Как да се отървете от кафяви петна по кожата

Един от много често срещаните кожни проблеми, които се наблюдават при много хора, е този с кафяви петна. Цветът може да варира от светлокафяв до тъмно кафяв и дори червен в много случаи. Има безброй причини, поради които човек може да се сблъска с този проблем по лицето, но една от най -често срещаните е тази на излагане на слънце.

Известен е също като старчески петна единствено защото проблемът започва през средна възраст. Основната област на възникване е лицето, въпреки че може да се появи и на ръцете, краката, ръцете и раменете. Внася тъпота и непривлекателност на лицето и се нуждае от правилно и бързо лечение.

Как да се отървете от кафяви петна по кожата

За да ви помогнем със същото, списъкът по -долу има някои от най -добрите съвети, предложения и идеи за лечение, които могат да се използват редовно.

1. Приложение за кисело мляко:

Нанасяйте кисело мляко с ниско съдържание на мазнини върху кафявите петна всеки ден за около 20 минути. Може да се измие с хладка вода, след като изсъхне. Може да се нанесе и киселото мляко и да се остави за цяла нощ, за да се получат резултатите.

2. Употреба на алое вера:

Вземете малко от прясно извлечения гел от алое вера и го нанесете добре върху кафявите петна. Това трябва внимателно да се масажира върху кожата и да се остави за следващите половин час, преди да се изплакне с хладка вода. Това трябва да се прави два пъти на ден в продължение на поне 1-2 месеца, за да се постигнат видими резултати от лечението на кафявите петна.

3. Лимонов сок:

Естествените избелващи свойства на лимоновия сок са идеален начин да се отървете от грозните кафяви петна по кожата. Нанесете лимонов сок върху засегнатата област за 30 минути, преди да го изплакнете с вода. Това трябва да се прави два пъти всеки ден. Разредете лимоновия сок с вода, ако имате чувствителна кожа.

4. Ползи от рициново масло:

Ползи от рициново масло

Лечебните свойства на рициновото масло го правят идеална течност за лечение на проблема с кафявите петна по кожата. Вземете малко от маслото върху чиста памучна топка и нанесете върху петна. Внимателно го масажирайте известно време. Това трябва да се прави веднъж сутрин и веднъж вечер преди лягане.

5. Използвайте сандалово дърво:

Антисептичните и антистареещи свойства, които притежава сандаловото дърво, го правят идеален естествен продукт за премахване на кафявите петна по кожата. Всичко, което трябва да направите, е да направите прясна паста със сандалово дърво и вода или със сандалово дърво, розова вода и глицерин и да я нанесете върху засегнатите области. Това трябва да се остави да изсъхне. Следва изплакване със студена вода и този процес трябва да се прави два пъти на ден, докато проблемът отшуми.

6. Мътеница:

Мътеница е една напитка, която не само има големи ползи за организма, когато се консумира, но също така осигурява лечение на кафяви петна, ако се прилага. Това може да се приложи с помощта на памучна топка върху петна и да се отмие след няколко минути. В рамките на няколко седмици ще откриете видима разлика.

7. Папая:

Ензимите в папая могат да се използват за лечение на кафяви петна чрез използване на настъргана папая върху кожата за около 20 минути, последвано от изплакване с хладка вода. Това трябва да се прави 2 пъти на ден.

8. Сок от лук:

Извадете пресен сок от лука и нанесете върху кафявите петна 3 пъти на ден. Киселинните и избелващи свойства ще помогнат за постепенното, но ефективно третиране на кафявите петна след няколко седмици.

9. Червено френско грозде:

Вземете неузряло и пасирано червено френско грозде с мед и бавно го масажирайте върху кафявите петна. Това трябва да се остави за 30 минути, преди да се изплакне с топла вода и да се нанесе малко лимонов сок. Това трябва да се прави веднъж на ден.

Как да се отървете от кафяви петна по кожата