Apple удиви публиката на WWDC 2019 в Сан Хосе, Калифорния, когато компанията представи най-новия Mac Pro с хардуерни спецификации от световна класа като 28-ядрен процесор Intel Xeon и графична карта Afterburner. Гледката на новата машина също накара някои наблюдатели да гладуват, защото изглежда напълно като ренде за сирене.

Приликата е доста забележима

IKEA се подиграва на Apple Mac Pro със смешно сравняване на устройства с устройства

Twitter веднага поздрави дизайна с вълна от мемове и шеги, дори го нарече iGrater. Сега участва и IKEA България. За своята уникална реклама мултинационалната компания за интериорен дизайн си партнира с рекламната компания, базирана в София, България Умните обединени, за да се подиграят с екстравагантния нов хардуер на Apple.

Решетката IKEA „iDEALISK“ е прикрепена към отпечатъка, като „i“ умишлено е поставено с малки букви, за да имитира маркировките на iPhone и iPad.

Обявата има нахален слоган, който гласи: „Проектиран за ябълки“. Разбира се, компанията не спря дотук и подчерта достъпната цена на „iDEALISK“. Само за 3,99 LV (2 евро) можете да опаковате подобно ренде за ябълки или сирене, без да счупите банката.

Толкова оригинално!

IKEA се подиграва на Apple Mac Pro със забавни реклами ikea werbung

Apple Mac Pro изглежда като нарочно ренде за сирене

Това не е първият път, в който IKEA се забавлява с Apple. Преди няколко години компанията също имаше такъв Пародиен видеоклип за Macbook създаден чрез издаване на собствена „книжка“.

Легендарният каталог „Bookbook“ от IKEA

IKEA се подиграва на Apple Mac Pro със смешни реклами и подигравки с книгата от ikea

Twitter също получи предишния Mac Pro от 2013 г. доста лошо и го сравни с кош за боклук. Калъфите на Apple за iPhone 5c и SE, от друга страна, идват с обувки Crocs. Перфорираният калъф на компютър има някои термични предимства, разбира се, но със сигурност има по -добри начини да се постигне това.

Ранният Mac Pro изглеждаше като кофа за боклук, сега ренде за сирене

IKEA се подиграва на Apple Mac Pro със смешна рекламна кофа за боклук и сега ренде за сирене

На всичкото отгоре новият Mac Pro струва адски много пари, а именно 5 999 долара. Когато Apple разкри, че мониторът струва допълнително $ 4,999 и се нуждае от стойка, която струва колосалните $ 999, дори феновете на хардкор се затрудняват да приемат тази новина с отворени обятия.

Бихте ли похарчили толкова пари за компютър?

IKEA се подиграва на най -скъпия кухненски помощник със смешна реклама за Apple Mac Pro

Публиката изобщо не беше ентусиазирана – ето реакцията

IKEA се подиграва с абсурдните цени на компютъра със смешни реклами за Apple Mac Pro