Weet jij hoe je je haar op de juiste manier goed wast? Hoewel het misschien heel eenvoudig lijkt, is de gezondheid van je haar afhankelijk van hoe je je haar wast. De hoofdhuid reinigen, het haar borstelen, de lokken ontwarren en voeden met Conditioner, het vat het allemaal samen. Voor gezond, glanzend en handelbaar haar geven we je enkele van de beste tips en do’s en don’ts van haarwassingen.

Beste tips voor het op de juiste manier wassen van haar

Beste tips voor haarwas:

We hebben de beste tips voor het wassen van het haar, die erg handig zijn om je haar op de juiste manier op de juiste manier te wassen, wat gezond en sterk haar geeft.

Beste tips voor het op de juiste manier wassen van haar

Tips en stappen voor voordat je naar de haarwas gaat:

U moet enkele voorzorgsmaatregelen nemen en de onderstaande stappen en tips volgen voordat u naar het haar gaat:.

1. Oliën:

Oliën voor haar

Het is een oude Indiase traditie en wordt ook door veel mensen over de hele wereld gevolgd. Het omvat het oliën van je haar voordat je shampoo op het haar aanbrengt. De beste manier om dit te doen, is door de avond ervoor olie aan te brengen en het haar zachtjes in te masseren. De volgende ochtend zal je haar geweldig aanvoelen en de stress en marteling van de waselementen in de shampoo opnemen.

2. Ontwarren:

Hoe je haar te wassen Ontklitten

Het is een veelvoorkomend probleem. Vergeet bij het wassen niet je haar te ontwarren. Vaak raakt het haar in de war en wordt het helemaal rommelig als we het haar wassen. Dit zal helpen om het haar gezond en op punt te houden. Soms hebben vrouwen te maken met overmatige klitten in hun haar, waardoor het haar vanaf de wortels verzwakt. Deze procedure van ontwarren kan helpen om haaruitval te verminderen en zal het haar ook mooi en gezond houden. Het wordt aanbevolen om het haar efficiënt te ontwarren voordat u het haar hydrateert, anders heeft het geen zin om vochtinbrengende crèmes aan te brengen.

3. Masseren:

Massage

Het haar masseren helpt vaak. Als het op haarverzorging aankomt, moet men haar haar vrij vaak masseren om het haar sterk te houden. Dit zal ook de kwaliteit van het haar verbeteren.

Wat zijn de stappen en tips voor tijdens het wassen van het haar:

Hieronder vermelden we hoe u uw haar op een efficiënte manier goed kunt wassen, wat helpt voor sterk en gezond haar.

1. Heet, warm of koud water:

Heet, Warm of Koud

De temperatuur van het water is het eerste waar de meeste mensen de fout in gaan. Warm water is geschikt voor het wassen van het haar. En de laatste spoeling na het conditioneren moet koud zijn, om de nagelriemen te verzegelen. Het gebruik van Koud waterspoeling ontwart de haarschacht en geeft ze glans. Heet water moet volledig worden vermeden, omdat het natuurlijke oliën van de hoofdhuid verwijdert en ook de haarschachten beschadigt. Het is een van de beste tips om haar op de juiste manier te wassen.

2. De juiste haarproducten kiezen Je haar:

De juiste producten en hulpmiddelen voor je haar kiezen

Shampoo en Conditioner zijn de basisbehoeften voor elk haar. De handelbaarheid, zachtheid en glans van het haar is afhankelijk van het gebruik van producten. Het is cruciaal om je te houden aan producten die geschikt zijn voor hoofdhuid en haartype. U moet zorgen voor uw basishaarproducten, neem geen verkeerde keuze.

3. Vervuiling verwijderen:

Vervuiling verwijderen

Als het gaat om haarverzorging, is vervuiling een van de belangrijkste problemen. Als we van buitenaf thuiskomen, is ons haar vaak uitgeput door de vervuilende stoffen in de lucht. Ze vermijden is als onmogelijk. Daarom is het beter om de juiste maatregelen te nemen om het haar schoon en gezond te maken en te houden. Vergeet niet om het haar te wassen als je thuiskomt. Voordat u een shampoo en conditioner rechtstreeks gebruikt, moet u deze eerst wassen. Direct wassen met een shampoo kan extra schade aan het haar veroorzaken, wat je absoluut niet wilt.

4. Reinigen op de juiste manier:

Op de juiste manier reinigen

Het is gunstig om uw haar te laten weken in de warmte van het water voor een effectieve reiniging van de hoofdhuid. Masseer, de juiste hoeveelheid shampoo op de natte hoofdhuid en spoel af. Hoe meer shampoo en hoe meer het op de hoofdhuid blijft, hoe meer talgverlies op de hoofdhuid. Concentreer je op het shampoo-hoofdhuidcontact, hoe minder hoe beter. Overmatig wassen met shampoo kan je hoofdhuid uitdrogen en jeuk veroorzaken. Het shampooproduct moet volledig van de hoofdhuid worden afgespoeld, anders kan het reageren met de talg waardoor roos ontstaat. Dit is de beste manier om het haar goed te wassen.

5. Shampoochemicaliën verwijderen:

Hoe je je haar moet wassen Chemische shampoos verwijderen

De meeste shampoos bevatten schadelijke chemicaliën die het haar vanaf de kern kunnen beschadigen. Een van de beste tips voor het wassen van het haar kan zijn om de shampoochemicaliën te verwijderen of op zijn minst het aandeel chemische stoffen in de shampoos te verminderen door ze vooraf in wat water te mengen. Het maakt de shampoo een stuk lichter en goed voor het haar, maar vermindert de kwaliteit niet. Het zal nog steeds functioneren zoals het hoort. Dit kan worden beschouwd als een van de beste tips voor het wassen van haar.

6. Poetsen tijdens het douchen:

Het kammen van het haar tijdens het douchen zal uiteraard helpen om het haar effectief te reinigen. Het is bewezen dat vrouwen die hun lange of halflange haar wassen tijdens het douchen, lang en sterk haar hebben. Dit stimuleert ook een goede doorbloeding in het haar en maakt het sterk vanaf de wortels, wat haaruitval verder zal verminderen.

Poetsen tijdens het douchen

Er zijn geen vaste regels voor Hair Wash, maar weinig zorg kan je lokken redden van de productbeschadiging. Het is ideaal om het haar twee of drie keer per week te wassen en niet meer. En het is gemakkelijk te onthouden om producten te kiezen op basis van iemands haar- en hoofdhuidtype.

Wat zijn de stappen en tips na het wassen van het haar:

1. Om de poriën te openen:

Hoe je je haar moet wassen Open de poriën

Om de hoofdhuid gezond en in werkende staat te houden dient men deze droog te deppen met behulp van een zachte doek (handdoek). Dit is al eerder besproken, maar op één ding na. De doek kan worden geweekt in lauw water. Dit zal het werk op een betere manier doen en het haar en de hoofdhuid gezond houden. Wil je weten hoe je je haar moet wassen? Probeer deze eenvoudige methode en het zal zeker voordelig voor je zijn.

2. Haar drogen:

Haar drogen

De beste manier is om het haar op een natuurlijke manier aan de lucht te drogen dan met een föhn. Na het wassen van het haar, dep je hoofdhuid en haar met een zachte katoenen doek. Knijp voorzichtig het overtollige water uit je haar. Wrijf de doek niet op je hoofdhuid, dit zal leiden tot haaruitval. Laat de doek het water van het haar en de hoofdhuid weken. Droog je haar aan de lucht in de normale atmosfeer. Breng serum aan, laat indien nodig in conditioner of haardrankje.

3. Wrijf niet hard over het haar:

Hoe je haar te wassen Wrijvend?

Omdat we het hebben over haarverzorging, is wrijven een belangrijk probleem. Men mag nooit hard over het haar wrijven. Dit kan het proces van haaruitval vergroten of versterken en kan het haar beschadigen, net zoals vervuiling en slechte chemicaliën dat doen. Wrijf zachtjes over het haar met behulp van een goede doek, om het glad en sterk te houden.

4. Gebruik haarserums of -drankjes voor zacht en handelbaar haar:

Gebruik haarserums of drankjes

Als je liever haarserums, drankjes en leave-in conditioners gebruikt, is het aan te raden om het op half droog haar te gebruiken. Het product wordt mooi geabsorbeerd door de haarschachten en ontwart en maakt het haar zachter en glanzender.

5. Conditioneren op de juiste manier:

Conditioneren op de juiste manier

Haarconditioner ontwart het haar, sluit de nagelriemen af ​​en maakt ze handelbaar. Conditioner is bedoeld voor haar en niet voor hoofdhuid. Weet je hoe je conditioner voor haar moet aanbrengen om de beste resultaten te krijgen, hier is het, neem de gewenste hoeveelheid conditioner op de handpalm en loop van langs de oorlijn naar beneden. Conditioner wordt eerst uitgespoeld met lauw water en daarna met koud water.

Er zijn verschillende conditioners op de markt, want haar heeft behoefte aan glans, ontwarren en extra voeding voor beschadigde punten. Sla conditionering nooit over, want droge punten kunnen splijten en het haar kan pluizig worden.

6. Hoe je je haar kamt:

Hoe je je haar kamt

Nat haar kammen is een zonde. Het leidt tot haaruitval en beschadigt de nagelriemen, wat resulteert in gespleten haarpunten. Het is raadzaam om je haar te borstelen voordat je naar binnen gaat voor het wassen van het haar. En het gebruik van een kam met wijde tanden voor het ontwarren van, aan de lucht gedroogd haar. Het kammen van je haar leidt ook tot de bloedcirculatie, waardoor de haargroei wordt bevorderd. Kam of borstel je haar nooit te lang, het zal alleen maar krassen op de hoofdhuid veroorzaken. Ideale tijden voor het kammen van haar is twee of drie keer per dag. Houd je kammen en borstels altijd schoon om hoofdhuidinfecties en roos te voorkomen.

Hier zijn enkele van de beste tips die je kunt toepassen tijdens het wassen van het haar. Deze haarwastips zijn volledig effectief en de meeste zijn geadviseerd door haarspecialisten en stylisten. Om het haar sterk en glad en uiteindelijk gezond te houden, moeten de hierboven besproken stappen goed en regelmatig worden gevolgd.