Преди няколко години идеята за автономни самоуправляващи се автомобили все още изглеждаше като фантазия фантастика научна фантастика. Но такива роботи вече се тестват почти всеки ден. Бързият напредък в машинното обучение и автономните технологии скоро ще ги превърне в реалност за обществеността. Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск вече обяви, че ще предостави завършен модел автономно превозно средство до края на тази година.

Илон Мъск обещава автоматични автомобили по -късно тази година

Първите автономни самоуправляващи се автомобили ще излязат на пазара през 2019 г. - роботи -автомобили от бъдещето

Първите автономни самоуправляващи се автомобили през 2019 г.? Възможно ли е да бъде наистина?

Мултимилиардерът Илон Мъск даде показанията на своите самоуправляващи се коли по време на поява в подкаста на АРК Инвест направени. Очевидно Tesla вече има усъвършенствана функция за автопилот, която може да позволи на превозното средство да се адаптира към скоростта на движение и да смени лентите без намеса.

Технологията, за която Мъск говори в подкаста, е система, която е напълно автономна и може да работи сама без човек в превозното средство. „Колата ще ви намери на паркинг, ще ви вземе и ще ви отведе до вашата дестинация без намеса“, каза Мъск.

Тесла Въпреки това той получи както похвали, така и тежки критики за функцията си на автопилот. Видеоклиповете показват как тази функция е помогнала на шофьорите да избегнат инциденти. В същото време един и същ автопилот беше виновен за три катастрофи с фатален изход през 2016 и 2018 г..

Дали самоуправляващите се автомобили са добра перспектива или са излишно животозастрашаващи??

Първите автономни самоуправляващи се автомобили ще излязат на пазара през 2019 г. tesla auto black електро-автономни

Разбира се, първият производител, завършил напълно автономно пътуване, ще спечели невероятна репутация. Оттук и разгорещената конкуренция. Но всъщност 2019 може най-накрая да бъде годината, в която виждаме истински и безопасни самоуправляващи се автомобили публично?

Неочаквано поведение едва ли би било така, ако всички автомобили бяха автономни

Първите автономни самоуправляващи се автомобили ще излязат на пазара през 2019 г.-автономни автономни автомобили по автобана

Автономните камиони и автобуси засега определено ще изпреварят самоуправляващите се автомобили

Самоуправляващите се автомобили са само половината от тази техническа революция. Всъщност системата може да поеме първо ръководството на камиони и обществени автобуси. През 2015 г. Китай и Холандия изнесоха на улицата първите си самоуправляващи се автобуси. Автобусите се движеха под ръководството на камери, лазерни радари и главно управление, заедно с шофьор зад волана, който е готов да поеме водещата роля в случай на проблеми. Автобусът -робот успя да се справи със сложни маневри като смяна на лентата и реакция на светофара без помощта на човека. От Швейцарски електрически автобус от 2018 г. вече е 100% автономен и без шофьор. Ако някога предприемете кратко пътуване до Нойхаузен ам Райнфал, все още можете да вземете научнофантастичния автобус до водопада днес.

Този малък автобус кара няколко пъти на ден до водопада на Рейн и обратно

Първите автономни самоуправляващи се автомобили ще бъдат пуснати на пазара на автобуси без водачи в Швейцария през 2019 г.

Следващата година ще бъде полуавтономна Arocs от Mercedes Benz пуснат на пазара, който може ефективно да шофира независимо по магистрали. Въпреки това, веднага щом се приближат до градските райони, те оставят контрола на водача. В края на краищата там се изисква по -прецизно шофиране. Системата Arocs може да се използва главно в конвой за камиони. В такава ситуация начело на колоната се движи управлявано от човека превозно средство със стълба, следвано от автономни камиони. Междувременно самоуправляващите се системи за шофиране все още могат да разпознават и избягват други участници в движението и да реагират на неочаквано поведение.

Автономни камиони по магистралата

Първите автономни самоуправляващи се автомобили ще бъдат пуснати на пазара, произведени от mercedes benz lkws през 2019 г.

Скоро ще дойде времето. Самоуправляващите се автомобили стават все по-близо до обществеността месец след месец. Ще спази ли Тесла обещанието или ще забави малко? Бихте ли се качили наистина на такова превозно средство и да оставите робот да поеме водещата роля? Всяка година 1,25 милиона души по света умират при автомобилни катастрофи. Как ще изглежда тази статистика с въвеждането на автономни автомобили??

Как ще изглежда статистиката за катастрофите след няколко години, когато такива коли са на пътя?

Първите автономни самоуправляващи се автомобили ще излязат на пазара през 2019 г. Футуризъм в автомобилната индустрия

Интериорът на бъдещ автомобил

Първите автономни самоуправляващи се автомобили ще излязат на пазара през 2019 г. - футуристични автомобили от Tesla