Бравите за врати с интелигентна технология предлагат на жителите и други упълномощени лица голямо удобство. Класическият ключ за врата вече не се изисква за отваряне на вратата на къщата или апартамента. Но цифровите технологии имат повече от просто уловка, защото не всички ключалки за интелигентен дом са защитени от неоторизиран достъп.

Брави за интелигентни домове Не всички са безопасни, интелигентна защита за заключване

Ето как работи ключалката за интелигентен дом

Домакинствата могат да преобразуват съществуващата цилиндрова брава без майстор. Моторно задвижване е прикрепено към цилиндровата брава от вътрешната страна на вратата. Важно е ключът на цилиндъра да е в цилиндъра на ключалката и да остане там в бъдеще. Задвижването на ключалката на вратата може удобно да се управлява със смартфон или таблет чрез приложение или Bluetooth. Мобилното устройство изпраща сигнал към приемника в ключалката за интелигентен дом. Входящият сигнал активира двигателя за заключване на вратата и завърта ключа на цилиндъра. След това вратата може да се отвори.

Като алтернатива има интелигентни брави за дома без цилиндър за заключване. Добри шлосери такива Ключар Мюнхен съветват потребителите по въпроса за интелигентните домове и технологиите за сигурност. Едно нещо остава същото, интелигентните брави на вратите се управляват с мобилно устройство или със сензора за пръстови отпечатъци. Всеки доставчик предоставя приложение, което ви позволява да управлявате заключването на вратата. Парола или сканиране на пръст или лице често се използват като сигурност. За съжаление, в някои модели има твърде много слаби места.

Брави за интелигентни домове Не всички са безопасни

Отворете брави за интелигентен дом – пропуските в сигурността

Колко сигурно е интелигентното заключване на вратата зависи от качеството. Много евтини и лошо обработени продукти могат да бъдат повредени за няколко минути с обикновена бормашина. Тогава достъпът е възможен с малко усилия. Това е добре за жителите да знаят в нужда, ако системата се повреди по някаква причина. От друга страна, лошо е, че трети страни могат да получат неоторизиран достъп до жилищните помещения. Когато купувате такава брава, си струва да се свържете с ключаря в Мюнхен, за да научите повече за сигурността на интелигентните брави за врати в ежедневната практика.

Друга пропаст в сигурността възниква при създаването на парола. Ако избраната парола е твърде кратка или проста, е възможно непознати да я хакнат. Сигналът от ключалката на вратата се прихваща, за да може след това да се използва или манипулира. Друг начин да разберете паролата е да инсталирате троянски кон. За потребителите на интелигентно заключване на вратата е важно да се създаде сложна парола. Паролата също трябва да се подновява на всеки три месеца, за да се затрудни достъпът на крадците.

Брави за интелигентни домове Не всички са безопасни технологии за интелигентно заключване

Код за временен достъп за недвижими имоти

Дългите пароли са твърде сложни за децата от началното училище. Ако интелигентното заключване има сензор за разпознаване на пръстовия отпечатък, това е достатъчно, за да могат по -малките деца да отворят вратата без заключване и смартфон. Всеки, който също наема домашни работници, може да назначи на тези хора свой собствен код за достъп. Кодът може да бъде ограничен във времето. Това вече се използва от наемодателите на ваканционни къщи и апартаменти. Гостът ще получи и предаде кода за достъп преди пристигането. След това той има възможност да отвори вратата в рамките на определен период от време.

Наемателите на ваканционни квартири не е задължително да са на място, когато гостите им пристигнат. Това означава, че пристигането по -специално през нощта вече не се превръща в специален разход. Ако имате въпроси относно интелигентна брава за дома, ключарят в Мюнхен ще предостави информация.

Брави за интелигентни домове Не всички интелигентни брави са безопасни у дома Брави за интелигентен дом Не всички са безопасни интелигентни мобилни телефони за сигурност