По време на Google I / O 2018 гигантската компания представи най-новия AI гласов асистент – Google Duplex. Демонстрацията показва човешки звуков дигитален чатбот, който разговаря с доставчик на услуги, който дори не може да каже, че говори с робот. Google Duplex е голяма стъпка в развитието на способността на изкуствения интелект да общува по -естествено с хората. Сега той е достъпен на широка гама устройства с Android и iOS в САЩ. Но какво точно представлява този нов езиков помощник и какво ни предлага?

Google Duplex беше обявен миналата година и е достъпен днес

AI chatbot Google Duplex е готов в американската презентация google io 2018

Каква точно е целта при разработването на Google Duplex?

От години различни компании се опитват да позволят на своите потребители да водят естествени разговори с компютри, точно както биха направили помежду си. Много от нас вече имат виртуални асистенти на телефоните си и в домовете си.

Въпреки че тези компютърни системи могат да бъдат полезни, те винаги имат своите недостатъци и ограничения.

В публикация в блог Google отбелязва, че един от най -големите проблеми с тези системи е, че потребителят ще трябва да се адаптира към системата. Помислете за всички моменти, когато ще трябва да повтаряте изречения няколко пъти в различни варианти, когато виртуален асистент чуе нещо различно от това, което всъщност сте казали.

Google Duplex помага за отстраняването на тези проблеми, като позволява на гласовия асистент Smart AI да разговаря естествено с хората. Чатботът се адаптира към човека, вместо обратното. Google Duplex прави така, че компютърната система да звучи като истински човек. Той използва естествен звук на речта, както и изрази като “umm” и “mhmm”, точно както би направил истински човек.

Google Duplex се адаптира към потребителя вместо обратното

AI chatbot Google Duplex е наличен готов в САЩ. Здравейте как мога да помогна на Google Assistant

За какво може да е полезен Google Duplex??

Основната функция на Google Duplex е, че прави някои от вашите задължения много по -лесни за вас. Чатботът може да извършва обаждания, да насрочва срещи или да проверява работното време на компанията от ваше име. Той може да резервира маса за вас в ресторанта или да уговори среща във фризьорския салон. Например, ако кажете на Google Assistant, че искате да отидете в определен ресторант с двама приятели в 19:00 часа в петък, системата ще се обади там, ще направи резервация за вас и ще ви уведоми, когато бъде потвърдена.

Duplex ще обработва досадни обаждания от ваше име, ако бъде одобрено

AI chatbot Google Duplex е наличен готов в Съображенията за сигурност на САЩ, повдигнати от резервацията

Възможни притеснения относно Google Duplex

Много хора също изразиха притеснения относно Google Duplex. Безопасно ли е да имате компютър, който да се обажда на фирми и да говори с хора, живеещи от ваше име? Безопасно ли е за човека от другия край на линията? Други имат притеснения относно потенциалното въздействие, което би могло да има върху рекламата, и много от тях са загрижени за това колко бързо се развива изкуственият интелект. В края на краищата Google Assistant излезе само преди няколко години, а днес звучи като истински човек по телефона.

Google отговори на много от проблемите за сигурността

AI chatbot Google Duplex е готов за наличност в САЩ Изкуствен интелект прави резервация

Най -накрая няма повече досадни телефонни опашки

AI chatbot Google Duplex е готов в САЩ прави резервация в ресторант

Google разгледа някои от тези опасения. В началото на разговора Google Duplex се идентифицира като Google Assistant и информира, че записва разговора. Компаниите могат да включват или изключват Duplex, а Google също работи по защита от спам и измами, така че нито един човек да не може да резервира всички маси в един град. Duplex споделя вашето име и телефонен номер, но не и имейл адреса ви. В момента функционалността на Duplex е практически ограничена до резервация на резервация или среща и проверка на бизнес информация. С увеличаването на наличността обаче възможностите на Google Duplex ще се разширяват.

AI chatbot Google Duplex е готов в САЩ Изкуствен интелект осъществява повиквания