Huismiddeltjes voor haargroei Hoofdmassage

Het niveau van ontspanning dat u kunt voelen na een goede hoofdmassage kan onmetelijk zijn. Een hoofdmassage voor haargroei helpt de flexibiliteit van je haar te verbeteren en spanning te verlichten. Het maakt niet alleen je geest ontspannen; met een regelmatige hoofdhuidmassage kun je ook problemen als angst, stress en haargroei aanpakken.

De bloedcirculatie in uw hoofd is het grote voordeel van een hoofdhuidmassage. Dit is de reden waarom het een onderdeel is van vele culturen door de geschiedenis heen. De voordelen zijn niet alleen beperkt tot verjonging of ontspanning. Ze zijn een stap die moet worden opgenomen in uw haarverzorgingsroutine. Een hoofdhuidmassage helpt je haar te beschermen en te conditioneren door de natuurlijke oliën in je haar te verdelen. Het helpt ook de dode huidcellen en talg te verwijderen, waardoor de haargroei wordt bevorderd.

Wat is een hoofdmassage??

Hoofdmassage

Stress is een integraal onderdeel van ons leven geworden. Na een lange vermoeiende dag helpt een eenvoudige hoofdmassagetechniek om je geest te ontspannen, samen met een verhoogde bloedsomloop. Het is nuttig bij het verminderen van stress, waardoor u kunt ontspannen. Masseren met uw vingertoppen is hoe u meestal een massage kunt krijgen, maar met een toevoeging van elke olie kan naar wens worden toegevoegd. Er zijn enkele apparaten beschikbaar die de werking van vingertoppen nabootsen.

Hoe helpt een hoofdhuidmassage bij de haargroei??

Onderzoek gedaan in 2016 (1) heeft een significante verbetering van de haargroei laten zien met een hoofdmassage, wat verder wordt bewezen door een zelfbeoordeeld onderzoek dat in 2019 is uitgevoerd (2). Het masseren van de hoofdhuid helpt de haargroei wanneer dit regelmatig wordt gedaan. Het helpt de bloedsomloop te stimuleren en voedt de haarwortels. Bij een hoofdhuidmassage worden de cellen in je haarzakjes uitgerekt, waardoor je haar dikker wordt. Dit uitrekken stimuleert de haargroei door de bloedvaten te verwijden. Hoewel er behoefte is aan meer onderzoek op dit gebied, laten de beschikbare onderzoeken veelbelovende resultaten zien.

Hoe u uw hoofdhuid masseert:

Een hoofdhuidmassage kan zeer ontspannend zijn en kan ook in het comfort van uw huis worden gedaan. Hier is een lijst met technieken voor hoofdhuidmassage voor haargroei die u kunt aanpassen:

1. Traditionele hoofdhuidmassage:

Het gebruik van uw vingertoppen is het belangrijkste kenmerk van een traditionele hoofdhuidmassage. U kunt het zelf thuis doen of een professional raadplegen voor een veel meer therapeutische ervaring. De duur van de massage speelt een essentiële rol bij het bepalen van de kosten van de massage als u een massagetherapeut bezoekt. Dit is een van de beste manieren om de hoofdhuid te masseren voor haargroei.

Procedure:

 • U moet lichte tot middelmatige druk uitoefenen met uw vingertoppen op uw hoofdhuid.
 • Masseer je hoofd, beweeg je vingertoppen in cirkels.
 • Bedek langzaam alle delen van je hoofd gelijkmatig.
 • Voer deze routine zo vaak mogelijk op een dag uit gedurende vijf minuten.

2. Massage met etherische oliën:

Essentiële oliën hebben een prominente plaats in het bieden van gunstige effecten voor verschillende gezondheidsproblemen. Ze worden al tientallen jaren gebruikt in alternatieve geneesmiddelen en winnen snel aan bekendheid. Hoewel etherische oliën kunnen worden gebruikt voor dagelijkse hoofdmassage voor haargroei (3)(4), is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat u niet allergisch bent voor de uitgezochte olie. Hier is een lijst van de essentiële oliën die u kunt gebruiken:

 • Lavendel olie.
 • Pepermunt olie.
 • Cederhout olie.
 • Rozemarijnolie.
 • Tijm olie.
 • Citroengras olie.
 • Scharleiolie.
 • Tea tree olie.

Procedure:

 • Neem een ​​kleine kom en voeg een tot twee druppels etherische olie naar keuze toe en meng het met een lepel kokosolie als drager.
 • Meng beide oliën goed.
 • Breng het mengsel aan op je hoofdhuid en streel je hoofdhuid met je vingertoppen in cirkels.
 • Verdeel de olie gelijkmatig over je hoofd.

Voorzichtigheid: Zorg ervoor dat u niet allergisch bent voor de essentiële olie die u heeft uitgekozen door een patchtest uit te voeren voordat u deze op uw hoofdhuid aanbrengt.

3. Massage met borstels en gereedschap:

Hoewel veel mensen handmatig gebruik van de vingertoppen aanbevelen voor een massage, kan het gebruik van een borstel of hulpmiddel tijdens een hoofdhuidmassage de bloedstroom stimuleren, wat resulteert in een effectieve haargroei. Deze tools of borstels voeden je haar met alle noodzakelijke voedingsstoffen uit de wortels. De procedure lijkt veel op een traditionele massagetechniek; het enige verschil is dat uw vingertoppen zijn vervangen door een hoofdhuidmassageborstel.

4. Masseer tijdens het wassen:

Dit is een van de beste hoofdmassagetechnieken om de haargroei te bevorderen, omdat je het in je dagelijkse routine kunt opnemen zonder een extra minuut te besteden. Een hoofdhuidmassage tijdens het douchen kan heilzaam en tijdbesparend zijn.

Procedure:

 • Nadat je je haar hebt gewassen, breng je de shampoo van je keuze aan en masseer je zachtjes je hoofdhuid in cirkels.
 • Ga door met het proces gedurende ten minste vijf minuten.
 • Was je haar grondig af.
 • U kunt een soortgelijke procedure herhalen door ook een conditioner te gebruiken.

Extra zorg voor haargroei:

Naast een goede hoofdhuidmassage kunt u uw haar effectief verzorgen door deze eenvoudige tips te volgen:

 • Probeer voedingssupplementen als u tekortkomingen heeft nadat u uw arts heeft geraadpleegd. Haarverlies kan het gevolg zijn van minder hoeveelheden biotine, ijzer en zink.
 • Vermijd het gebruik van haarproducten die zijn gevuld met chemicaliën, omdat deze je haar kunnen afbreken.
 • Raadpleeg een arts als u meer dan normaal haar verliest om te zien of er een onderliggende aandoening is, zoals een schildklierprobleem.
 • Omvatten voedingsmiddelen met zink, vitamine D, ijzer, omega-3 vetzuren, vitamine C, die de haargroei bevorderen.
 • Wees voorzichtig terwijl je je haar borstelt.
 • Probeer het gebruik van hulpmiddelen die je haar kunnen beschadigen, zoals hete stijltangen, te verminderen.
 • Heet water kan je haar beschadigen door de natuurlijke oliën te verwijderen; probeer daarom je haar te wassen met koud water.
 • Ontstoken follikels kunnen het gevolg zijn van het te vaak opbinden van je haar. Dus laat je haar vrij.

Laatste gedachten:

Hoewel er geen zeker bewijs is dat massage haaruitval kan genezen, laten veel onderzoeken zien dat de haargroei verbetert met behulp van een goede hoofdhuidmassage. Met de tips en technieken in dit artikel kan hoofdmassage voor de haargroei heilzaam en ontspannend zijn. Zorg ervoor dat u een arts raadpleegt als uw haarverlies aanhoudt, zelfs na het gebruik van deze massagetechnieken.

FAQ:

1. Hoe vaak moet u een hoofdmassage uitvoeren voor haargroei??

Het zo lang mogelijk opnemen van een hoofdmassage in uw dagelijkse routine kan erg nuttig zijn bij de haargroei. Hoewel je je hoofdhuid kunt masseren wanneer je maar wilt om te ontspannen en stressvrij te blijven, is het aan te raden om minimaal drie keer per dag gedurende vijf minuten een hoofdhuidmassage te gebruiken..

2. Is er kans op haaruitval bij een hoofdmassage?

Ieder mens verliest gemiddeld 100 haren per dag. Toch is er geen mogelijkheid dat hoofdmassage haaruitval veroorzaakt, tenzij er een onderliggende gezondheidstoestand is waardoor het haar valt.

3. Hoe noodzakelijk is een hoofdmassage voor de haargroei??

Massage is een noodzakelijke stap die je hoofdhuid soepel maakt door zijn stijfheid kwijt te raken. Het helpt de oxygenatie van het haar te bevorderen met behulp van vascularisatie die resulteert in een flexibele hoofdhuid. Daarom is hoofdmassage een verplichte stap die de haargroei en vele andere extra voordelen stimuleert.