Android Q Beta версия 1 на Google най -накрая е тук. Както винаги, потребителите на Google Pixel ще бъдат първите, които ще получат първо впечатление за новата операционна система. Очаква се Android Q да бъде водещият Google I / O 2019 от 7 до 9 май. Дотогава собствениците на едно от трите поколения Pixel имат достъп до новата бета версия. Едно допълнителна версия е пусната за използване с емулатора на Android, което позволява на разработчиците на приложения да започнат да програмират новата операционна система без физически устройства.

Android Q 10 Beta вече е тук за потребители на Pixel и Android Emulator

Android Q Beta е тук за маската Google Pixel android 10 с q

Имайте предвид, разбира се, че Android Q Beta все още е много ранна версия на кода и няма да бъде пусната изцяло чак по -късно тази година. Въпреки това вече има много разработчици на приложения и крайни потребители, които искат да изпробват бета версията на Android Q. Какво обаче Google може да ни предложи този път и ще си струва ли да преминем към новата операционна система??

Изглежда, че Google е поставил значителен акцент върху поверителността на потребителите, когато го разработва.

Както винаги, логото е превъзходно проектирано

Android Q Beta е тук за логото на Google Pixel android q google

Какви промени ще ни предложи новият Android Q??

Новият Android Q ще предложи значителни промени в почти всеки аспект, но най -вече по отношение на поверителността и сигурността на данните. Потребителската видимост и контролът върху данните, до които отделните приложения имат достъп, вече са много по-големи. Достъпът до данни в споделено външно хранилище, като например облака, подлежи на нови ограничения. Въведени са и нови ограничения, с които дейности могат да се стартират във фонов режим без взаимодействие с потребителя. Потребителите могат да определят споделяне на местоположение за приложения само ако са на преден план.

Политиките за достъп до хардуерни идентификатори също са променени. Това ограничава достъпа на приложенията до IMEI, сериен номер, MAC адрес и други данни. Потребителите вече имат по -добър контрол върху привилегиите за местоположение, свързани с WiFi, Bluetooth, мобилни телефони и метаданни от камерата.

Новата операционна система ще гарантира по -голяма сигурност на потребителските данни

Android Q Beta е тук за повече сигурност на Google Pixel с новия android

Google Android Q се занимава с предстоящите нови сгъваеми устройства

Други промени в Android Q са свързани с нови форм -фактори. Устройства като предстоящите Huawei Mate X и Samsung Galaxy Fold задайте началото на сгъваемите, а Android Q ще има специални API за такива устройства. Разработчиците вече могат да тестват своите приложения в това отношение в среди, в които размерите и формите на екрана не са посочени и в които преходите между вътрешни и външни дисплеи са общи.

Сега също съвместим със сгъваеми

Android Q Beta е тук за поддръжка на Google Pixel за сгъваеми телефони

Ще има и нови API за споделяне, свързаност, медии и биометрия. В момента обаче Android Q Beta е насочена предимно към разработчиците на приложения и по -малко към крайните потребители. В крайна сметка все още има малко приложения, които са съвместими с новата операционна система. Препоръчително е също да стартирате кода на втори мобилен телефон, когато тествате всякакви бета версии. В края на краищата дефектният софтуер на домашния ви телефон може да бъде много разочароващ. Особено ако изведнъж вече не можете да го използвате, когато е необходимо. Можете да отидете на бета програмата Android Q на Google тук достъп.

Ето как изглежда Android 10 на Pixel

Android Q Beta е новият софтуер за операционна система за Google Pixel