Maak je je zorgen over je terugtrekkende haarlijn? Denkt u aan het dure alternatief dat haartransplantatie wordt genoemd? Bij regelmatig gebruik van minoxidil gedurende een periode van minimaal zeven maanden, kunt u verbluffende resultaten voor uw haar zien. Het zou niet alleen honderden van uw zuurverdiende geld besparen, maar ook haaruitval stoppen. Met de juiste behandeling van minoxidil zie je binnen enkele maanden een wonderbaarlijke haargroei. In dit artikel gaan we in op het gebruik van minoxidil voor haargroei?.

minoxidil voor haargroei

Voordelen van Minoxidil voor haargroei:

Minoxidil voor haargroei:

Minoxidil is eigenlijk een medicijn, goedgekeurd door de FDA en is in de volksmond bekend onder de merknaam Rogaine. Volgens het onderzoek en de enquête werkt dit medicijn echt bij de mensen die het regelmatig gebruiken. Het geneesmiddel is verkrijgbaar in concentraties van twee procent en vijf procent. Als u dit geneesmiddel tweemaal per dag aanbrengt, stopt niet alleen de haaruitval, maar wordt deze ook hersteld. Het medicijn verwijdt de bloedvaten rond de haarzakjes. Dit verhoogt de toevoer van voedingsstoffen en resulteert dus in meer haargroei.

Minoxidil voor haargroei

Minoxidil verhoogt de DNA-synthese, wat resulteert in haargroei:

Dit medicijn verbetert ook de DNA-synthese in haarzakjes. Als je het op de hoofdhuid aanbrengt, wordt het opgenomen in de haarzakjes en produceert het een katalysator genaamd sulfonyltransferase. De functie van deze katalysator is om de normaal inactieve minoxidil om te zetten in een actieve sulfietverbinding. Deze geactiveerde verbinding activeert op hun beurt alle kaliumkanalen, wat resulteert in een snelle haargroei.

Breng Minoxidil Crème of vloeibare oplossing voor haargroei aan:

U kunt kiezen voor de minoxidil-crème, verkrijgbaar in 10% of 12,5%, of voor de vloeibare oplossing die wordt geleverd in 2%, 4%, 5% en 8%. Deze behandeling zorgt ervoor dat het haar sneller teruggroeit. De mate van succes hangt af van de haartextuur van de persoon, het gebied van de teruglopende haarlijn en de sterkte van het medicijn. Het resultaat kan variëren van een 2% milde oplossing tot een extra sterke 8%. Het percentage van het medicijn moet echter worden bepaald door een professional. Raadpleeg altijd een arts voor de benodigde sterkte voor je haarlijn. Als de kaalheid ernstig is, adviseren de artsen soms ook het gebruik van extra boosters zoals cafeïne, azelaïnezuur en MPG of medroxyprogesteron. Deze doseringen zijn voornamelijk voor mannen. Soms adviseren artsen ook gecombineerd gebruik van propecia met minoxidil. De eerste is ook een door de FDA goedgekeurd medicijn.

Minoxidil doet ook wonderen voor de haargroei van vrouwen:

Dit medicijn heeft een bewezen staat van dienst om de haargroei bij vrouwen sneller te maken. Na gebruik van de milde oplossing van 2% minoxidil in, hebben de meeste vrouwen binnen een paar maanden wonderbaarlijke hergroei van haar gezien. Om het maximale resultaat te zien, moet u dit geneesmiddel echter minimaal zeven tot acht maanden gebruiken.

Voordat u echter begint met de behandeling van haaruitval met minoxidil, dient u een professional te raadplegen. Net als elk ander geneesmiddel heeft dit medicijn ook enkele kleine bijwerkingen. Deze zijn zeer mild en veroorzaken geen schade op de lange termijn. Enkele mogelijke bijwerkingen zijn hoofdpijn, hartkloppingen, huiduitslag en haargroei in het gezicht. Deze bijwerkingen nemen echter binnen korte tijd af nadat u bent gestopt met het gebruik van minoxidil. Een hogere dosis van dit medicijn kan de kans op deze bijwerkingen vergroten. Wees dus heel voorzichtig bij het kiezen van het juiste percentage oplossing of crème en laat je haar groeien tot de gewenste lengte.