Тогава първите компютри използваха цели стаи и работеха малко повече от джобни калкулатори. Но сега един малък компютър е напълно затъмнен от едно зърно ориз. С размер само 0,04 мм, той е приблизително еквивалентен на единично зърно сол и е десет пъти по -малък от предишния рекордьор на IBM. Най -малкият компютър в света е направен от Университет на Мичиган и може да представлява бъдещето на здравното наблюдение. Можете да получите точния отчет тук погледни нагоре.

Едно зрънце ориз изглежда огромно до най-малкия компютър в света

Най -малкият компютър в света до зърно ориз

Бившият рекордьор на IBM беше значително по -висок

Най -малкият компютър в света бившият рекордьор на ibm

Дори този малък компютър е около десет пъти по -голям

Най -малкият компютър в света, по -малък от цент

Кой е най -малкият компютър в света и какви биха могли да бъдат неговите приложения?

Малкото устройство е разработено като прецизен температурен сензор, който може да отчита температури в клетъчни групи с разлика от 0,1 градуса по Целзий. Много заболявания (например рак) се характеризират с анормален метаболизъм и малкият компютър може да открие това. Тази технология позволява на учените да разберат какво точно причинява растежа на тумора и по този начин как да се предотврати рак в бъдеще. Също така може да помогне за диагностициране на глаукома в окото. Също така беше предложено да се използва малкият компютър извън медицината и по този начин да се наблюдават например биохимични процеси, резервоари за масло или аудио и видео системи.

Скоро нано технологията ще стане рутина в медицината

Най -малкият компютър в света по нанотехнологии в медицината

Но най -малкият компютър в света наистина е компютър?

Най -малкият компютър в света поставя много въпроси на масата. След това иновативно изобретение какво се брои за компютър? И така, какви малки устройства все още можем да направим? Къде е границата на нашите възможности? Е, определено не можете да проверите своя Facebook на това мъничко устройство.

Въпреки че този малък компютър има пълноценен процесор (базиран на ARM Cortex-M0 + дизайн), той изтрива всичките си данни, когато загуби производителност. За съжаление, също като устройството на IBM. В допълнение към процесора, RAM паметта за съхранение и фотоволтаици, новият компютър има и безжични предаватели и приемници. Въпреки това, тъй като е твърде малък за конвенционална радио антена, той приема и изпраща данни с помощта на видима светлина. Базовата станция доставя светлина за електричество и програмиране и получава данните.

Приблизително малко като сол

Най -малкият компютър в света, малък като кристали на сол

Какво имаш предвид? Наистина ли най -малкият компютър в света представлява бъдещето на наблюдението на медицинското здраве или е по -вероятно да не допуснете малкото устройство в ума си? Можем само да чакаме и да видим какво повече наука може да ни предложи.

Наистина ли малките компютри и роботи са бъдещето на медицината??

Най -малкият компютър в света за един цент

Най -малкият компютър в света, по -малък от монета