Как да нанасяме и използваме зехтин за лице

Опитвали ли сте зехтин за лице? Как можете да нанесете зехтин върху лицето си? Повечето хора са много добре запознати със зехтина, тъй като той се използва широко в готвенето. Много хора също прилагат това за косата и кожата си, но какво да кажем за лицето? Трябва да знаете, че зехтинът се използва широко за козметични цели. Зехтинът играе важна роля за лечение на различни проблеми като пъпки, акне, тъй като съдържа противовъзпалителни свойства, както и много антиоксиданти.

Как да прилагаме и използваме зехтин за лице:

По този начин днес в тази статия обсъждаме как да прилагаме и използваме зехтин за лице.

зехтин за лице

Хранителни ползи от маслиновото масло за лице:

• Зехтинът всъщност е ироничен в минералите витамини, плюс естествени мастни киселини. Това също е най -доброто за чувствителна кожа.

• Това е мощен елемент от продуктите за възстановяване на кожата против стареене; забавен с антиоксиданти и избягва стареенето на кожата, появата на бръчки, както и фините линии.

• Освен това поддържа, ревитализира и защитава кожата.

• Зехтинът е ироничен във витамини А и Е и по този начин е от полза за удължаването на младостта, запазва еластичността, хидратира кожата и нежността.

Зехтин

Метод за нанасяне на маслиново масло за лице:

• Вземете няколко капки квалифициран органично студено пресован зехтин и го намажете със сферично движение върху лицето си. Той помага за увеличаване на движението на кожните клетки в допълнение към отварянето на порите.

• Поставете върху кърпа с топла вода върху лицето си, за да отворите допълнително порите, за да премахнете замърсяванията. Оставете го за 10 минути.

• Друг метод е, че можете по подобен начин да загреете определена вода в съд, след което да поставите лицето си над него за няколко минути и също да наемете парата, за да гарантирате нейната работа.

• Чрез кърпа, за да почистите ненужния зехтин от лицето си.

Маслина

Използването на зехтин за печалба на лицето ви:

Сега по -долу споменахме някои методи за използване на зехтин, които са полезни за вашето лице и красота. Те са както следва;

1. Почистващ препарат:

Нанесете почистващ препарат

Зехтинът омекотява и със сигурност поддържа кожата ви, създавайки го като оперативен лосион за дехидратирана кожа. Несигурност, трябва да изтъркате и премахнете мъртвите клетки на кожата, за да подобрите тонуса на лицето си, да свиете порите плюс да увеличите бръчките, да подобрите леко груба съставка, например сол или захар. За да направите почистващ скраб, смесете 1/2 чаша зехтин с 1 супена лъжица морска сол. Нанесете върху лицето си. По това време сложете гореща кърпа, за да може тя да нахлуе, като задействате кърпата над лицето си за 10 минути. Извадете кърпата и след това смажете лицето си с ледена вода.

2. Овлажнител:

овлажняване 3

Зехтинът се разпространява дълбоко в кожата и след това се чувства плосък, както и копринен. Това масло е прекомерно овлажняващо кожата поради причината, че покрива линолова киселина, комплекс, който не се приготвя през тялото, което предотвратява изчезването на водата. Зехтинът може да поддържа здрава кожа благодарение на витамините А и Е. Масажирайте зехтина леко върху кожата си, докато е тихо влажен. Това е непрекъсната защита на влагата, за да се запази кожата еднаква и гъвкава.

3. Ексфолирайте:

Ексфолирайте - маска за лице

Това масло е невероятен ексфолиатор плюс може да се рециклира за успешно елиминиране на мъртвите клетки на кожата плюс мръсотия. Не е в състояние да запуши порите. Той прави повърхността на кожата гладка и умерява кожата ви поради присъщите й антиоксидантни свойства. Смесете екстра върджин зехтин с фина морска сол, за да образувате паста и след това разнесете върху лицето си. Леко търкайте с кръгови движения. След известно време измийте с топла вода.

4. Стимулирайте еластичността:

Докато зехтинът се масажира интензивно в кожата на шията и лицето, той има полза да подкрепи еластичността, която по -рано намалява гънките и поддържа, за да се избегне стартирането на нови. Втрийте равномерно зехтина в кожата си, за да уловите това предимство.

5. Здраво изглеждащо лице:

вземете красиво лице

Смесете 1/2 чаша зехтин, 1/4 чаша вода и 1/4 чаша оцет и използвайте това като нощен крем, който създава искра на кожата ви. Оцетът намалява белезите, а зехтинът отпуска и кондиционира, унищожава бактериите и отпуска мъртвите клетки на кожата. Напръскайте малко вода по лицето си по -рано, размазвайки.

6. Крем за очи:

Нанасяне на крем върху очите

Зехтинът е отговорен за интензивното подхранване на зоната около очите около очите, а в същото време намалява фините линии плюс бръчките. Като нощен крем подхранва нежната кожа около очите ви и омекотява фините линии. Меко потупвайте определен зехтин под очите си преди лягане или смесете сутринта 1/2 чаша зехтин, използвайки 1/4 чаша оцет в допълнение към 1/4 чаша вода. Нанесете вода върху лицето си, като по това време изравнете сместа над кожата си. Разтривайте по -рано лягане и след това го оставете да действа цяла нощ.

7. Лекувайте акне:

Пъпки от акне 987

Масажирайте лицето си със зехтин, като се концентрирате върху трудните зони. По това време поставете влажна, топла кърпа над лицето си, използвана за дълъг момент, оставяйки горещината да изкопае дупките и да потопи зехтина. Обобщение чрез действието на горещата кърпа; сега го втрийте над лицето си със спокойно движение. Изсушете перфектно кожата си, намажете допълнително зехтин и в този момент леко я забележете с прясна хартиена кърпа.

8. Маска за лице:

маска за лице с овесени ядки от моркови яйца

Има много видове маски за лице, приготвени от зехтин и някои от тях са следните;

  • Маска за лице със зехтин и банан: Това е най -доброто за чувствителна кожа, тъй като овлажнява лицето ви. Смесете 1 чаена лъжичка сок от краставица, 1 чаена лъжичка зехтин и ¼ банани. Разбъркайте добре и намажете лицето си и след 10 минути изплакнете с вода.
  • Маска за лице от овесени фрагменти: Това е много подходящо за мазна кожа. Смесете 1 белтък, ½ супена лъжица прясно изцеден лимонов сок, овесени люспи и 1 супена лъжица зехтин. Разбийте всички съставки и намажете лицето около 15 минути. Той превключва производството на масло, намалява пристигането на размера на порите.

9. Крем след бръснене:

Зехтинът е нетоксичен и нормален за съседни разфасовки, различни от кондициониращ елемент в лосиони или мехлеми след бръснене. Кремът след бръснене за суха кожа е готов чрез комбиниране на 2-3 с.л. портокалов сок, 2 с.л. зехтин и 5-10 капки глицерин.

Използвайте зехтина и се сдобийте с добре изглеждащо лице!