Осемте най -добри начина за естествено изсветляване на кожата вместо химическо лечение за избелване на кожата

В днешно време можете да намерите много продукти за избелване на кожата на пазара. Проблемът е, че повече от половината от тях са направени с химикали, които също увреждат кожата ви. Но ако искате да постигнете по -блед тон, можете да го направите, като използвате естествени продукти за изсветляване на кожата. И можете да постигнете няколко нюанса по -светли без суровите странични ефекти, които идват с химическите обработки.

Изсветлете кожата си вместо химическо избелване на кожата

Какво толкова не е наред с търговските процедури за избелване на кожата?

Основната активна съставка в повечето химически произведени процедури за избелване на кожата е хидрохинон. Сега тази съставка първоначално не е вредна. Той има потенциал да инхибира производството на меланин, химикал, който придава цвят на кожата ви. Въпреки това, когато се използва за дълъг период от време, тази съставка може да потъмнее кожата ви. Още по -лошо, това може да причини преждевременно стареене и други симптоми на увреждане на кожата.

Добрата новина е, че природата има много други съставки, които можете да използвате за избелване на кожата. Те действат по същия начин, като инхибират производството на меланин, химикал, който причинява тъмна пигментация, и като абсорбират вредните UV лъчи от слънцето. Ето някои от най -добрите естествени съставки.

Екстракти от цитрусови плодове:

Лимоновият сок и портокаловите кори са най -добрите естествени избелващи средства, които можете да намерите. Богати на витамин С, и двете съставки помагат като поддържат кожата ви стегната и я поддържат здрава. Витамин С играе роля в производството на колагенови влакна, които поддържат кожата ви. Когато се прилагат локално, лимонът и портокалът могат да забавят хиперактивните меланоцити, клетките, които произвеждат меланин.

Справедливо известие: ако имате чувствителна кожа, разредете лимоновия сок, тъй като той може да раздразни кожата ви.

Коджиева киселина:

Погледнете етикета на почти всеки крем за изсветляване на кожата, и ще намерите койева киселина в списъка на съставките. Този бял кристален прах се получава от гъбички в Азия и се използва като естествена алтернатива на хидрохинона в продължение на много години. Също като хидрохинон, той може да помогне за намаляване на обезцветяването на кожата, хиперпигментация и много други. Койевата киселина действа като инхибира функцията на тирозиназа, протеин, който е отговорен за производството на меланин. В същото време, той осигурява антиоксидантни ползи за кожата и я предпазва от слънцето.

Екстракт от мечо грозде:

Някои от естествените изсветляващи съставки са лесни за намиране, докато някои се намират по -трудно. Този попада в последната категория. Екстрактът от мечо грозде идва от листата на растението. В много козметични продукти екстрактът от мечо грозде се използва като стягащо средство. Екстрактът съдържа също алфа арбутин, химикал, който може да ви помогне да изсветлите кожата бързо. Тази съставка може да помогне и при лунички, тъмни петна и други видове и форми на обезцветяване на кожата.

Бонус точки: екстрактът от мечо грозде съдържа слънцезащитни филтри, които ще намалят количеството тен, който изпитвате след излагане на слънце.

Екстракт от женско биле:

Сокът, извлечен от корена на женско биле, е основен продукт в китайската медицина в продължение на много години. Но що се отнася до изсветляването на кожата, чак в началото на 90 -те години. Тогава японски учени идентифицираха съединение в женско биле, наречено глабридин, което може да абсорбира UVA и UVB лъчите и да бъде ефективен избелващ кожата елемент.

Това съединение действа чрез инхибиране на ензимите, произвеждащи меланин, с до 50%. И това става без никакви увреждания на кожните клетки.

Витамин В3:

Когато се прилага локално, витамин В може да помогне на кожата ви да задържи влагата. Кожата ви ще се почувства по -мека и гладка. В допълнение, витамин В3 помага за намаляване на фините линии. А за избелване на кожата витаминът може да намали производството на меланин. Ето защо В3 често се добавя към кремовете за кожа.

Phyllanthus Emblica (индийско цариградско грозде):

По -рано казахме, че в списъка има някои екзотични и трудни за намиране съставки. Индийско цариградско грозде е друг пример. Екстрактът от това растение има антиоксидантни свойства, антимикробни свойства и доставя тон витамин С.

Комбинирайте всички тези три и съставката може да предпази кожата ви от увреждане от слънцето и да намали хиперпигментацията.

Екстракт от бяла черница:

Това дърво е родом от Китай. Екстрактът от бялата черница съдържа много ползи за здравето, като предотвратяване на сърдечни заболявания, намаляване на холестерола и предотвратяване на диабет. Но може да помогне и при проблема с избелването на кожата.

Подобно на други естествени съставки в този списък, той инхибира ензима тирозиназа, за който знаем, че е отговорен за производството на меланин. Само една капка от този екстракт може да намали производството на меланин с 50%.

Gigawhite:

Gigawhite е избелващо средство за кожа, формулирано от 7 алпийски растения. Изсветляващото средство за кожа е използвано като основна активна съставка в кожни продукти, които могат да помогнат за избелване на кожата. Помага и при появата на старчески петна.

Осветлителят е направен благодарение на специфична селекция. Първоначално бяха избрани повече от 100 алпийски растения. Всички те са в състояние да инхибират тирозиназата, ензима, който задейства производството на меланин. От тях са използвани седем. Тези седем проявяват най -висока инхибираща активност. Резултатът е естествен избелващ кожата агент, който сега се използва като алтернатива на хидрохинона.

Как да изберем търговски натурален продукт?

Въпреки че не можете да намерите много от естествените съставки тук като сурови, можете да ги потърсите в търговски продукти. Ако искате да си купите добър избелващ крем, проверете дали той съдържа някоя от съставките, изброени тук.