За собствениците на по -новите модели iPhone на Apple, Face ID прави точно това, което казва. Използвате лицето си, за да отключите смартфона си с минимални усилия. И тогава дойде коронавирусът.

Face ID не работи с дихателна маска

Apple предлага проста алтернатива за отключване на Face ID iphone без лицево разпознаване

Face ID ще получи актуализация през следващите няколко дни

Тъй като толкова много хора носят маски навън или на работа, използването на лицето им за отключване на телефона означава сваляне на маската. Това не само е досадно, но и увеличава риска от докосване на лицето ви. И както вече всички знаем, това е известно като слабо място за вируса.

Като алтернатива можете да изчакате устройството да се откаже от опитите да се идентифицира положително. В този момент вместо това iPhone ще поиска вашата парола.

Сега Apple най -накрая улеснява отключването на телефона ви, дори ако сте с маска. В последната бета версия на iOS 13 собствениците на модели iPhone X, XS и 11 могат незабавно да плъзгат нагоре от долната част на екрана, за да получат достъп до опцията за парола.

Това е бързо и лесно решение, което всъщност е толкова даденост, че сега мнозина се чудят защо Apple не го включи от самото начало. В края на краищата маските за лице са били често срещана гледка например през сенната хрема или грипния сезон.

В момента новата функция е в тестова фаза. Тази версия на iOS 13.5 беше пусната за разработчици в сряда, 29 април и скоро трябва да бъде достъпна за всички потребители чрез актуализация.

С новата актуализация ще можете да пропуснете Face ID без стрес

Apple предлага проста алтернатива на Face ID за отключване на iPhone с парола

Нова технология за проследяване от Apple и Google

Бета версията включва и най -новите API. Това е необходимо, за да се включи технологията за проследяване в предстоящите приложения за iPhone, които са насочени към проследяване на контакти. Предполага се, че това може да помогне за ограничаване на разпространението на коронавируса.

Данните, които събират приложения за проследяване на контакти за iOS и Android, се предават на местните здравни власти, за да могат те по -лесно да идентифицират с кого е контактувал заразен човек. След това ще бъдат установени контакти с идентифицирани хора и ще бъдат помолени да останат вкъщи, докато чакат да видят дали развиват симптоми на коронавирус. Системата за включване се разработва в сътрудничество с Google и ще използва технологията Bluetooth, „с поверителност и сигурност на потребителите в основата на дизайна“.

Apple и Google работят заедно за борба с разпространението на коронавируса

Apple предлага проста алтернатива на Face ID google и apple работят заедно

Apple предлага проста алтернатива на приложенията за проследяване на Face ID за поверителността на здравните власти

Apple предлага проста алтернатива на проследяването на приложенията за коронавирус Face ID