Porsche, производител на първокласни високопроизводителни спортни автомобили, пробива нови стъпки. Марката наскоро представи космически кораб, разработен в партньорство с Lucasfilm. Наречен Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter, 1,5-метровият модел ще бъде представен на премиерата на филма Star Wars: The Rise of Skywalker в Лос Анджелис по-късно този месец.

Пегасът: нов емблематичен космически кораб “Междузвездни войни”?

Porsche и Lucasfilm проектират футуристичен и научнофантастичен космически кораб от Междузвездни войни пегас

Спортен автомобил в космоса

Завършването на проекта отне повече от два месеца. В началната фаза дизайнерите от Porsche AG и творческият екип за филмите „Междузвездни войни“ от Lucasfilm са работили по първоначални идеи и проекти в съответните дизайнерски студия във Вайсах, Германия и Сан Франциско. Тогава те най -накрая разработиха производствена концепция.

За разлика от ограниченията, на които обикновено са изложени дизайнерите на превозни средства, този космически кораб отвори всички възможности за екипа на Porsche. В същото време те бяха изправени пред нови предизвикателства. А именно, че създаването на чисто виртуален дизайн има свои собствени ограничения. Космическият кораб може да се види само на екрана в две измерения, докато превозните средства са триизмерни. Космическите кораби са по своята същност динамични видения, които се появяват само за няколко секунди и в движение на екрана. Следователно дизайнът трябва да направи силно първо впечатление и да бъде разпознаваем в рамките на секунди.

Дизайнерският съюз

Porsche и Lucasfilm проектират космически кораб

Дизайнът съчетава фантастичната естетика на Междузвездни войни и дизайна на Porsche

„Дизайнът на космическия кораб хармонично се вписва в света на филмите на Междузвездни войни и в същото време показва ясни аналогии с характерния дизайн и пропорциите на Porsche“, казва Майкъл Мауер, вицепрезидент на Style Porsche в Porsche AG. Той обяснява основната форма на кабината. „Той се стеснява към задната част и много отличителна топография от линията на пилотската кабина до турбините разкрива визуални паралели с емблематичния дизайн на 911 и Taycan. Много компактното оформление предава динамика и пъргавина и подчертава гореспоменатите дизайнерски характеристики на Porsche. “

Автомобилният производител се надява да мислите за спортни автомобили, когато видите Tri-Wing S91X Pegasus Starfighter

Porsche и Lucasfilm проектират космически кораб Star Wars, изглед отпред pegasus taycan, вдъхновен

Taycan – вижте приликите?

Porsche и Lucasfilm проектират спортен автомобил, вдъхновен от кораба Star Wars, вдъхновен от taycan

„Това сътрудничество е чудесна възможност да съберем дизайнерската естетика на Porsche и Star Wars“, каза Дъг Чианг, вицепрезидент и изпълнителен креативен директор на Lucasfilm. „Намерих го за творческо предизвикателство и изключително вдъхновяващо. Вълнуващо е да дадеш на Star Wars дизайн на Porsche, за да създадеш нов космически кораб, който би могъл да съществува както на Земята, така и в кинематографичната вселена. “

Това е първият път, когато автомобилен производител участва в разработването на космически кораб Star Wars. Това партньорство може много скоро да предизвика голяма филмова тенденция.

Стоповете отразяват фаровете на Taycan

Porsche и Lucasfilm проектират космически кораб Star Wars pegasus starfighter light taycan

Porsche и Lucasfilm проектират пилот кабина космически кораб pegasus на Star Wars