Как да направите Steam Facial?

Парното лице е терапия за вашето лице, която отпуска лицата ви. Подобрява притока на кръв отдолу до горната част на лицето. С една дума, той подобрява процеса на кръвообращение в лицето ви. Този вид лице също помага за премахване на примесите по лицето, тъй като отваря порите, които отделят замърсители.

Как да правим Steam Facial

Как да направите пара с лице у дома ?

За да направите лицева пара, ще трябва да започнете с маска, която ще извлече примеси от кожата ви. Ще ви е необходим и овлажнител, за да приключите процедурата. Следващите стъпки ще ви помогнат при извършването на ефективна пара за лице.

Етап 1:

За да направите това лице, ще ви е необходима вода. Така че първо вземете няколко чаши вода в достатъчен прибор и я сварете. Можете да използвате микровълнова печка. Използването на печка ще бъде най -добре в този случай.

Стъпка 2:

Преди да извършите това лице, ще трябва да измиете лицето си правилно. Ще трябва да премахнете всякакъв вид мазно вещество, прикрепено към кожата ви, с помощта на топла вода. Ако сте направили грим, тогава е задължително да го измиете, в противен случай те ще влязат в кожата ви, което по -късно ще доведе до образуване на пъпки. Сега разтрийте внимателно лицето си с кърпа.

Стъпка 3:

Сега ще трябва да излеете нагрятата вода в друг прибор, например купа. Може да се използва и предишния апарат, който е бил използван за кипене на водата.

Стъпка 4:

За да направите парното лице по -ефективно, можете да добавите няколко капки масло или билков разтвор към водата.

Стъпка 5:

Сега ще трябва да задържите лицето си над водата и да поставите кърпа около врата си, така че да покрива цялата област от лицето ви до купата. Ако се чувствате неудобно, затоплете водата малко по -малко, тъй като ще трябва да останете в това положение за около 10 минути. Поемете дълбоко въздух, затворете очи и оставете магията да се случи.

Стъпка 6:

Тази стъпка изисква от вас да поставите глинена маска на лицето си, която ще издърпа замърсяванията от лицето ви. След 15 минути използвайте топла вода, за да я отмиете.

Стъпка 7:

Тази стъпка е свързана със затваряне на порите, така че в кожата да не попадне никакъв друг замърсител. След като лицето е направено, използвайте тонер според вашите предпочитания.

Стъпка 8:

Сега ще трябва да използвате подходящ овлажнител. Това ще поддържа кожата ви хидратирана и ще я накара да изглежда здрава. Използването на овлажнител е необходимо, тъй като процесът на пара прави кожата суха. Можете да използвате и омекотяващо лице масло.

Какви са ползите от парното лице?

Паренето на лицето е много полезно за премахване на примесите. Този процес ще премахне всички мъртви кожни клетки и ще подмлади кожата чрез образуването на нови клетки.

Всички видове бактерии и замърсявания могат да бъдат елиминирани с помощта на пара за лице. Препоръчително е обаче да се консултирате с експерт по кожата, преди да преминете през този процес. Ползите от парното лице могат да бъдат изброени по -долу.

  • Той загрява повърхността на кожата и я прави приемлива за извършване на всякакви процедури.
  • Това ще подобри кръвообращението в лицето ви.
  • Парното лице ще доведе до по -добро изпотяване, което ще помогне за премахване на токсините.
  • Това е отлично лечение за хора, които имат проблеми със задръстени пори.
  • Не на последно място, това е един от най -добрите начини да отпуснете лицето си след тежък работен ден.

Източник на изображението: Shutterstock