Terugtrekkende haarlijn is de reden van zorg voor velen van ons. Haarverlies door veroudering en medische behandelingen zoals chemotherapie is tijdelijk en vereist geen behandeling. Haarverlies op jonge leeftijd kan echter gênant zijn en een grote tegenslag voor uw zelfvertrouwen. Deze haaruitval kan worden veroorzaakt door alles, van hoofdhuidinfectie tot ongezonde levensstijl en eetgewoonten. Haargroeitherapieën zijn een uitstekend middel om dit onderliggende probleem onder controle te krijgen en ook verdere schade te voorkomen.

Verschillende behandelingen voor haargroeitherapie:

Hieronder vindt u enkele effectieve behandelingen voor haargroeitherapie die haaruitval voorkomen en nieuwe haargroei stimuleren.

1. Stamceltherapie:

Stamceltherapie

Stamceltherapie is een wetenschappelijke benadering om haaruitvalproblemen te behandelen. Bij deze therapie worden de folliculaire stamcellen behandeld om de haargroei te stimuleren die vervolgens wordt vermenigvuldigd en de cellen worden uiteindelijk opnieuw op de hoofdhuid geïmplanteerd. Deze procedure wordt ook wel haarvermeerdering of haarklonen genoemd. Voorheen werd aangenomen dat het kale gedeelte op het hoofd geen folliculaire cellen bevatte. Maar herhaald onderzoek en studies hebben aangetoond dat de folliculaire stamcellen alleen slapend zijn. Deze therapie activeert deze slapende folliculaire stamcellen en door haarvermeerdering wordt het haar geregenereerd. De stamceltherapie is nog onder onderzoek en klinische proeven en de slagingspercentages zullen met de tijd toenemen.

2. Lasertherapie op laag niveau:

Lasertherapie op laag niveau

Low-Level Laser Therapy (LLLT) is een uitstekende haargroeitherapie voor haaruitval. In LLLT wordt laserlicht gebruikt om de haargroei te stimuleren en een lichtgevend apparaat of LED wordt gebruikt om laser bloot te stellen aan de kale gebieden. Het licht van een specifieke golflengte wordt langdurig blootgesteld om de hergroei van het haar te bevorderen. Bij het absorberen van het laserlicht wordt de energie van de haarweefselmoleculen aanzienlijk verhoogd en de ‘overtollige energie’ veroorzaakt adaptieve veranderingen. Om betere resultaten te krijgen, moeten er elke week 3-4 sessies LLLT zijn, waarbij elke sessie minimaal 25 minuten duurt. Dit moet bijna zes maanden worden gedaan en daarna zijn er nog maar een paar onderhoudssessies die moeten worden gedaan.

3. Bloedplaatjesrijke plasmatherapie:

Bloedplaatjesrijke plasmatherapie

Bloedplaatjesrijke plasmatherapie of PRP is nog een andere verbazingwekkende haargroeitherapie die opmerkelijke resultaten kan opleveren. Bij deze therapie wordt bloed van de patiënt verzameld en vervolgens gecentrifugeerd om plasma met bloedplaatjes te verzamelen. Dit bloedplaatjesrijke plasma wordt gewreven of geïnjecteerd op de hoofdhuid om de hergroei van het haar te bevorderen. Voor goede slagingspercentages vereist PRP 8 zittingen met twee sessies per week. Sommige artsen wisselen PRP af met stamceltherapie om betere resultaten te krijgen.

4. Immunotherapie:

haargroei therapie

Immunotherapie is een andere effectieve haargroeitherapie om een ​​uitgebreid of volledig haarverliesprobleem te behandelen. Bij dit soort therapie wordt een chemische oplossing, bekend als Diphencyprone (DPCP), aangebracht op de kale huid, waarbij telkens kleinere secties worden bedekt..

Deze behandeling wordt elke week herhaald en de dosis DCPC wordt geleidelijk verhoogd. De chemische oplossing veroorzaakt een allergische reactie op de huid en het behandelde deel ontwikkelt een milde dermatitis of eczeem. In enkele gevallen leidt dit tot hergroei van het haar na 12 weken.

Tijdens de DCPC-behandeling is het verplicht om bijna 24 uur een sjaal of muts te dragen om het behandelde gebied te beschermen tegen lichtreacties. Er zijn ook bepaalde bijwerkingen van deze behandeling met immunotherapie, ernstige huidreacties, vitiligo of huiduitslag. Deze kunnen echter worden vermeden door de DCPC-concentratie geleidelijk te verhogen.

5. Ultraviolette lichtbehandeling:

Behandeling met ultraviolet licht

Fototherapie of lichttherapie met ultraviolette stralen is ook om haaruitval te behandelen. Hier wordt de kale huid blootgesteld aan UVA- of UVB-stralen. Deze therapie wordt gedaan in het ziekenhuis en vereist 2-3 sessies per week. Voor aanvang van de behandeling krijgt de patiënt psoraleen voorgeschreven, een geneesmiddel dat de huid gevoelig maakt voor ultraviolet licht.

Fototherapie duurt bijna een jaar om opmerkelijke haargroei te zien en de resultaten zijn wisselend en vaak slecht. Er zijn ook enkele bijwerkingen van deze haargroeitherapie, zoals huidpigmentatie, misselijkheid en verhoogde vatbaarheid voor huidkanker.

Als je huismiddeltjes en medische behandelingen voor haaruitval hebt geprobeerd en niet de gewenste resultaten hebt gekregen, zullen deze effectieve haargroeitherapieën je ongetwijfeld enige verlichting bieden..