Haarconditioner is een veelgebruikt haarverzorgingsproduct. Het helpt bij het veranderen van het uiterlijk en de textuur van het haar. Ook kan het kroeshaar dat in het haar wordt gevormd sterk worden verminderd, waardoor het haar handelbaarder en zachter wordt. Haarconditioners komen over het algemeen in de vorm van een crèmetextuur. Haarconditioner zal je manen temmen nadat je je haar hebt gewassen met een goede shampoo.

Maar wist u dat er drie soorten conditioners op de markt verkrijgbaar zijn? Lees verder om erachter te komen of u dat niet deed. Traditionele/reguliere, leave-in en diepe conditioners zijn de drie soorten. Waarschijnlijk wist je het niet, maar er zijn do’s en don’ts die je moet onthouden als je conditioner in je haar aanbrengt. Lees verder om te weten hoe je conditioner correct gebruikt.

hoe gebruik je haarconditioner?

Eenvoudige tips voor het gebruik van haarconditioner:

Laten we de juiste manier vinden om haarconditioner te gebruiken met deze volgende stappen. De volgende eenvoudige tips en manieren leggen uit hoe je conditioner diep op het haar kunt gebruiken.

1. Selecteer de geschikte conditioner voor uw haartype:

conditioner flessen

Normale/traditionele haarconditioner wordt waarschijnlijk door iedereen gebruikt elke keer dat ze hun haar met shampoo wassen. Traditionele conditioners herstellen schade veroorzaakt door heet gereedschap, chemicaliën en algemene slijtage die ons haar dagelijks ervaart. Kies daarom een ​​conditioner die geschikt is voor uw haartype. Er zijn verschillende soorten conditioners op de markt beschikbaar voor alle soorten haar, of het nu bruisend of gekruld en droog of beschadigd haar is.

Leave-in conditioners zijn er in twee vormen. Crèmes zijn geweldig voor dik, lang of krullend haar. Spray-on conditioners zijn beter geschikt voor dun of steil haar. Er zijn niet veel soorten diepe conditioners om uit te kiezen, dus kies degene die bij je haar en budget past.

2. Was je haar goed:

Was tijdens het douchen je haar goed met een goede shampoo en concentreer je op het schrobben van je hoofdhuid en lokken. Pas op dat u niet aan uw natte haar trekt, want dat kan leiden tot breuk. Deze stap is gebruikelijk voor alle drie de soorten conditioner. Wassen voor het aanbrengen van de conditioner kan als een van de belangrijkste stappen worden beschouwd. Het is meer alsof je het haar klaarmaakt voordat het kunstmatige product wordt aangebracht. Zonder wassen wordt het haar een beetje plakkerig als de conditioner wordt aangebracht.

Was je haar goed

3. Spoel je shampoo uit met koud water:

Het wordt altijd aanbevolen om het haar met koud water te wassen omdat het veiliger is voor het haar en de haarschacht afsluit. Het voorkomt ook breuk. Alle shampoo moet volledig uit je haar worden gespoeld. Je weet dat je alle shampoo hebt uitgespoeld als je haar “piepend” aanvoelt. Als je lang haar hebt, wring je haar dan uit en verwijder overtollig water. Deze stap is gebruikelijk voor alle drie de soorten conditioner. Gebruik nooit warm (ook niet lauw) om de conditioner uit het haar te wassen. Het kan op dit moment het haar beschadigen, omdat het krachtig is gewassen met behulp van shampoo en vervolgens is bevochtigd met een conditioner. Zelfs als je een conditioner bent voordat je een shampoo aanbrengt, moet warm water strikt worden vermeden.

4. Breng de conditioner aan / breng het serum aan en wrijf het in je haar / breng de diepe conditioner aan:

Breng de conditioner aan Breng het serum aan

Lees verder om te weten hoe je conditioner correct aanbrengt:

 1. Giet, afhankelijk van de lengte van je haar, een redelijke hoeveelheid conditioner in de palm van je hand.
 2. Breng de conditioner aan en ga met je vingers door elke mogelijke streng. Vergeet niet om conditioner alleen op de punten van je haar aan te brengen. Breng geen conditioner op uw hoofdhuid aan, tenzij u uw follikels wilt verstoppen die leiden tot langzame haargroei en verhoogde olieproductie. Als u een conditioner gebruikt die u niet hoeft te gebruiken, neem dan de gewenste hoeveelheid serum in de palm van uw hand en wrijf het op je haar en vermijd de hoofdhuid en wortels. Geconcentreerd op de oudste, de meest beschadigde delen van je haar.
 3. Als je hebt gekozen voor een diepe conditioner, schep dan de benodigde hoeveelheid conditioner eruit en breng een dikke laag aan op je hele hoofd.
 4. Verspreid de conditioner van de punten van je haar tot aan de wortels, maar elke streng moet een grondige coating krijgen.

5. Geef tijd om je haar in te stellen / te kammen:

Geef tijd om je haar te kammen

De conditioner moet de tijd krijgen om in te stellen, omdat het de gezondheid van uw haar verbetert. Als je haast hebt, kun je het meteen afwassen, maar het zal je haar niet zo zacht en bruisvrij maken als in het algemeen. Een minuut of twee is ideaal om de conditioner zijn werk te laten doen op je haar. Voor een leave-in conditioner, borstel je je haar met een kam met wijde tanden, zodat het product gelijkmatig door je haar wordt verspreid. Wacht voor leave-in conditioner 20-30 minuten totdat de conditioner is uitgehard.

6. Was de conditioner af:

Was de conditioner af

Gebruik opnieuw koud water om de conditioner uit je haar te spoelen. Zolang je haar niet superglad aanvoelt, laat je het water lopen en blijf je de conditioner afspoelen. Voor een diepe conditioner heeft u mogelijk meer tijd nodig dan normaal om de extra conditioner uit uw haar te spoelen. Goed wassen is altijd nodig. Eén ding moet worden onthouden over deze producten dat ze allemaal kunstmatig zijn gemaakt en dus chemicaliën bevatten, zelfs als dat in de minste hoeveelheid is. Als het haar niet goed wordt gewassen, blijven deze chemicaliën in het haar achter en kunnen ze de hoofdhuid enorm beschadigen.

Volg deze stap niet als u een leave-in conditioner gebruikt.

Als jij een van die mensen bent die denkt dat conditioner niet zo nodig is om het haar vanaf de wortels goed te maken, zullen de volgende voordelen zeker bewijzen hoe essentieel een haarconditioner is voor alle haartypes.

Om de voordelen van haarconditioners te bespreken, zullen we ze moeten bespreken op basis van de verschillende soorten die er zijn.

1) Ten eerste hebben we de pre-shampoo haarconditioners. Deze haarconditioner zal het haar redden van de schadelijke reactie van de verschillende chemicaliën in de shampoo. Het maakt het haar vanuit de kern zacht en is handig voor het aanbrengen van een shampoo en het later stylen. Deze conditioners hebben over het algemeen geen enkele vorm van nadelen of bijwerkingen en dus kan men ze met gesloten ogen op het haar aanbrengen.

hoe conditioner voor haar te gebruiken?

2) Er is een soort conditioner die na het wassen moet worden aangebracht. Het wordt de post-shampoo conditioner genoemd. Het is bewezen dat deze uitspoelconditioner goed is voor het hydrateren van het haar en het is de normale vorm van conditioner die door bijna alle mensen wordt gebruikt na het wassen. Het ontwart de knopen gevormd door het aanbrengen van een goed reinigende shampoo. Het kan extra gewicht aan het haar toevoegen en ook enkele lagen creëren. Als je het haar er glanzend uit wilt laten zien, dan kan worden gezegd dat dit een van de beste conditioners is die er zijn. Het haar zal niet chemisch worden beschadigd door het aanbrengen van dit type conditioner en dus kunt u het zonder enige zorgen aanbrengen. Het zal geweldig zijn voor het frisse en maagdelijke haar dat niet vervuild haar is. Als iemand in uw gezin bijvoorbeeld op het punt staat de conditioner voor de eerste keer aan te brengen, kunt u dit type conditioner voorstellen.

3) De leave-in conditioners zijn een van de meest interessante en effectieve soorten conditioners die er zijn. Het werkt op de knopen en vermindert de worsteling waarmee de meeste mensen worden geconfronteerd na het wassen van hun haar met een goed soort reinigingselement erin. Als je haar licht tot medium is, dan is het een van de beste conditioners voor jou en kun je het gebruiken en er comfortabel van profiteren. Over het algemeen veroorzaakt een goed merkproduct geen enkele vorm van schade aan het haar. Er zijn bepaalde leave-in conditioners die worden geleverd met toegevoegde zonnefilters die de lokken van het haar beschermen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Een van de fundamentele nadelen van dit soort conditioners is dat een slechte formule het haar zwaar kan maken en ook kan leiden tot vettig haar.

Deze bovenstaande gids zal u helpen een duidelijk beeld te krijgen van het gebruik van een haarconditioner en over het aanbrengen van conditioner in het haar voor maximale voordelen.

Hoe conditioner voor droog haar te gebruiken??

 1. Kies een conditioner die het beste bij je haar past.
 2. Was je haar met een zachte shampoo en spoel het uit zoals gewoonlijk.
 3. Wring overtollig water uit je haar.
 4. Neem een ​​hoeveelheid conditioner ter grootte van een muntstuk op je handpalm en breng het aan op je haar vanaf het midden van de lengte tot aan de wortels. Vermijd de hoofdhuid en wortels, omdat dit de poriën kan verstoppen.
 5. Laat de conditioner een paar minuten intrekken (minimaal 3-5 minuten) en 20-30 minuten als je een diepe conditioner gebruikt.
 6. Spoel de conditioner uit met koud water
 7. Droog je haar voorzichtig met een zachte doek.

Haarconditioner voor mannen:

Mannen besteden meestal niet veel tijd aan het verzorgen van hun haar. Volg deze eenvoudige stappen:

 1. Spoel je hoofd en was je hoofdhuid.
 2. Spoel de shampoo af.
 3. Breng de conditioner op dezelfde manier aan als de shampoo en laat het 2-3 minuten intrekken.
 4. Grondig afspoelen met koud water.
 5. Gebruik een zachte handdoek of doek om je haar te drogen.

Hoeveel conditioner moet je gebruiken??

De hoeveelheid conditioner die je moet gebruiken hangt helemaal af van de lengte van je haar. Hier is een eenvoudige regel die u kunt volgen:

 • Voor kort haar zou je een beetje conditioner moeten gebruiken ter grootte van een muntstuk.
 • Voor schouderlang haar zou je twee munten moeten gebruiken.
 • En als je lang haar hebt, kun je maar liefst drie munten of een handpalm gebruiken om ervoor te zorgen dat het je haar volledig bedekt.

U kunt resultaten zien en een aanzienlijk verschil merken wanneer u de juiste hoeveelheid conditioner en het juiste type gebruikt. Je kunt je haar niet overmatig conditioneren of droog laten. Je moet een balans vinden en zien hoeveel verzorging je haar nodig heeft. Natuurlijk moet je het een paar keer proberen om het goed te krijgen. Voor mannen is het aan te raden om een ​​sulfaatvrije conditioner te gebruiken. Laat dof en futloos haar je geest niet temperen. Volg deze tips en kies het juiste product voor je haar en zorg voor gezonde lokken!