Две нови приложения за смартфони за Android от Google са предназначени да помагат на хората с увреден слух да общуват по -независимо в ежедневните ситуации. Първото приложение има функция за транскрипция на живо, която преобразува говоримия език в текст на екрана на мобилния телефон. Вторият е персонализиран усилвател на звук, който позволява на потребителите да увеличат силата на отделните звуци и да намалят другите. И двете приложения от Google най-накрая могат да дадат възможност на хора, които са глухи или с увреден слух, да взаимодействат с други хора в близост без намеса, дори ако не разбират жестомимичния им език.

Двете нови приложения от Google са революционна стъпка напред

Две страхотни нови приложения от Google правят комуникацията по-лесна за хората с увреден слух. Двете нови приложения усилвател за транскрибиране на живо

Транскрибиране на живо – чуйте, разберете и общувайте без жестомимичен език

Транскрибиране на живо е едно от двете приложения на Google, което използва микрофона на смартфона за транскрипция на глас в реално време. Това дава възможност на хората със загуба на слуха да прочетат текстова версия на току -що казаното и бързо да реагират с помощта на клавиатурата, без да се налага да говорят.

Може да се използва както в свободното време, така и на работното място

Две страхотни нови приложения от Google улесняват хората с увреден слух да общуват на живо с приятели

Приложението вече говори 70 различни езика и дори многобройни диалекти, въпреки че все още е в бета версия. Функцията за транскрипция на живо използва външни микрофони, за да подобри своята точност. Той позволява на потребителите с увреден слух, които не могат или не искат да говорят, да използват вградена клавиатура, за да имат двупосочна комуникация с други хора, които не могат да говорят жестомимичен език.

В момента Live Transcribe все още е в бета версия. Въпреки това, всеки, който иска да тества приложението, вече може да влезе в Google Play Store, за да бъде уведомен, когато бъде официално пуснат.

Лесна комуникация, където и да отидете

Две страхотни нови приложения от Google улесняват хората с увреден слух да общуват на живо в кафене

Звуков усилвател – Приложения от Google за безшумна комуникация

Звуков усилвател е разработен с цел подобряване на разбираемостта на речта в обкръжението на потребителя чрез филтриране на външен и нежелан фонов шум и само възпроизвеждане на най -важните неща чрез слушалки. В крайна сметка само в Германия около 15 милиона души чуват зле. Следователно това приложение може да бъде първата стъпка към замяна на традиционните слухови апарати.

Безшумен фокус върху най-важните неща

Две страхотни нови приложения от Google улесняват комуникацията за хора с увреден слух по иновативен и модерен начин

Приложението работи чрез усилване на тихи звуци, като същевременно намалява силните нежелани звуци. Можете да регулирате настройките за подобряване на звука, за да отговарят на вашите лични нужди и да използвате функцията за намаляване на шума, за да сведете до минимум досадния фонов шум. Това приложение буквално превръща смартфона и слушалките му в многофункционален слухов апарат. Звуковият усилвател вече е наличен в Play Store и дори поддържа телефони с Android 9 Pie.

Многобройни настройки за персонализиране на слушането

Две страхотни нови приложения от Google улесняват комуникацията на хората с увреден слух с настройките на усилвателя на звука

Решението на Google несъмнено е добра новина за всички хора с увреден слух по целия свят. В крайна сметка броят на хората с частична или пълна загуба на слуха ще достигне приблизително 900 милиона до 2055 г., според Световната здравна организация.

Две страхотни нови приложения от Google улесняват хората с увреден слух да комуникират препис на живо по време на работа