Haar is de mooiste vorm van zelfexpressie. Worstel je als twintiger met grijzend en dunner wordend haar? Heb je je ooit afgevraagd hoe onze grootmoeders zulke dikke lange vlechten hadden, zelfs als ze in de vijftig waren? Het geheim van zo’n jaloerse manen ligt in onze keukens en achtertuinen – The Humble KadiPatta! Het gebruik van Curry Leaves voor haargroei biedt tal van voordelen die te mooi zijn om te geloven.

Currybladeren voor haargroei

Currybladeren, ook wel “Karivepaku” genoemd in Telugu en “Kariveppilai” in Tamil, zijn een normaal verschijnsel in veel Indiase huishoudens. Naast het verbeteren van de smaak van je eten, zitten deze aromatische bladeren boordevol voedingsstoffen die de haargroei stimuleren, voortijdige vergrijzing van het haar voorkomen en ook hoofdhuidinfecties en haaruitval behandelen. Verrast?

Lees verder om meer te weten te komen over het gebruik van Curry-bladeren voor haargroei, samen met verschillende manieren om het thuis te gebruiken.

| Voordelen van Curry Leaves voor Haar | Currybladeren gebruiken voor haargroei |

Voordelen van Curry Leaves voor Haar:

Met recht de “Vitamine Powerhouse” en “Cure leaf” genoemd, kunnen deze kleine blaadjes wonderen doen voor je haar. Currybladeren zijn rijk aan veel vitamines zoals A, B, E, C en mineralen zoals ijzer, magnesium, koper en calcium, die je follikels vanaf de wortels versterken en voeden.

Volgens een onderzoek is kerrieblad een krachtig geneeskrachtig kruid dat je haar en hoofdhuid rondom kan beschermen met zijn antimicrobiële, ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen (1).

Laten we elk van deze remedies in detail bekijken:

1. Anti-roos:

Currybladeren verwijderen bij regelmatig gebruik dode haarzakjes, wat een van de redenen is voor roos. Roos wordt vaak veroorzaakt door een schimmel genaamd Malassezia die zich voedt met overtollige olie op onze hoofdhuid. Een haarmasker van kerriebladeren met yoghurt en fenegriekzaden werkt als een toverstaf voor het verwijderen van roos, omdat het overtollige olie verwijdert, de haarwortels hydrateert en krachtige schimmelwerende eigenschappen heeft.

2. Antibacterieel:

Het is bewezen dat extracten van kerrieblaadjes zeer effectief zijn tegen geteste bacteriestammen. Het bestrijdt kleine hoofdhuidinfecties goed vanwege de antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Currybladeren zijn ook geschikt voor mensen die last hebben van een gevoelige hoofdhuid, omdat het vrij mild is. (2)(3)

3. Voorkom vroegtijdige vergrijzing:

Hoewel vergrijzing meestal genetisch is, hebben de omgeving en chemische behandelingen een negatieve invloed op je haar. Currybladeren voorkomen vroegtijdige vergrijzing van het haar door het pigment melanine te herstellen dat essentieel is voor de zwarte kleur van het haar. Het werkt ook als een beschermend middel tegen oxidatieve stress door vrije radicalen die de hoofdhuid en het haar beschadigen.

4. Stimuleert de haargroei:

Het helpt de opbouw van kunstmatige producten te reinigen, wat een van de belangrijkste redenen is voor dof en beschadigd haar en je hoofdhuid gezond maakt. Het zit boordevol antioxidanten, eiwitten en aminozuren die de haarzakjes voeden. Een schone hoofdhuid en gezonde haarzakjes zijn essentieel voor de haargroei. Geef de wortel water en de plant wordt groter !!

5. Verjonging van haarzakjes:

Vervanging van dode haarzakjes wordt versneld door de antioxiderende eigenschap van kerriebladeren. Het induceert de groei van nieuwe haarzakjes omdat het helpt bij het herstelproces van de hoofdhuid, waardoor de haarzakjes kunnen ademen. Het zorgt ook voor een evenwichtige omgeving van pH en vocht op de hoofdhuid en helpt zo bij de haargroei.

6. Versterking van haarschachten:

Het voedt de haarwortels met aminozuren, vitamines en mineralen, wat resulteert in glanzend en glanzend haar. Het verhoogt ook de bloedcirculatie naar de haarzakjes, verbetert de voeding van de haarschachten, waardoor het haar wordt versterkt en haaruitval wordt voorkomen.

7. Voorkomt haaruitval:

Dit kan te wijten zijn aan genetica, stress, alcohol of roken en vervuilende stoffen. Kari-Patta helpt om deze redenen te voorkomen dat het haar dunner wordt, omdat ze rijk zijn aan bètacaroteen en eiwitten, de essentiële componenten van haar. Het helpt bij het balanceren van de talgproductie en verlicht de jeuk van de hoofdhuid. Het helpt de effecten van externe factoren op de haargroei teniet te doen en de natuurlijke toon van het haar te herstellen en te behouden. (4)

Currybladeren gebruiken voor haargroei?

Currybladeren kunnen op verschillende manieren worden gebruikt om het proces van haarherstel te ondersteunen, als haarspoeling, haarmasker, haarolie en in uw dieet.

–  Haarolie  –  Haarmasker  –  Water Haarspoeling  –  Opnemen in uw dieet  –

1. Currybladhaarolie:

Curry Leaves Haarolie

Met kerrieblad doordrenkte kokosolie vermindert droog haarproblemen en houdt kroezen onder controle door vocht en voedingsstoffen in de haarwortels vast te houden. De vitamine B6 in currybladeren en de hydraterende eigenschappen van olie versterken de haarwortels en gaan haaruitval tegen.

Ingrediënten:

 • 30-40 Kerrieblaadjes.
 • 50 ml kokos/olijfolie.

Voorbereidingstijd:30 minuten.

Routebeschrijving:

 • Kook de bladeren en olie in een kom, totdat je een zwart residu ziet vormen, dit is ongeveer 30 minuten.
 • Koel het af en masseer het direct op je hoofdhuid.
 • Laat het bij voorkeur een uur intrekken en was het met een milde kruidenshampoo.

Hoe vaak moet ik solliciteren?:

 • Breng het 2-3 keer per week aan en laat het bij voorkeur een nacht intrekken.

2. Curry Leaf-haarmasker voor haargroei:

Voordelen van kerriebladeren voor haar

Ingrediënten:

 • 20-30 Kerrieblaadjes.
 • 2 theelepels fenegriekzaden.
 • 1 eetlepel yoghurt.

Voorbereidingstijd: 30 minuten.

Routebeschrijving:

 • Week fenegriekzaden gedurende 10-15 minuten.
 • Combineer kerrieblaadjes en de geweekte fenegriekzaden en maak een pasta.
 • Voeg yoghurt toe en maak een dikke pasta.
 • Aanbrengen en ongeveer 30 minuten laten inwerken en wassen met een milde shampoo.
 • Currybladeren helpen de hoofdhuid te ontgiften en productophoping te verwijderen, terwijl yoghurt het hydrateert en de gezondheid van de follikels verbetert.

Hoe vaak moet ik solliciteren?:

 • Breng een keer per week aan en zie prachtige resultaten in een maand.

Voorzichtigheid: Een haarmasker van kerriebladeren, neembladeren en yoghurt vermindert ook roos en herstelt de glans. Voer echter eerder een pleistertest uit, want het is bekend dat allergieën voor neembladeren voorkomen.

3. Kerrieblad Water Haarspoeling:

Voordelen van currybladeren voor haaruitval

Ingrediënten:

 • 10-20 kerrieblaadjes.
 • 100 ml water.

Voorbereidingstijd: 10 minuten.

Routebeschrijving:

 • Kook een paar kerrieblaadjes in water voor ongeveer 10 minuten.
 • Nadat je je haar hebt gewassen met een milde shampoo, gebruik je het lauwe water als haarspoeling om je hoofdhuid effectief te reinigen en je haar veerkrachtig en glanzend te maken. Currybladeren helpen de negatieve effecten van vervuiling, productopbouw en vrije radicalen te bestrijden.

Hoe vaak kan ik gebruiken?:

 • Deze haarspoeling kan elke keer dat je shampoo gebruikt, 2-3 keer per week worden gebruikt.

Voorzichtigheid:

 • Probeer een milde kruidenshampoo te gebruiken tijdens het gebruik van Curry-bladeren voor haar, omdat agressieve chemicaliën alle gunstige effecten teniet zouden doen.

4. Opnemen in uw dieet:

A. Curryblad Thee:

Curry Leaves Thee voor Haar

Ingrediënten:

 • 5-10 verse malse kerrieblaadjes.
 • 1 theelepel suiker.
 • Een partje limoen.

Routebeschrijving:

Kook kerrieblaadjes ongeveer 10 minuten in water, voeg een scheutje limoen met suiker toe en drink het een week lang elke dag en merk veranderingen in het volume en de glans van je haar.

b) Kerrieblad in Karnemelk:

Curry Leaf in Karnemelk voor haargroei

Currybladeren samen met munt en limoen in karnemelk helpen de stofwisseling te reguleren en bevorderen de gezondheid van de follikels.

Ingrediënten:

 • 5-10 verse malse kerrieblaadjes.
 • 1 takje munt.
 • 100 ml karnemelk.
 • Een schijfje limoen.

Routebeschrijving:

 • Neem een ​​glas karnemelk en voeg verse kerrieblaadjes toe samen met een scheutje limoen en munt, mix het in een mixer en geniet.
c) Kerriebladpoeder:

Curry Bladeren Poeder

 • Droge Curry-bladeren kunnen op veel manieren in poedervorm worden gebruikt als smaakstof in curry’s of worden geconsumeerd zoals het is met rijst.
 • Het opnemen van “kadipatta” in uw dagelijkse voeding gaat een lange weg in het omgaan met haaruitval en verbetert de algehele textuur, lengte en sterkte van het haar.

Een gezonde glanzende manen is de droom van elke vrouw. Het bestrijden van haaruitvalproblemen kan echter een behoorlijk zware taak zijn. Wees niet bang, want currybladeren zijn een effectieve en voordelige oplossing voor al je haarproblemen!! Een haarverzorgingsroutine met Curry-bladeren, zowel lokaal als in uw dieet, kan uw haar in een mum van tijd in zijn volle glorie herstellen !! Onze huid en haar weerspiegelen tenslotte wat we eten, dus denk twee keer na voordat je deze kleine blaadjes van je bord haalt !!