Handdoeken werden oorspronkelijk uitgevonden in Turkije in de late 17e eeuw. Sindsdien zijn ze enorm geëvolueerd. Wat vroeger een klein rechthoekig stukje stof was, zijn nu dikke, geweven, luxe stukken geworden. Het is niet langer alleen voor de badkamer. Omdat het zo’n veelzijdig product is, worden handdoeken nu overal gebruikt, van keuken tot sportschool tot wasruimtes. Handdoeken zijn er tegenwoordig in alle maten en elke soort heeft een ander nut. Terwijl hun strand- en badvarianten door iedereen worden gebruikt, zijn gymhanddoeken speciaal ontworpen voor atleten en mensen die veel tijd besteden aan fysieke activiteiten zoals gymmen, zwemmen, worstelen enz..

Beste gymhanddoeken voor mannen en vrouwen:

Al deze sporten vereisen een handdoek die een hoge absorptie heeft en zeer snel droogt,

1. Kleine gymhanddoek:

Kleine gymhanddoek

Kleine gymhanddoeken zijn handig en gemakkelijk mee te nemen. Ze zijn zacht en duurzaam. Herhaalde wasbeurten houden deze ook intact. Omdat het klein van formaat is, wordt het gemakkelijk nat, maar zelfs twee dragen lijkt niet omslachtig.

2. Antimicrobiële gymhanddoek:

Antimicrobiële gymhanddoek

Gymmen betekent veel zweten. Het is essentieel om te zorgen voor hygiëne in de sportschool, omdat zoveel zweet gemakkelijk kan leiden tot schimmelinfecties als het niet goed wordt schoongemaakt. Antimicrobiële handdoeken helpen bij het handhaven van persoonlijke hygiëne en houden een geurvrij.

3. Grote gymhanddoek:

Grote gymhanddoek

Voor mensen die veel tijd in de sportschool doorbrengen of van nature de neiging hebben om veel te zweten, moeten grote gymhanddoeken worden gekozen. Deze kunnen gemaakt zijn van katoen of polyester of een andere stof die goed vocht opneemt.

4. Trainingshanddoeken:

Trainingshanddoeken

Trainingshanddoeken of zweethanddoeken waren oorspronkelijk bedoeld voor zwemmers. Ze wilden een handdoek ontwerpen die zowel absorberend als sneldrogend was, zodat deze in korte tijd weer gebruikt kon worden. Dit zijn de beste gymhanddoeken.

5. Gymhanddoeken van microvezel:

Gymhanddoeken van microvezel

Microfiber gymhanddoeken zijn gemaakt van gemengde stoffen zoals polyester, viscose, katoen enz. Ze bieden een sneldrogende oplossing. Ze kunnen klein zijn zoals in Gym handdoek of zo groot als een badhanddoek, afhankelijk van persoonlijke voorkeuren.

6. Geweven gymhanddoeken:

Geweven gymhanddoeken

Geweven handdoeken hebben veel absorptievermogen. Deze zijn zacht en dik en kunnen ook ideaal op gymbanken worden geplaatst voor ondersteuning. Het helpt om het zweetprobleem te behouden waarmee we elke keer in de sportschool worden geconfronteerd.

7. Katoenen gymhanddoeken:

Katoenen gymhanddoeken

Katoenen gymhanddoeken worden vaak geleverd door de sportschool. Ze kunnen wit van kleur zijn. Ze hoeven niet vroeg uit te drogen, want ze horen bij de sportschool. Het beste deel van deze katoenen handdoeken is de duurzaamheid en de zachtheid. Katoen op zich is een ongeëvenaarde stof.

8. Gepersonaliseerde gymhanddoek:

Gepersonaliseerde gymhanddoek

Gepersonaliseerde gymhanddoeken winnen met de dag aan populariteit. Mensen die de neiging hebben om veel tijd in de sportschool door te brengen, hebben over het algemeen hun eigen handdoeken bij zich. Een gepersonaliseerde handdoek is uniek en spreekt boekdelen over jou. Het is tegenwoordig ook een trend om zulke gepersonaliseerde handdoeken cadeau te doen.

9. Sporthanddoek voor heren:

Sporthanddoek voor heren

Lichtgewicht, zacht, geweven of non-woven, groot van formaat… dit zijn allemaal standaardwoorden die kunnen worden gebruikt als we het hebben over gymhanddoeken voor heren. Het zijn echt coole gymhanddoeken. Er zijn ook gymhanddoeken met zakken, om je basisdingen zoals een telefoon in de buurt te houden.

Hoewel gymhanddoeken erg handig zijn, zijn ze ook even nuttig voor mensen die regelmatig sporten. Ze zorgen voor een snelle verlichting van zweet en omdat ze een sporthanddoek zijn, drogen ze gemakkelijk uit. Wegwerphanddoeken zijn ook erg populair als het gaat om gebruik in de sportschool, omdat ze een keer worden gebruikt en daarna worden weggegooid.