Знаете ли как да измиете косата си правилно по правилен начин? Въпреки че може да изглежда много просто, но здравето на косата ви зависи от начина на измиване на косата. Почистването на скалпа, разресването на косата, разплитането и подхранването на косите с балсам, всичко това обобщава. За здрава, блестяща и управляема коса, ние ви осветяваме с някои от най -добрите съвети и препоръки за измиване на коса.

Най -добрите съвети за правилно измиване на косата

Най -добрите съвети за измиване на косата:

Ние сме дошли с най -добрите съвети за измиване на косата, които са много полезни за това как да измиете косата си правилно по правилния начин, която дава здрава и силна коса.

Най -добрите съвети за правилно измиване на косата

Съвети и стъпки, преди да отидете на измиване на косата:

Трябва да се погрижите за някои предпазни мерки и трябва да следвате стъпките и съветите по -долу, преди да отидете на измиване на косата.

1. Смазване:

Масло за коса

Това е стара индийска традиция и се следва от много хора по света. Той включва омазняване на косата преди нанасяне на шампоан върху косата. Най -добрият начин да направите това е да нанесете масло и да масажирате косата нежно предишната вечер. На следващата сутрин косата ви ще се чувства чудесно и ще поеме стреса и мъченията на измиващите елементи, присъстващи в шампоана.

2. Разделете:

Как да измиете косата си

Това е често срещан проблем. Когато използвате шампоан, не забравяйте да разплетете косата си. Често косата се заплита и става напълно разхвърляна, когато измиваме косата с шампоан. Това ще помогне за поддържане на здрава и здрава коса. Понякога жените се справят с прекалено заплитане на косата, което отслабва косата от корените. Тази процедура на разплитане може да помогне за намаляване на падането на косата и също така ще поддържа косата красива и здрава. Препоръчва се преди овлажняването на косата да се разплита ефикасно косата или иначе нанасянето на овлажнители ще бъде безполезно.

3. Масаж:

Масаж

Масажирането на косата често помага. Що се отнася до грижата за косата, човек трябва да я масажира доста често, за да поддържа косата силна. Това също ще подобри качеството на косата.

Какви са стъпките и съветите по време на измиване на косата:

По -долу споменаваме как да измиете косата си правилно по ефективен начин, който ще бъде полезен за силна и здрава коса.

1. Гореща, топла или студена вода:

Горещо, топло или студено

Температурата на водата е първото нещо, при което повечето хора грешат. Топлата вода е подходяща за измиване на косата. И последното изплакване след кондициониране трябва да е студено, за запечатване на кожичките. Използването на изплакване със студена вода разплита косъма, добавяйки блясък към тях. Топлата вода трябва да се избягва напълно, тъй като премахва естествените масла от скалпа и също уврежда космите. Това е един от най -добрите съвети за измиване на косата по правилен начин.

2. Изборът на правилните продукти за коса Вашата коса:

Изборът на правилните продукти и инструменти за вашата коса

Шампоанът и балсамът са основните нужди за всяка коса. Управляемостта, мекотата и блясъка на косата зависят от използването на продукти. Важно е да се придържате към продукти, подходящи за скалпа и типа коса. Трябва да се погрижите за основните си продукти за коса, да не вземете грешен избор.

3. За да премахнете замърсяването:

За премахване на замърсяването

Що се отнася до грижата за косата, замърсяването е един от основните проблеми. Когато се прибираме отвън, косата ни често се изтощава от замърсителите във въздуха. Избягването им е като невъзможно. Следователно е по -добре да вземете подходящи мерки, за да направите и поддържате косата чиста и здрава. Не забравяйте да измиете косата, когато се върнете у дома. Преди да използвате директно шампоан и балсам, първо го измийте. Измиването директно с шампоан може да причини допълнително увреждане на косата, което определено не искате.

4. Почистване на правилния начин:

Почистване на правилния начин

Полезно е косата ви да се накисне в топлината на водата за ефективно почистване на скалпа. Масажирайте, подходящото количество шампоан върху мокра скалпа и изплакнете. Колкото повече шампоан и колкото повече остава върху скалпа, толкова по -голяма е загубата на себум по скалпа. Концентрирайте се върху контакта шампоан-скалп, колкото по-малко, толкова по-добре. Прекомерното измиване с шампоан може да изсуши скалпа ви, причинявайки сърбеж. Шампоанът трябва да се изплакне напълно от скалпа, в противен случай може да реагира със себума, причинявайки пърхот. Това е най -добрият начин за правилно измиване на косата.

5. Премахване на химикали за шампоан:

Как да си измиете химикалите за премахване на коса

Повечето от шампоаните съдържат вредни химикали, които могат да увредят косата от сърцевината. Един от най -добрите съвети за измиване на косата може да бъде да се отървете от химикалите на шампоана или поне да намалите дела на химичното съдържание в шампоаните, като ги смесите предварително в малко вода. Това ще направи шампоана много по -лек и добър за косата, но няма да намали качеството му. Той все още ще функционира както трябва. Това може да се каже, че е един от най -добрите съвети за измиване на косата.

6. Почистване по време на душ:

Четкането на косата по време на душ очевидно ще помогне за ефективно почистване на косата. Доказано е, че жените, които мият дългата си или средна дължина на косата си по време на душ, имат дълга и качествена коса. Това също ще стимулира правилния приток на кръв в косата и ще я направи силна от корените, което допълнително ще намали падането на косата.

Почистване по време на душ

Няма строги и бързи правила за измиване на косата, но малко грижи биха могли да спасят вашите коси от повредата на продукта. Идеално е да миете косата два или три пъти седмично и не повече. И е лесно да запомните да избирате продукти според типа коса и скалп.

Какви са стъпките и съветите след измиване на косата:

1. За да отворите порите:

Как да си измиете косата Отворете порите

За да поддържате скалпа здрав и в работно състояние, трябва да го подсушите с помощта на мека кърпа (кърпа). Това е обсъждано преди, но освен едно. Платът може да се накисва в хладка вода. Това ще свърши работата по по -добър начин и ще поддържа косата и скалпа здрави. Искате ли да знаете как да миете косата си? Опитайте този прост метод и той със сигурност ще бъде от полза за вас.

2. Изсушаване на косата:

Изсушаване на косата

Най -добрият начин е естественото изсушаване на косата на въздух, отколкото използването на сешоар. След измиване на косата, потупайте скалпа и косата си с мека памучна кърпа. Внимателно изцедете излишната вода от косата си. Не търкайте кърпата върху скалпа си, това ще доведе до падане на косата. Оставете кърпата да попие водата от косата и скалпа. Изсушете косата си на въздух в нормална атмосфера. Нанесете серум, оставете в балсам или отвара за коса, ако е необходимо.

3. Не търкайте косата грубо:

Как да измиете триенето на косата си

Тъй като говорим за грижа за косата, триенето е основен въпрос. Никога не трябва да търкате косата силно. Това може да увеличи или ускори процеса на падане на косата и може да увреди косата, точно както замърсяването и вредните химикали. Разтрийте косата внимателно с помощта на подходяща кърпа, за да я поддържате гладка и здрава.

4. Използвайте серуми или отвари за коса, за мека и управляема коса:

Използвайте серуми или отвари за коса

Ако предпочитате да използвате серуми за коса, отвари и балсами за престой, препоръчително е да ги използвате върху половин суха коса. Продуктът се абсорбира добре от космите, които се разплитат и правят косата по -мека и блестяща.

5. Кондициониране по правилния начин:

Кондициониране по правилния начин

Балсамът за коса разплита косата, запечатва кожичките и ги прави управляеми. Балсамът е предназначен за коса, а не за скалп. Знаете ли как да нанесете балсам за коса, за да постигнете най -добри резултати, ето го, като вземете желаното количество балсам върху дланта и преминавате от косата по линията на ушите надолу. Балсамът първо се изплаква с хладка вода, а след това със студена вода.

На пазара има голямо разнообразие от балсами, за коса, която иска да добави блясък, да разплита и допълнително подхранва увредените краища. Никога не пропускайте кондиционирането, тъй като сухите краища могат да се разпаднат и косата може да стане къдрава.

6. Как да срешете косата си:

Как да срешете косата си

Сресването на мокра коса е грях. Това води до падане на косата и уврежда кожичките, което води до разцепени краища. Препоръчително е да разресвате косата си, преди да влезете в измиване на косата. И с помощта на широк зъбен гребен за разплитане, изсушена на въздух коса. Разресването на косата също води до циркулация на кръвта, засилвайки растежа на косата. Никога не гребете или не четкайте косата си, това само ще надраска скалпа. Идеалното време за разресване на косата е два или три пъти всеки ден. Винаги поддържайте гребените и четките си чисти, за да избегнете инфекции на скалпа и пърхот.

Ето някои от най -добрите съвети, които човек може да практикува по време на измиване на косата. Тези съвети за измиване на коса са напълно ефективни и повечето от тях са препоръчани от специалисти по коса и стилисти. За да бъде косата здрава и гладка и накрая здрава, гореописаните стъпки трябва да се следват правилно и редовно.