3. Използване на шапка:

използвайте шапка и защитавайте косата

Шапка ще предпази косата от пряко излагане на слънце. Той ще действа като чадър за косата и ще я предпази от вредните UV лъчи. Освен това шапките са тенденция в наши дни. Затова си купете един и го разклатете, като същевременно защитавате косата си.

4. Използване на балсам:

Използване на балсам и защита на косата от слънцето

Използвайте подходящ балсам за коса след шампоани, за да поддържате косата хидратирана. Досега летните жеги изсушиха косата ви. Следователно, трябва да се опитате да възстановите тази сухота, като използвате най -доброто овлажняващо решение за косата си. Тази стъпка ще гарантира, че косата е добре подхранена и ще намали степента на увреждане от слънцето.

5. UV защита:

UV защита крем за коса

Можете да използвате крем за лице с UV защита върху нишките на косата си. Смесете го с подходяща пропорция вода и го използвайте върху косата си, за да я предпазите от вредните слънчеви лъчи. Освен че предпазват лицето, SPF кремовете също възпират скалпа от пряко излагане на слънце.

6. Избягване на топлина:

Избягване на топлина за защита на косата от слънцето

Опитайте се да не използвате преса за коса или сешоар през лятото. Лятото е горещ сезон, който нанася главно увреждане на косата ви и няма да имате никакъв друг външен фактор за увреждане на косата ви. Освен че използвате такива неща, поддържайте косата хидратирана и хидратирана.

7. Обвързване на косата:

Защита на косата от слънцето7

През лятото косата става естествено къдрава. Не позволявайте на косата да изсъхне и да се разроши. Вържете го правилно и приемете стилове като плитки, опашки и т.н..