Google и Amazon постоянно работят за разработване на богати екосистеми, които можем да използваме за комуникация с дигитални асистенти. Използваме ги, за да изключим светлините, да пуснем музика, да играем игри, да ни преведем през рецепта и много други. Но кой AI гласов асистент е наистина по -добър? В края на краищата и двете са също толкова популярни и имат какво да предложат. Нека разберем по -долу!

Дигиталната битка на десетилетието!

Google Home срещу Amazon Echo Кой гласов асистент е по -добър echo срещу google assistant star wars

Google Home – интелигентният всеобхватен

Най -голямото предимство на Начална страница на Google е неговият невероятно предсказуем и интелигентен AI, наречен Google Assistant. Можете да зададете на Google почти всеки въпрос и да получите подробен отговор, който най -вероятно е точно това, което търсите. Google Hub е особено подходящ за това.

Показват се текстови отговори, включително инструкции стъпка по стъпка и рецепти. Ако използвате G Suite и организационните инструменти на Google, Google Home може да ви даде преглед за по -дълъг период от време, да ви напомни календара или да ви уведоми точно кога трябва да тръгнете за следващата си среща поради местния трафик.

След като сте инсталирали някои системи за интелигентен дом от Google, можете да направите още много. Можете да контролирате продуктите си Nest като термостата или друг интелигентен продукт, съвместим с Google Home. Извън Google, гласовият асистент има и други умения, като упражнения за медитация с headspace и онлайн пазаруване.

Практичен, компактен, дискретен и с умен ум

Google Home срещу Amazon Echo Кой гласов асистент е по -добър Google Home Assistant знае

Google Home срещу Amazon Echo Кой гласов асистент е по -добър google assistant малка нова версия

Amazon Echo – забавният гласов асистент

Amazon Echo обаче това е по -скоро разширение на опита на Amazon. Въпреки че може да изпълнява и някои организационни задачи, това ще ви помогне много по -добре да намерите продукти в Amazon и да се насладите на музиката и видеоклиповете, които вашето членство в Prime може да предложи. Alexa ви позволява да поставите всичко в пазарската си количка и след това да купите с ключова фраза. Мултимедийната библиотека, до която имате достъп на устройство с активирана Alexa, е невероятна. Alexa също ще ви информира, когато имате само няколко често поръчвани артикула, когато вашите поръчки са получени и обикновено са достъпни като полезен гласов асистент, който настройва таймери и аларми, преобразува и записва измервания.

Alexa също има впечатляваща екосистема от IoT устройства с марка Amazon и други аксесоари за съоръжение за интелигентен дом. Изненадващо, списъкът е дори по -дълъг от този, предлаган от Google Home. Въпреки че Amazon Echo има много възможности да го направи по -умен, той все още не успява да разреши сложни въпроси.

Специално предназначен за потребители на Amazon Prime

Google Home срещу Amazon Echo Кой гласов асистент е по -добър amazon echo нова версия сиво

Google Home срещу Amazon Echo Кой гласов асистент е по -добър amazon echo black

Окончателната присъда

Всеки гласов асистент е по -добър от конкуренцията си в определени области. Когато се опитвате да купите нещо от Google Home, може да получите непоследователно, доста незадоволително преживяване. Когато се опитвате да управлявате календара си или да получите изчерпателна информация с Amazon Alexa, получавате същите досадни резултати.

Ако имате Amazon Prime, определено имате нужда от някакво устройство Alexa. Без това пропускате огромна част от стойността на вашето членство. Ако пазарувате често в Amazon, това ще бъде най -лесният начин за достъп до уебсайта. В противен случай ще трябва да разчитате на вашия смартфон или компютър. Alexa също е фантастичен център за интелигентен дом.

За разлика от тях, Google Home е за тези, които се нуждаят от интелигентен гласов асистент, за да поддържат календар, да получават информация за трафика, да търсят текстове и да се задълбочават в голямо разнообразие от теми. Ако имате обширна медийна библиотека в Play или управлявате снимките си в Google, Home Hub може да бъде удовлетворяващо персонално устройство.

И така, кой езиков асистент е по -добър? Alexa има повече партньори за настройка на интелигентен дом. Що се отнася до интелигентността, Google определено има предимство. Ако всичко, което искате да направите, е да пазарувате, да играете игри и да слушате музика, Echo е гласовият асистент за вас. Най -доброто нещо, което трябва да направите, е да опитате и двете и да видите кое от тях е по -подходящо за вашия начин на живот.

Победителят зависи изцяло от вашето лично ежедневие и специфичните условия

Google Home срещу Amazon Echo Кой гласов асистент е по-добър google срещу amazon fight