Не е задължително да сте фен на Междузвездни войни, за да знаете за Mandalorian и Baby Yoda. Очарователното, със зелена кожа, люлеещо се със сила дете дебютира в първия епизод на The Mandalorian. Спин-оф серията Star Wars се появи в стрийминг услугата Disney Plus през ноември. От момента, в който сериалът излезе на екрана, той бързо стана вирусен по целия свят. Но дори и след цял сезон на The Mandalorian, ние все още не знаем много за Baby Yoda, официално наречена „Детето“ от творческия екип. Ето всичко потвърдено досега.

Бебето веднага стана любимец на всички фенове на Междузвездни войни

The Mandalorian 2 и Baby Yoda Ето всичко, което знаем за куклата за играчки Baby Yoda

Какво е бебе йода?

Малко се знае за природата на Бебе Йода. Всъщност през годините малкото дете е едва третият представител на своя вид, който се появява във франчайза на Star Wars на живо. Освен известния майстор на джедаите Йода, единствените други представители на вида бяха женският герой Yaddle (Междузвездни войни: Фантомната заплаха) и сега Baby Yoda.

За разлика от голяма част от вселената на Междузвездни войни, Джордж Лукас нарочно е оставил неизвестен вида на Йода.

Две неща, които определено знаем, са, че детето е на около 50 години и е мъж. Самият Йода е живял на около 900 години. Така че има смисъл, че бебето Йода все още трябва да е малко дете на 50 години.

Почти не знаем нищо за мистериозния вид

The Mandalorian 2 и Baby Yoda Ето всичко, което знаем за звездните войни на yoda jedi meister

Бебе Йода е клонинг?

В началото на поредицата популярен слух гласи, че бебето Йода може да е клонинг на оригиналния Йода. Въпреки това, в седмия епизод на The Mandalorian, Kuiil развенча тази теория, когато посочи, че Baby Yoda не изглежда като продукт на клониране. Тъй като Kuiil е бивш имперски работник, запознат с процеса на клониране, той вероятно ще знае сигналните признаци на клонинг.

Колко мощно е детето?

От поредицата стана много ясно, че видът има мощен контрол над Силата. Йода и Яддъл и двамата бяха високопоставени майстори джедаи. Детето не прави изключение. Интересно е и това, което изглежда се отдава на The Force Baby Yoda. Малкото момче има склонност да потъва в дълбок сън, след като широко използва силите си. Никога не сме виждали това с по -стария Йода. Овладяването на силата очевидно изисква известна практика и физически растеж, за да достигне пълния си потенциал.

Във втория епизод виждаме детето да вдига извънземен носорог

The Mandalorian 2 и Baby Yoda Ето всичко, което знаем за детето, използващо силата на силата

The Mandalorian 2 и Baby Yoda Ето всичко, което знаем за детето в летящата бебешка количка

Откъде дойде бебето Йода?

Малко се знае за това как детето е попаднало под грижите на група тежко въоръжени ловци на глави на отдалечена планета. Мандалорският втори сезон изглежда готов да отговори на този въпрос.

Защо бившите имперци искат Бебе Йода?

Досега поредицата не е обяснила напълно защо енигматичният бивш имперски агент “Клиентът” или неговият още по -смъртоносно превъзхождащ Моф Гидеон искат бебето Йода толкова силно. За краткото време, в което детето се грижеше, бившият императорски учен беше инструктиран да извлече нещо от тялото му.

Това накара някои фенове да заключат, че бившата Галактическа империя се опитва да възвърне силата си. И чрез експерименти с Midichlorians, измислените клетки, които позволяват на някой да манипулира Силата.

Бебе Йода подлудява интернет от сладост

The Mandalorian 2 и Baby Yoda Ето всичко, което знаем за бебето йода, хлапето, Междузвездни войни, Дисни плюс

Какво се случва през сезон 2?

Мандалорците са поставили за свой дълг да защитят бебето и да го върнат на неговата първична планета. Така че вероятно ще получим отговорите на някои от въпросите си през сезон 2. Мандалорецът се завръща в Disney Plus през октомври.

Да се ​​надяваме, че The Mandalorian 2 няма да се забави

The Mandalorian 2 и Baby Yoda Ето всичко, което знаем за тази сцена от поредицата