Activision Blizzard наскоро обяви на феновете, че предстоящият BlizzCon 2020 е отменен. Поради коронавируса в момента има много здравословни проблеми, свързани с масовите събирания като конвенцията. Blizzard сега проучва виртуални алтернативи.

Новината за отмяната на събитието дойде от изпълнителния продуцент на BlizzCon Саралин Смит. Тя написа в едно Блог пост, че Blizzard „взе много трудното решение да няма BlizzCon тази година“.

BlizzCon е едно от многото големи игрови събития и състезания, които бяха отменени или променени тази година. Серията Evolution Championship Series и Tokyo Game Show 2020 вече обявиха, че тази година ще се проведат онлайн. E3 отмени напълно годишната си конвенция. Игра за храна 2020 също трябваше да бъде отменено.

Събитието се провежда ежегодно от 2005 г.

BlizzCon 2020 на Blizzard е отменен поради етапа на коронавирус и виелицата с активиране на логото

Какво е BlizzCon?

BlizzCon е годишната конвенция и флагман на Activision Blizzard. Обикновено се провежда в Анахайм, Калифорния, в началото на ноември. Компанията използва основно събитието, за да разкрие ново съдържание за най -големите си игри. Те включват големи имена като World of Warcraft, StarCraft, Diablo и Overwatch. Например Overwatch 2 и World of Warcraft: Shadowlands бяха обявени през 2019 г..

Датите на излизане на Overwatch 2 и Shadowlands трябва да бъдат обявени тази година

Blizzard на BlizzCon 2020 се отменя поради пускането на coronavirus overwatch 2

Феновете на двете игри го очакват с нетърпение

BlizzCon 2020 на Blizzard е отменен поради коронавируса wow world of warcraft shadowlands

В допълнение, по време на BlizzCon ще се провеждат различни панели за разработчици, демонстрации на игри, събития на киберспорт на живо и състезания по косплей, някои от които също ще се предават на живо за феновете у дома. Събитието се посещава и следва от милиони фенове годишно.

През 2018 г. повече от 40 000 фенове дойдоха в Анахайм, за да видят шоуто

BlizzCon 2020 на Blizzard се отменя поради коронавируса анахайм, калифорния, основна сграда

Възможни онлайн алтернативи за Blizzard

Без BlizzCon Activision Blizzard няма огромна платформа за своите киберспортивни събития и разкрития. В съобщението си компанията казва, че търси алтернативни методи за безопасно доставяне на същото съдържание на феновете. Следващият BlizzCon няма да бъде възможен до 2021 г..

Най -вероятно след това ще се проведе частично или изцяло онлайн, подобно на повечето събития в киберспорта. Overwatch League и Call of Duty League са само два примера за тази успешна стратегия. Усещането да си пред компютъра, а не пред сцената, не е точно същото. Здравето и безопасността на феновете и играчите трябва да са на първо място.

Този домашен костюм спечели конкурса за косплей през 2017 г.

BlizzCon 2020 от Blizzard е отменен поради победител в конкурса за косплей костюми за коронавирус