Genesteld in de Ananthagiri-heuvels van de Araku-vallei ligt een van de grootste grotten van het Indiase subcontinent, de Borra-grotten. Deze grotten zijn spectaculair bekend om hun druipsteen- en stalagmietenformaties die het verstrijken van de tijd meer dan een miljoen jaar hebben doorstaan.

De grotten ontdekt door William King George in 1807 zouden afkomstig zijn uit de rivier de Gosthani vanwege de continue stroom van actie over het kalkstenen terrein. Volgens de legende werden de Borra-grotten ontdekt door inheemse stammen toen een koe die op de grotten graasde door een gat in het dak viel.

Een steen die lijkt op een Lingam werd gevonden in de grot waarvan werd aangenomen dat het een interpretatie was van Lord Shiva die de koe beschermde. Ter ere van dit geloof is er een kleine tempel voor Lord Shiva gebouwd buiten de grot die veel toegewijden trekt. De Borra-grotten, ook bekend als Borra Guhalu, zijn een prachtige toeristische attractie voor zowel historische als religieuze doeleinden.

Toegang tot de Borra-grotten:

borra grotten

De Borra-grotten op een afstand van 92 km ten noorden van Visakhapatnam liggen 3000 voet boven de zeespiegel. De ingang van de grotten, die ongeveer 100 meter hoog en 75 meter breed is, wordt gemarkeerd door trappen die naar beneden leiden die uit de rotsen zijn uitgehouwen en om je te begroeten bij de ingang zijn apen die rond grote bomen hangen.

Officieel informatiebord buiten de Borra-grotten:

officiële info borra grotten

Een informatiebord bij de ingang van de grotten biedt bezoekers een korte geschiedenis en andere details van de grotten en de omgeving.

Religieus lager:

Borra-grotten Araku-vallei-religieus lager

Hoewel de Borra-grotten een van de beste toeristische attracties in de staat Andhra Pradesh zijn, komen de lokale mensen dagelijks naar de grotten om de Shivalinga en het stenen idool van de heilige koe of Kamadhenu te aanbidden die diep in de grot boven de Lingam ligt. Het is een populaire overtuiging dat de uier van de koe de bron is van de Gosthani-rivier van waaruit de grotten hun oorsprong hebben.

Stalactieten en stalagmieten:

Borra-grotten Araku-vallei-stalactieten en stalagmieten

In de grotten zijn de meest bekende stalactieten- en stalagmietenformaties gehuisvest die onregelmatig gevormd zijn door de stroom van de Gosthani-rivier tussen deze gestolde structuren. Water dat van het dak van de grotten sijpelt, breekt de mineralen die aanwezig zijn in de kalksteen af ​​om stalactieten te vormen op de top van de grot en sijpelt vervolgens verder door de grond om stalagmieten te vormen. De 150 miljoen jaar oude druipsteen- en stalagmietenformaties zijn werkelijk een overweldigend gezicht.

formaties:

Formaties van borra-grotten - Araku-vallei

De formaties van stalactieten en stalagmieten zijn door de eeuwen heen geëvolueerd tot natuurlijk gebeeldhouwde vormen in de grotten. Bij nadere inspectie kun je een bebaarde wijze zien, Shiva en Parvati, een moeder en kind, het menselijk brein, een boom met overhangende wortels, een tempel en kerk en zelfs dieren zoals de olifant zoals te zien in deze afbeelding. Sommige van deze structuren hebben een religieuze betekenis, terwijl andere gewoon tot de verbeelding spreken.

Lamplicht:

Borra Caves Araku Valley-Lamp Light

De Borra-grotten zijn diep en volledig donker van binnen vanwege een gebrek aan zonlicht. Als gevolg hiervan heeft de toeristenindustrie van Andhra Pradesh een aantal elektrische natriumdamp-, kwik- en halogeenlampen geïnstalleerd om het pad in de grotten te verlichten en een adembenemend uitzicht op de verschillende formaties te bieden..

Gebedsruimte:

aanbidding borra grotten

Aan het einde van een kleine tunnel diep in de grotten is een kleine plaats van aanbidding bestaande uit stalagmiet Lingam waar toegewijden, met name de stammen, de hindoegod Shiva komen aanbidden, vooral tijdens de feestelijke gelegenheid van Shivratri.

Toeristische attractie:

Borra Caves Araku Valley-toeristische attractie

Een vogelvlucht van de Borra-grotten die duizenden toeristen trekt voor een visueel feest van een eeuwenoud archeologisch overblijfsel.

Buiten de Borra-grotten:

Borra Caves Araku Valley-Buiten

De meeslepende aanblik van de Araku-vallei buiten de Borra-grotten is op zichzelf een toeristische attractie voor bezoekers van de grotten. De landschappelijke schoonheid van het bergachtige gebied met een overvloed aan fauna en flora zorgt voor een bijna magische omgeving.

Afbeeldingsbron : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.