Microsoft или се подготвя за много странна промоция, или някой от екипа на Windows е отвлякъл работеща машина на времето. На 1 юли технологичният гигант изтри всеки пост от профила си в Instagram и след това публикува един 13-секунден видеоклип, обявяващ „чисто нов“ Windows 1.0. Компанията също така промени всички свои икони в социалните медии с оригиналното лого на Windows 1.0.

От Windows 10 обратно до версия 1.0

След почти 34 години Microsoft Windows 1.0 предполага се еволюира от Windows 1.0 до 10

„С Excel, Chart и дори Flight Simulator не може да се каже къде Microsoft и силата на Windows ще ви отведат това лято.“

След почти 34 години Microsoft Windows 1.0 се предполага, че отново има различни опаковки и инструкции

Завръщане на легенда от 80 -те или просто за забавление?

Както в Instagram, така и в Twitter, Microsoft е приела жаргонните условия от 80 -те години в неясните си отговори на обърканите фенове и е отговорила само на тях с „Очаквайте актуализации!“ И „Бъдете търпеливи“. Това е много нетипично и забавно за гледане и няма да бъдете луди да се чудите дали акаунтите на Microsoft все пак не са хакнати.

Завръщане в бъдещето!

След почти 34 години, Microsoft Windows 1.0 твърди, че въвежда въпроси в Twitter и отговаря отново смешно

След почти 34 години Microsoft Windows 1.0 уж отново туитва въпрос и отговор от windows смешно

Че подходящо видео започва с модерното лого на Windows 10 и бързо пътува във времето. По -ранните превъплъщения на легендарното лого на Windows се превъртат, докато се покаже оригиналното лого на Windows 1.0 от 1985 г. Видеото също има различни графики и музика от 80 -те години. Придружаващият текст гласи „Въведение в чисто новия Windows 1.0, с MS-Dos Executive, Clock и други!“ В по-късни туитове Microsoft също обеща връщането на играта Reversi. На Instagram видеото вече е гледано 282 000 пъти, в Twitter 440 000 пъти.

Какво всъщност планира Microsoft с тази забавна реклама

След почти 34 години Microsoft Windows 1.0 твърди, че отново въвежда въпросното видео в Twitter

Еволюцията на Windows

След почти 34 години Microsoft Windows 1.0 се казва, че води поредната еволюция на операционната система windows

Защо Microsoft изобщо прави тази шега с Windows 1.0??

Определено не е подходящото време за празнуване на юбилей. Първият графичен интерфейс на компанията е пуснат на 20 ноември 1985 г. След няколко месеца първата итерация на продуктовата линия ще бъде на 34 години. Microsoft разработи 16-битова платформа за изпълнение на графични програми на инсталация MS-DOS. Това беше едно от първите усилия да се превърне аритметиката на командния ред в по -визуално изживяване. Бил Гейтс ръководи проекта и вижда Windows 1.0 като важна посока за своята компания.

Много възрастни хора все още помнят този графичен интерфейс

След почти 34 години Microsoft Windows 1.0 се предполага, че отново има старо лого на Microsoft в синьо и бяло

Надяваме се, че не е достъпно само на дискета

След почти 34 години Microsoft Windows 1.0 предполага, че представя нова опаковка на Microsoft Windows старо ретро

Добро предположение защо Microsoft разглежда тези смешни реклами е, че те планират да използват Windows 1.0 като версия с отворен код. Точно като MS-DOS и наскоро приложението Windows Calculator. И двете се хостват на GitHub.

Но като се има предвид времето, има и друго добро предположение. Сезон 3 на Телевизионен сериал на Netflix Stranger Things дебютира на 4 юли. Действието се развива през 1985 г. Това е същата дата на издаване като Windows 1.0. С огромното количество препратки към поп културата в Stranger Things, човек би могъл много добре да си представи поне продуктовото разположение.

Ако това е връзка с третия сезон на Stranger Things, Microsoft няма да е първата компания, която да върне парче от 80 -те навреме за новия сезон. Nike и Schwinn пуснаха ограничени издания на съответните си обувки и мотори от десетилетието. Дори Coca-Cola има ограничено издание на своя провал Нова кола се върна в шоуто като връзка. Както и да е, това е възхитителна, носталгична промоция и феновете трябва скоро да получат своите отговори.

Stranger Things е страхотно вдъхновение за много ретро реклами

След почти 34 години, Microsoft Windows 1.0 се очаква да има странни неща сезон 3 скоро отново тук

След почти 34 години Microsoft Windows 1.0 има статия за въвеждането на Word и microsoft

Първата мишка на Microsoft излезе през 1983 г. и се предлага с Word, Notepad и екранен урок

След почти 34 години Microsoft Windows 1.0 отново твърди, че отново използва стария компютър и мишката на Microsoft Windows