De drukke en hectische levensstijl van vandaag weerhoudt ons ervan om voor onszelf te zorgen. We hebben de neiging om zoveel over onszelf te negeren. Heb je je ooit afgevraagd waarom je haar zo droog en ruw is geworden? Het is omdat het niet de zorg heeft gekregen die het nodig heeft. Al dat misbruik dat je haar aandoet door föhns, stijltangen, krultangen en hete rollers te gebruiken, kan niet in een dag worden rechtgezet.

Bovendien verwijdert een hoge temperatuur het natuurlijke vocht uit het haar. Maar er zijn manieren waarop u uw haar gehydrateerd kunt houden. In dit artikel gaan we bespreken hoe je het haar gehydrateerd kunt houden en het enige wat je hoeft te doen is de eenvoudige stappen hieronder te volgen:.

Hoe het haar thuis te hydrateren?

Hoe het haar gehydrateerd te houden:

1. Houd de verwarmingstoestellen tot een minimum beperkt:

Het is een bekend feit dat föhns, krultangen, enz. ons haar er mooi laten uitzien, maar het is ook een van de belangrijkste redenen waarom ons haar zo broos en droog is. Het is dus aan te raden om uw verwarmingstoestellen tot een minimum te beperken. Probeer verschillende kapsels zoals vlechten, knotjes, paardenstaarten en geef je haar wat rust. Probeer ook een thermische beschermende formule te gebruiken die fungeert als een barrière tussen de haarlokken en de warmte die wordt uitgestraald door föhns en strijkijzers. Selecteer föhns en strijkijzers met een lagere verwarmingstemperatuur.

2. Leer wanneer en hoe je je haar moet wassen:

Het regelmatig wassen van je haar leidt ook tot droogheid omdat het de natuurlijke oliën van je haar verwijdert. Sla het wassen van je haar dagelijks over en laat een tussenruimte van twee tot drie dagen. Kies ook de juiste shampoo. Zoek naar ingrediënten zoals aloë vera of abrikozenpit, want die shampoos zijn speciaal ontworpen voor droog haar. Gebruik ook niet te veel conditioner. U kunt kiezen voor een conditioner die u kunt uitspoelen in plaats van wassen, omdat deze het werk doet van zowel shampoo als conditioner.

3. Houd je haar beschermd tegen zon, chloor, wind, zout water en droog haar:

Zomer haarverzorging

Blootstelling van je haar aan te veel zon, chloor, wind, zout water en droge lucht zal je haar uitdrogen. Schadelijke UV-stralen, ruw of droog weer, zwembad of oceaan kunnen allemaal je haar beschadigen en daarom is het noodzakelijk om voorzorgsmaatregelen te nemen als je buiten bent. Bedek je haar met een muts of sjaal als je wordt blootgesteld aan barre omgevingsomstandigheden. Ze maken ook leuke accessoires voor je haar. Er zijn leave-in sprays op de markt om je haar te beschermen tegen UV-stralen. Spray dat voordat je van huis gaat. Als je van plan bent om te gaan zwemmen, bedek je haar dan met behandelingsolie of dikke verzorgende crème en doe een badmuts op. Verander ook uw conditioneringsroutine dienovereenkomstig in de winter.

4. Verminder chemische behandelingen op het haar:

Verminder chemische behandelingen op het haar

Door je haar te kleuren, highlighten en permanenten, zie je er zeker mooier uit, maar het beschadigt ook je haar en leidt tot uitdroging. Als je je haar moet kleuren, kies dan voor haarkleuren die vrij zijn van ammoniak. Praat met uw stylist voor verdere aanbevelingen. Je kunt een techniek proberen die biologie wordt genoemd in plaats van hoogtepunten, wat natuurlijker is. Probeer ook je haar te stijlen zonder stijltang. Er zijn veel gladmakende formules die niet alleen je haar steil maken en het bruisen, maar ook je haar conditioneren.

5. Kies een goede haarborstel:

Slecht gemaakte of metalen borstels kunnen je haar ook uitdrogen. Borstel je haar nooit als het nat is, want dan is het het meest kwetsbaar en kan het gemakkelijk worden gescheurd. Het gebruik van een kam met brede tanden en goed varkenshaar wordt aanbevolen. Begin vanaf de bovenkant en ontklit langzaam je haar tot aan de bovenkant.

Hier zijn nog een paar tips om droog natuurlijk haar te hydrateren met huismiddeltjes:

1. Zelfgemaakte behandeling met hete olie:

 • Meng gelijke hoeveelheden amandelolie, olijfolie, jojoba-olie en kokosolie en verwarm het.
 • Masseer je haar met deze warme olie.
 • Laat het een uur intrekken of wikkel je haar 30 minuten in een warme handdoek.
 • Shampoo en spoel zoals gewoonlijk.

2. Plantaardige olie en honinghaarmasker:

 • Meng twee eetlepels honing met twee eetlepels plantaardige olie.
 • Breng deze pasta aan op je haar en wikkel het met een masker.
 • Laat het 15 minuten intrekken.
 • Shampoo en spoel zoals gewoonlijk.

3. Probeer die Mayonaise eens:

 • Klop een half kopje mayonaise tot het luchtig is
 • Breng dit aan op je natte haar.
 • Bedek je haar met een masker of douchekop en laat het 30 minuten intrekken.
 • Shampoo en spoel zoals gewoonlijk.

4. Aardbeien zijn niet alleen voor ijsjes:

 • Mix 4 aardbeien met 2 eetlepels mayonaise.
 • Breng dit mengsel aan op je haar, van de wortels tot de punten
 • Laat het 15-20 minuten intrekken.
 • Shampoo en spoel zoals gewoonlijk.

Deze eenvoudige huismiddeltjes zijn gemakkelijk te proberen en regelmatig gebruik van deze tips zorgt voor prachtig en gehydrateerd haar. Was je haar altijd met koud water en minimaliseer het gebruik van verwarmingsgereedschap. Sulfaatvrije shampoos zijn zacht voor je haar en helpen vocht vast te houden. Een andere belangrijke tip is om veel water te drinken en een gezond en uitgebalanceerd dieet te volgen, omdat je je haar van binnenuit moet voeden.

Volg deze tips en remedies en in een mum van tijd heb je weelderig haar.