Бели петна и петна по лечението на кожата!

Какво представляват белите петна и петна по кожата:

Белите петна, които се появяват по кожата, са известни също като витилиго и са един от широко известните проблеми на населението. Има различни части на тялото, където този проблем може да бъде семето от ръцете до краката, устата, краката, лицето, устните и дори очите. Една от основните причини е липсата на меланин в кожата, което води до обезцветяване. Неправилната функция на меланиновите клетки обаче може да бъде една от причините за недостиг на витамин В12, автоимунни заболявания и дори стрес. Опцията е налична дори в домашните средства, когато става въпрос за лечение.

как да се отървете от бели петна по кожата

Естествени средства за бели петна и петна:

Ръководството по-долу има 24 първокласни идеални домашни средства за лечение на бели петна и петна по кожата, които могат да се използват ежедневно, докато проблемът намалее или напълно отшуми.

1. Куркума:

Бели петна и петна по кожата за куркума

 • Смесете добре малко куркума с синапено масло и направете паста от нея.
 • Това трябва да се приложи върху белите петна и петна, които ще помогнат за подобряване на имунната система добре.
 • Това трябва да се прави два пъти на ден в продължение на поне една година, за да се получи постоянно решение на проблема.
 • Куркумата може също да се смеси с листа от неем и да се приложи като паста за същите резултати.

2. Лечение с джинджифил за бели петна и петна:

Бели петна и петна по кожата за джинджифил

Приемът на джинджифилов сок всеки ден подобрява притока на кръв и може да помогне за излекуване на бели петна и петна.

 • Може също да се смеси с лимонов сок и вода и да се приема два пъти на ден.
 • Или пък джинджифилова паста може да се нанесе върху засегнатата област за резултатите.

3. Семена от репички:

Бели петна и петна по кожата за ряпа

 • Около шепа семена от репички могат да се смилат добре, за да се получи груб прах.
 • Използвайте малко оцет, за да направите това гладка паста.
 • Нанесете това върху белите петна за около 30 минути и изплакнете с хладка вода.
 • Листата от репички също могат да се използват вместо семена от репички за същите резултати.

4. Ябълков оцет:

Ябълков оцет

Гъбите и бактериите по белите петна и петна могат лесно да бъдат унищожени с помощта на ябълков оцет.

 • Разредете част от него с вода и нанасяйте редовно Mitton върху белите петна и петна по кожата.
 • След това в продължение на един месец ще започне да променя цвета на кожата и ще накара проблема да изчезне.

5. Смокини:

Бели петна и петна по кожата за Смокини

Известно е, че смокините пречистват кръвта, както и подобряват добре кръвообращението. Наличието на сурови смокини за 1-2 месеца дневно е всичко, което трябва да направите за домашно средство за премахване на бели петна и петна. Прах от сухи смокини също може да се нанесе върху зоната.

6. Зелен сок:Бели петна и петна по кожата за сок от зеле

 • Прясно изцедете малко сок от зелето и го нанесете върху белите петна и петна за около 15 минути.
 • Следва изплакване с топла вода.
 • Следвайте тази идея ежедневно, за да започнете да получавате видими резултати след няколко седмици.

7. Използвайте слънцезащитни продукти за бели петна и петна:

Бели петна и петна по кожата за слънцезащитни продукти

Увреждането на слънчевите UV лъчи е една от основните причини за появата на бели петна. Най -доброто, което трябва да направите тук, е да използвате добър слънцезащитен лосион със съдържание на SPF, преди да се изнесете от къщата. Наред с премахването на проблема, това ще насърчи и превенцията.

8. Използване на мед:

Бели петна и петна по кожата за мед

Антибактериалните свойства, заедно с лечебните качества на меда, могат да бъдат полезни при излекуването на белите петна и петна по кожата. Трябва да нанесете меда за известно време върху кожата и да го оставите да се абсорбира. Това трябва да се измие добре с хладка вода, за да се постигнат резултати – това е едно от най -добрите домашни средства за лечение на бели петна и петна по кожата.

9. Ползи от медта:

Бели петна и петна по кожата за мед

Питейната вода от медни съдове е най -добрият начин да използвате предимствата на този метал за бели петна и кожни петна за лечението. Винаги можете да държите водата в съда за цяла нощ. Това трябва да се приема на гладно сутрин за лечение.

10. Папая премахва бели петна и петна:

Бели петна и петна по кожата за папая

Съдържанието на зрели плодове папая ви помага да възстановите правилното съдържание на меланин в кожата си. За целта трябва да нарежете папая на няколко парчета и да разтриете белите петна по тялото си. Сега оставете кожата ви да изсъхне естествено и след това отново разтрийте парчетата. Следвайте това всеки ден. Заедно с това можете да пиете и узрял сок от папая, за да възстановите белите петна по кожата.

11. Индийско цариградско грозде или амла:

Бели петна и петна по кожата за Amla

Те също са известни като гъши плодове и по този начин се използват в много части на света за лечение на бели петна по кожата. Витамин С и другото съдържание на този плод от семейството на плевелите помагат за възстановяване на кожни проблеми. Ще трябва да извлечете малко сок от листата на гъши плодове, да нанесете този сок върху белите петна и да повторите техниката като предишната.

12. Стрес:

Бели петна и петна по кожата за стрес

Би било полезно, ако се отървете от стреса като лечение на бяло петно ​​върху кожата. Белите петна и петна по кожата също са генеалогични нарушения, които се засилват поради твърде много стрес и умора. Това трябва да се намали с помощта на много йога и много правилен начин на живот. Това означава, че трябва да дишате много чист въздух и да консумирате много зелени зеленчуци.

13. Махнете се от татуировките:

Бели петна и петна по кожата, за да се махнете от татуировките

Татуировките са начин за поставяне на мастило в дермисния слой на кожата и това са причина за засилване на белите петна по кожни заболявания. Поради тази причина трябва да се отървете от по -нататъшното татуиране и всякакви подобни дейности по бодене и рисуване по кожата. Те са изключително вредни, ако вече забелязвате проблеми с витилиго.

14. Лечение на листа от Ним за бели петна и петна по кожата:

Бели петна и петна по кожата за листата на Neem

Известни още като маргоза, това са отлични начини за премахване на пигментацията на кожата и белите петна по кожата. Трябва да вземете няколко листа от Ним и след това да направите гладка и фина паста от тях и сега да смесите малко количество мед с тази паста. След като приключите, можете да консумирате тази смес поне 3-4 пъти всеки ден в продължение на цял месец.

15. Босилек:

Бели петна и петна по кожата за босилек

Комбинацията от босилек и лайм действа като чудеса и магия за бели петна по кожата, а редовната употреба на това лекарство за около шест месеца всъщност може да направи перфектно решение за вашия проблем. За да направите разтвора, ще ви трябват листа от босилек и филийки вар. Извадете соковете и от двете, разбъркайте ги добре и сега нанасяйте върху белите петна и петна около 3-4 пъти на ден.

16. Репички и оцет:

Бели петна и петна по кожата за оцет

Комбинацията от семена от репички и оцет прави страхотна двойка за лечение на петна по кожата или просто витилиго. За това трябва да вземете семена от репички и сега да ги накиснете в купа, пълна с обикновен бял оцет за цялата нощ. На следващата сутрин трябва да нанесете целия този разтвор върху белите петна по кожата и да ги третирате.

17. Орехи:

Бели петна и петна по кожата за орехи

Вече сте известни като отлични ексфолиатори за кожа; можете да използвате това дори за бели петна по кожата. За целта можете или да вземете няколко ореха и да направите прах у дома, или да вземете готов орех на прах. Сега направете добра и гладка паста с вода и я нанесете върху белите петна по тялото около 3-4 пъти на ден в продължение на няколко месеца.

18. Лечение с нар за бели петна и петна:

Бели петна и петна по кожата за нар

За това лекарство ще ви трябват плодовете на нар, както и листата. На първо място, трябва да изсушите листата и да направите прах. След това имате нужда и от пресен нар на прах, който обикновено се предлага на пазара. Сега смесете и двете с чиста вода и след това можете да пиете това около два пъти всеки ден в продължение на няколко месеца за някои страхотни резултати.

19. Lema Minor:

Бели петна и петна по кожата за Lema Minor

Това е известно също като дива патица, d и обикновено ще намерите този плевел във водни обекти като местни езера и езера. Би било полезно, ако ги използвате правилно, за да получите магически резултати за витилиго. За това трябва да вземете тези плевели и след това или да ги смесите с вода и да ги изпиете, или да ги влеете във вряща вода и да ги пиете като чай.

20. Храни с цинк:

Бели петна и петна по кожата за храни с цинк

Съдържанието на цинк тук е много добро за организма, особено за кожата и всякакви кожни проблеми. Това е един от начините да получите добри резултати за петна по кожата. Ще трябва да включите добри количества цинкови съставки в ежедневния си хранителен цикъл и след това да следите колко добри ще бъдат резултатите за вас.

21. Витамин С:

Бели петна и петна по кожата за витамин С

Експерти и лекари имат широко разпространено мнение за плодовете, богати на витамин С. Те предполагат, че хората, страдащи от проблеми с витилиго, консумират колкото е възможно повече плодове, богати на витамин С. Това включва общодостъпни плодове като лайм, лимон, портокал, амла и други подобни. Можете също така да извлечете сокове от тези плодове и да ги приложите върху белите петна.

22. Лечение на чесън за бели петна и петна:

Бели петна и петна по кожата за чесън

Тъй като образуването на гъбички е голяма причина за витилиго, чесънът звучи като страхотно средство за това. Също така, чесънът е антибактериален агент и има определено съдържание, което помага за лечение на кожни проблеми. Можете да вземете малко повече количество чесън в редовната си диета и нищо повече от това.

23. Плодове:

Бели петна и петна по кожата за горски плодове

Всички видове плодове от семейството на плодовете са идеални за проблемите с белите петна и се отърват от тях. Консумирайте колкото можете плодове и консумирайте пресни сокове от тях. Можете също така да извлечете пресни сокове от боровинки, ягоди, малини, боровинки и останалите и да нанесете директно върху пластирите.

24. Овес за бели петна и петна:

Бели петна и петна по кожата за овес

Това също са прекрасни съставки, за да се отървете от проблемите с витилиго, които понякога ви карат да се чувствате зле и смутени. Овесът може да се консумира под всякаква форма и е известно, че в никакъв случай не губи своята доброта. Можете също така да направите фини овесени прахове и сега смесете с вода и нанесете върху кожата.

бели петна по кожата

Белите петна по кожата, известни още като витилиго, са много упорити и не се отдалечават много лесно. Експерти и лекари се надяват, че с използването на тези лекарства ще получите необходимата помощ.