Kristalgrotten zijn verreweg de mooiste van alle grotten vanwege hun intense schoonheid en sprookjesachtige uitstraling. Deze grotten gevormd uit calciet of aragoniet zijn verfraaid met kristalformaties in verschillende verhoudingen, variërend van kleine naaldachtige formaties tot ongelooflijk grote. Crystal Caves zijn een prachtig werk van Moeder Natuur en een geweldige toeristische attractie overal.

Beste kristalgrotten over de hele wereld:

1. Kristalgrot, IJsland:

kristal-grotten

In een klein land als IJsland vind je een van de grootste fenomenen van de natuur: de Kristalgrot van Svmnafellsjvkull. Gelegen in het nationale park Skaftafell, zal deze diepblauwe grot je betoveren door zijn oogverblindende schoonheid en omvang. Deze kristalgrot, gecreëerd door de krachten van de Vatnajokull-ijskap, werd gevormd toen de gletsjer de kustlijn ontmoette. Het ijs in de grot is eeuwenoud en laat geen lucht door, wat resulteert in de glanzende en kleurrijke textuur van de grot.

2. Kristalgrot, Bermuda:

Toen twee 12-jarigen in 1907 op zoek gingen naar hun cricketbal, wisten ze niet dat ze een van de spectaculaire creaties van de natuur zouden tegenkomen. De Crystal Cave in Bermuda die aanvankelijk werd ontdekt door Carl Gibbons en Edgar Hollis, werd verder onderzocht door de familie Wilkinson, de eigenaren van het pand, nadat ze van de grote ontdekking hoorden. Majestueus uitziende kristallen stalactieten en stalagmieten hangen boven het plafond van de grot als kroonluchters die het heldere meer eronder verlichten dat 15 meter diep is. Dit zijn de beste kristalgrotten ter wereld.

3. Grot van de kristallen:

Grot van de kristallen

De meest spectaculaire van alle grotten is toch wel de Grot van de Kristallen in Chihuahua, Mexico. De hoofdkamer ligt 300 meter onder het oppervlak en bevat nooit eerder geziene gigantische kristallen zo groot als pilaren. Sommigen van hen bereiken hoogten tot 11 meter en wegen ongeveer 55 ton. Gevormd uit magma onder de grot, zouden deze kristallen zo oud zijn als 500.000 jaar. De omstandigheden in de grot zijn extreem, wat de juiste uitrusting vereist bij het bezoeken van deze gigantische structuur.

4. Kristalgrot van Californië:

Californië heeft zijn eigen aandeel aan grotten, waarvan de meest indrukwekkende de Crystal Cave in Sequoia National Park is, die net onder het aardoppervlak ligt. De druipsteenkristallen die hier te zien zijn, hangen als gordijnen aan de fraai gepolijste marmeren grot. De grot staat bekend om zijn rondleidingen bij kaarslicht en is alleen tijdens de zomermaanden open voor verkenning.

5. De Mlynki-kristallengrot:

Diep onder het aardoppervlak ligt een aangrijpende kristalgrot in de regio Ternopil in Oekraïne. Veelkleurige stuckristallen sieren de muren en fonkelen in het reflecterende licht om een ​​oogverblindend effect te creëren. De Mlynki Crystal Cave is echt een zeldzame bezienswaardigheid.

6. Kristalgrot, Wisconsin:

Gelegen in Pierce County is de langst bekende Crystal Cave van Wisconsin, een populaire toeristische bestemming. Het werd ontdekt door William Vanasse in 1881. Crystal Caves heeft meerdere niveaus waarmee bezoekers het kunnen afdalen via een reeks trappen en hellingen. De grot is overhangend door ijspegelachtige stalactieten en bevloerd met kabbelende stroomsteen en stalagmieten.

7. Orda-kristallengrot:

In de Oeral-regio van Rusland ligt ‘s werelds grootste en enige kristalgrot onder water. De Orda-grot is ook de meest uitgebreide onderwatergrot van Rusland en heeft de status van natuurmonument van heel Rusland verdiend. De grot zit vol met kronkelende doorgangen en kristalhelder water waar duikers zich een weg doorheen kunnen banen.

8. Crystal Cave in Put-in-Bay, Ohio:

De Crystal Cave in Put-in-Bay, Ohio is een kalkstenen grot met ‘s werelds grootste geode- of kristalstructuren. De grot werd in 1887 ontdekt door de in Duitsland geboren Gustav Heinemann toen hij een put onder zijn wijnmakerij groef. De extra grote kristallen die op de grotwanden werden gevonden, werden aanvankelijk gebruikt voor mijnbouwdoeleinden. De grot werd later omgebouwd tot een toeristische plek waar Celestine-kristallen, zoals ze worden genoemd, met een breedte van 3 voet te zien zijn langs de kalkstenen grotmuren.

9. Yanchep-kristallengrotten:

De Crystal Caves of Yanchep National Park in Perth, Australië herbergt een ongelooflijke agglomeratie van stalactieten die kunnen worden bekeken tijdens een rondleiding door de grot.