Acupressuur is een oude techniek die kaalheid effectief onder controle kan houden, kan helpen bij nieuwe haargroei en haaruitval kan stoppen. Acupressuur voor haarherstel werkt op de drukpunten in ons lichaam. De gezondheid van ons haar wordt voornamelijk geassocieerd met de conditie van iemands bloed en hoe goed de bijnieren functioneren. Als je gezond haar wilt, zal het bloed naar de wortels en hoofdhuid moeten stromen. Dieet, lichaamsbeweging en massage stimuleren de bloedsomloop en helpen om zuurstof en vers bloed naar het haar en de hoofdhuid te brengen. Ontgiften helpt het haarverlies te stoppen en om te keren.

acupressuurpunten voor haargroei

Regelmatige massage van de hoofdhuid zal helpen om de radicale haaruitval te stoppen en zal actief werken aan een betere haargroei. Een goede hoofdhuidmassage helpt de bloedcirculatie naar de hoofdhuid te verhogen. Dit bloed brengt voedingsstoffen die helpen bij de haargroei. Stress en spanning van het dagelijks leven vermindert de bloedcirculatie naar de haarzakjes en de hoofdhuid olie en de dode huid kunnen de natuurlijke haargroei belemmeren.

Door de hoofdhuid te masseren en de acupressuurpunten voor het haar te identificeren, worden deze problemen verholpen en wordt de natuurlijke haargroei gereguleerd. Het gebruik van speciale oliën om het haar te masseren draagt ​​ook bij aan de haargroei. Oliën zoals cederhout, laurier, druivenpit; jojoba, grapefruit, citroen, lavendel, rozemarijn, tijm en neem essentiële oliën hebben antibacteriële en ontgiftende eigenschappen. Ze helpen de haargroei te stimuleren en helpen de dode hoofdhuidcellen te revitaliseren.

Om de haargroei te helpen stimuleren, moet u de hoofdhuid en het hoofd dagelijks vijf tot tien minuten masseren. Na een algemene massage moet een acupressuurmassage met deze punten worden gedaan. Deze punten helpen, indien goed gemasseerd, haaruitval te stoppen en daardoor nieuwe groei te vergemakkelijken. GV 12, LI 1, GV 14, LU 7, GV 20, LU 6, B 13 en LU 9. Er zijn enkele van de belangrijkste en meest aanbevolen acupressuurpunten die een goede hoeveelheid druk vereisen om het haar langer en je ook herbeleven van tijdelijke spierpijn.

Beste acupressuurpunten voor haargroei:

Deze paar acupressuurpunten, indien gestimuleerd, helpen haaruitval tegen te gaan:

1. Paihui:

acupressuur voor haargroei

Paihui is het punt dat zich op de bovenkant van het hoofd bevindt. Deze eenvoudige oefening voor hoofdhuidacupunctuur is verantwoordelijk voor de bloedcirculatie naar het hoofd en helpt bij de haargroei. Dit is de plaats waar de neusverlenging de verlenging van het oor ontmoet. Om Paihui te stimuleren, moet je 10 tandenstokers nemen. Bundel ze samen met een rubberen band. Stimuleer de Paihui gedurende tien minuten. Ga dan verder met de haarzakjes. Masseer het hoofd gelijkmatig en wees zacht, zodat je het haar niet beschadigt of jezelf verwondt.

[Zie meer: ​​Beste huismiddeltjes voor haargroei]

2. Hoofdmassage Paihui:

hoofdhuid acupunctuur voor haargroei

Om deze massagetechniek te doen, moet je de Paihui met de vijf vingers van je hand zo duwen dat je jezelf kunt masseren. Druk moet worden uitgeoefend in de verticale positie. Masseer het hoofd gelijkmatig en wees voorzichtig zodat je het haar niet beschadigt. Deze methode verhoogt ook de bloedcirculatie in het hoofd, wat helpt bij het bevorderen van haargroei. Dit is een acupressuurpunt op de handen voor haargroei.

3. Voetreflexmassage:

acupunctuurpunten voor haargroei

Hierin is een reflexologiemassage geïntegreerd met een acupressuurmassage. Voor deze techniek moet je de handen en polsen krachtig masseren. Dit is een goede acupressuurbehandeling voor haaruitval.

Dit is wat je moet doen.

  1. Laat je vingernagels langs elkaar lopen. Dit zal helpen om de haargroei te stimuleren. Dit zal zeker de beste resultaten opleveren. Denk eraan om dit dagelijks te doen. De vingernageloefening stimuleert de bloedtoevoer naar het hoofd. Alleen wanneer de bloedstroom de haarzakjes bereikt, zal het helpen om nieuw haar te laten groeien.
  2. De nek, schouders en rug hebben ook drukpunten die bij massage de haargroei stimuleren. De resultaten zullen langzaam maar prominent zijn binnen een maand of zo.

Haaruitval kan worden veroorzaakt door slechte voedingsgewoonten, huidreacties, erfelijkheid of stress. De Chinese acupressuurpunten die in China voorkomen, zorgen voor het dikke zwarte haar van hun bevolking. Acupressuur helpt dus om het immuunsysteem te verbeteren en helpt ook om de bloedcirculatie te verhogen, wat op zijn beurt helpt om de gifstoffen te verwijderen.

Bekijk meer: Acupunctuurpunten voor rugpijn

4. LI1:

acupressuur voor haarherstel

Er zijn bepaalde effectieve acupressuurpunten voor de haargroei in het lichaam, die de haargroei kunnen stimuleren. LI1 is in feite het punt onder de lendenwervels (eerste) net naast de dikke darm. Volgens veel onderzoeken is bewezen dat het een van de meest effectieve acupressuurpunten is die een snellere haargroei zal vergemakkelijken.

Dit is wat je moet doen.

  1. Druk op een punt dat precies één millimeter op de hoek van de nagel van de wijsvinger ligt (aan de zijkant van de duim). Dit is bewezen effectief voor de meeste mensen en wordt bevestigd voor een betere haargroei.
  2. U kunt eenmaal per dag ongeveer drie of twee minuten op dat specifieke punt drukken en het zal voor u zeer effectief blijken te zijn, zoals het voor iedereen is geweest die het heeft geprobeerd.

5. B13:

acupunctuur voor haaruitval

Een ander geweldig acupressuurpunt voor de behandeling van haaruitval is de B13. Deze oefening is vrij eenvoudig.

  1. U zult drie van uw fineer in het gedeelte tussen het schouderblad en de wervelkolom moeten plaatsen. Overmatig wrijven en drukken is vereist.
  2. Je zult een gevoel van opluchting ervaren. Dit wordt slechts aan één kant van de wervelkolom gedaan.
  3. Doe dit ook aan de andere kant van de wervelkolom om effectieve resultaten te krijgen. Dit heeft ook veel andere functies.

Het kan worden gebruikt als een natuurlijke therapie om je geest te kalmeren. Het werkt op zowel mannen als vrouwen en is een van de meest voorkomende acupressuurpunttherapieën die worden gebruikt voor haargroei. Je zult die punten minstens 3 minuten moeten masseren om de beste resultaten te krijgen.

6. LU6:

acupunctuur voor haargroei

Dit is als een geheim acupressuurpunt op de onderarm (binnenste gedeelte). Het bevindt zich eigenlijk op het Nickle-gedeelte en wordt beschouwd als een van de beste acupressuurpunten die de haargroei effectief kunnen stimuleren. Je kunt op elk moment van de dag twee tot drie keer op dat deel drukken en het zal effectief blijken voor het verbeteren van de haargroei.

7. LU9:

kan acupunctuur haaruitval helpen

Deze bevindt zich in de polsplooi aan de voorkant van de duim en de meeste mensen zijn zich er niet van bewust. Het is goed voor het verminderen van de fysieke belasting in de armen en helpt ook bij een betere spiercontractie. Het wordt vaak gebruikt bij de behandeling van polsblessures. Volgens veel onderzoeken is bewezen dat het een van de beste acupressuurpunten is die de haargroei beter kunnen garanderen.

8. GV12 en GV14:

hoofdhuid acupunctuur voor haargroei

Dit zijn twee van de belangrijkste acupressuurpunten voor het terugwinnen van haar op uw lichaam. GV12 is in feite een borstwervel en bevindt zich tussen de schouderbladen. Als u overdag vaak op dit punt drukt, kunt u het haargroeiprobleem aanpakken.

Aan de andere kant is GV14 een punt in de buurt van de halswervels en bevindt het zich aan de achterkant van de nek. Dit is een ander punt, dat zorgt voor een goede haargroei. Nogmaals, je zult dit vaak moeten oefenen om de resultaten van weddenschappen te zien.

9. Acupunctuur voor haarherstel:

Een regelmatige acupunctuur helpt de haargroei te stimuleren. Acupunctuur verbetert de doorstroming van qi en bloed in de hoofdhuid en zorgt er daarom voor dat het haar teruggroeit. Een strikt dieet met alle essentiële voedingsstoffen is een must. Zalm, walnoten, lijnzaad zijn een rijke bron van Omega 3-vetzuren en zijn belangrijke factoren die bijdragen aan de haargroei.

Een regelmatig gebruik van acupressuurpunten zoals hierboven vermeld, zal u bevredigende resultaten geven als het gaat om haargroei. Vergeet niet om regelmatig te zijn om ze te oefenen. Acupressuurtechniek wordt al sinds de oudheid gebruikt. Deze eeuwenoude techniek om acupressuurpunten te gebruiken voor haargroei en haaruitvalcontrole heeft ons in staat gesteld voor ons welzijn. Hun resultaten zijn door de eeuwen heen indrukwekkend geweest en getuigen van hun kracht en effectiviteit. Wat ontmoedigend kan zijn, is dat het proces misschien een beetje tijdrovend is, maar het is niettemin een goede strategie om te gebruiken.